Piet Duson pakt punten van mede kampioenkandidaat.

Hier het verlate relaas van CE5. Griep en andere zaken hebben een snel verslag in de weg gezeten.

De man in vorm Arnold hadden we niet opgesteld wegens een hardnekkig virus die de verslaggever even later ook onder de leden heeft gekregen.Ter vervanging kregen we Co de Voorzitter mee. Tactisch moesten we wat. Tegen een op papier sterke bord 1 speler , die in het eerste ook zou mee kunnen, stelden wij Piet de Remisekoning/kunstenaar op. Op de rest van de borden probeerden we zo veel mogelijk puntjes te pakken. En dat is gelukt!!

Hierbij de partijverslagen

Piet
Aangezien het de bedoeling was dat hij tegen de kopman van Attaqueer moest spelen leek het hem wel wat om iets leuks voor te bereiden. De kans op een resultaat was toch niet zo groot en aangezien het bijna Kerst is leek hem de kerstboom-variant van het Hollands wel grappig om eens te proberen. Zijn beoogde tegenstander was er echter niet en Piet mocht tegen iemand anders spelen, de kerstboom kwam helaas niet helemaal op het bord.
De hele partij ging het eigenlijk gelijk op tot Zijn 32e zet, die niet goed was. Gelukkig bood mijn tegenstander vlak daarna remise aan waarmee we het winnende halfje binnen haalden.

Onderstaand een Youtube-filmpje over de Kerstboom-variant, er wordt nog even een partij (rond 32:50) aangehaald tussen Giri en een Nederlandse grootmeester, wiens naam, als je hem in het Engels probeert uit te spreken, ook nog in de verte met Kerst te maken heeft.

https://youtu.be/5GTPhqbNVGw?t=32m50s

Wout
Tegen Arjan de zelfde opening gespeeld als vorig jaar . Vorig jaar won hij van Arjan, nu moest hij het onderspit delven. Wout deed het niet goed genoeg in een Siciliaanse klassieke verdediging. Pionnetje achter,  kwaliteit pisse en dreigend mat genoeg redenen om de hand te schudden

Frans
Frans kwam, zag en overwon!
Het iets uitgebreider:
Zijn tegenstander gaf tot 2 keer toe de mogelijkheid om een pion mee te snoepen, uiteraard kon Frans dat niet zomaar afwijzen. Verder rustig gespeeld en geen fouten gemaakt.

Gerard
Zijn tegenstander Ronald Koppes, die overigens in een ver verleden van Gerard schaken heeft geleerd, koos voor Hollands en kwam met zwart goed uit de opening. De strijd ging lang gelijk op, met veel spanning in het centrum. Toen zijn tegenstander 14. ... b5 speelde kreeg Ronald een geïsoleerde b-pion, die later eenvoudig te veroveren was. Toen hij ook de mogelijkheid kreeg de torens af te ruilen, werden zijn vrijpionnen op de a- en b-lijn wel erg sterk. Ze werden langzamerhand naar voren gedirigeerd en voordat hij kon promoveren gaf Ronald op.

Sander
Na een prachtig en lang videoverslag van de vorige bondswedstrijd is Sander iets korter in zijn nieuwe verslaggeving. Komt ie
Na een pion voorsprong en de gratis 16.Da4xLg4 gaf mn tegenstander op.

Co
Hij kwam prima uit de opening en had in het vroege middenspel de volgorde 14. Pxe6 en 15. b5 in zijn hoofd. Die laatste zet dacht hij als laatste en voerde die als eerste uit. En dat leverde meNa een pion voorsprong en de gratis 16.Da4xLg4 gaf mn tegenstander op.teen paardverlies op g5 op. Barry had zwaktes op de damevleugel en weinig ruimte voor zijn stukken en daar wilde hij van profiteren, maar dan moet je natuurlijk geen stuk verspelen. Co hoopte nog even dat zijn verdedigende stelling wat compensatie voor hem zou opleveren, maar Barry speelde goed en Co kreeg geen kans om terug te komen.

Ronde : 4
Caïssa-Eenhoorn 5-Attaqueer
Bord : 1 8663468 Piet Duson - 6969512 Jos Vlaar 0.5-0.5
Bord : 2 7698878 Co Buysman - 8323051 Barry de Vries 0-1
Bord : 3 7698922 Frans Kragten - 7107287 Kees Smits 1-0
Bord : 4 8607236 Sander Koning - 7575062 Gerard Beerepoot 1-0
Bord : 5 7906151 Wout Druijf - 7723045 Arien Heddes 0-1
Bord : 6 5956203 Gerard Groot - 8016690 Ronald Koppes 1-0
Donderdag 15 februari een treffen tegen Purmerend. Zij staan gelijk in matchpunten maar hebben een wedstrijd meer gespeeld