Sjouwtje van tweeduizend kilo

Een gemiddelde tuintegel van veertig bij veertig centimeter en vijf centimeter hoog zal zo’n twintig kilo wegen. Er gingen er vandaag 32 van BBH Sierbestrating uit Hoorn naar de binnentuin van de Hoornse bibliotheek in de binnenstad. Elke tegel ging driemaal door de handen en dat betekende dat er door enkele krachtpatsers van Caïssa-Eenhoorn zo’n tweeduizend kilo werd getild.

Piet en Tanja Duson kleuren de 'witte velden' van het schaakbord lichtgroen.

Enkele maanden geleden is het plan ontstaan om de tuin van de bibliotheek in de Wisselstraat op te knappen en om centraal daarin een groot schaakbord met stukken van zo’n zestig centimeter hoog (dame en koning) te plaatsen. Via de website ‘www.vooreenmooiestad.nl’ werd het idee gelanceerd en de bedoeling was dat particulieren en bedrijven de verschillende onderdelen zouden sponsoren. BBH Sierbestrating, Jos Bouwhuis Tuinen, Reclamebureau Devani Creative, Schildersbedrijf Wilmans en De Spellenhoorn – allemaal uit Hoorn – en twaalf leden van Caïssa-Eenhoorn en acht schaakliefhebbers verleenden hun steun, waardoor de grote schaakstukken konden worden aangeschaft alsmede 64 tegels.

Een van de sponsors stond garant voor de koop van de helft van de ‘velden’ en wilde die graag in een lichtgroene kleur hebben. Er werd mankracht geregeld, een aanhangwagen en de 32 tegels verhuisden van BBH naar de tuin in middeleeuwse omgeving in de binnenstad. Het meeste sjouwwerk werd gedaan door Gerard Groot en Co Buysman, terwijl Tanja en Piet Duson het verven voor hun rekening namen. Gelukkig hielp het weer ook mee en konden de ‘witte velden’ snel drogen.

Na het sjouwwerk helpt Gerard Groot mee bij het verven van de laatste tegels. Met een kwast pakt hij het gedeelte dat voor een roller lastig te bestrijken is.

Jos Bouwhuis begint volgende week met het plaatsen van de 64 tegels. Op een prachtige locatie krijgt Hoorn een bijzonder schaakbord. De stukken worden in de bibliotheek bewaard en het is de bedoeling om binnen een maand de eerste partij te spelen.

1 thought on “Sjouwtje van tweeduizend kilo

  1. Wat een geweldige prestatie en inzet van een aantal Caïssianen om zoiets uit de grond te stampen. Hulde !!!

Reacties zijn gesloten.