Ronald Ritsema pakt de dubbel

In één klap is er een einde gekomen aan de spanning in de interne competitie. Met nog twee ronden te gaan leek er een zinderende finale in de slotronde om de clubtitel te komen, maar het liep net even anders. Ronald Ritsema heeft zich namelijk één ronde voor het einde al verzekert van de clubtitel. En passant pakte hij ook de beker mee door in een sterke partij aftredend bekerkampioen Ron Deen te verslaan. Gefeliciteerd Ronald!

Het gehele seizoen stond Ronald al op kop in de interne. Hij werd echter steeds op de hielen gezeten door zijn grootste concurrent Nick Manshanden. Nadat Peter Holscher en ondergetekende al eerder afhaakte in de strijd, leek Nick nog de enige die Ronald kon stoppen.

Net zoals in de eredivisie bij Feyenoord en Ajax werd de riante voorsprong van Ronald steeds kleiner. Ook in het vooruitzicht dat hij zelf nog een loodzwaar programma voor de kiezen kreeg met in de laatste drie ronden achtereenvolgens Roy Kerkhoven (z), Ron Deen (w) - bekerfinale en Robin Duson (z). Titelprolongatie was dus allesbehalve een eenvoudige taak. Helemaal met de kennis dat Nick op papier een makkelijker programma had.

Echter, in de voorlaatste ronde ging het mis bij Nick. De titelkriebels werden hem iets te veel, en ging met wit onderuit tegen Erik Romkes. Erik toonde veel lef, hetgeen uitstekend uitpakte voor hem. Aan de andere kant van de zaal was Ronald toen nog bezig aan een ijzersterke partij tegen Ron. Nadat hij zijn gewonnen stelling wist af te maken mocht Ron hem als eerste twee keer feliciteren.

Ronald is daarmee voor het zesde jaar op rij clubkampioen geworden. Tevens is dit hiermee zijn tiende titel (totaal bij Caïssa en Caïssa-Eenhoorn). Daarnaast, in de driejarige historie van het bekertoernooi is het voor Ronald de tweede beker. Mooie statistieken.

Staat er naast de ratingpunten dan helemaal niks meer op het spel voor de laatste ronde van de interne? Dat is niet helemaal waar. De top drie staat vast, maar voor de vierde plaats is het nog wel even spannend. Verder: mocht Robin winnen of remise spelen wint zij de ratingtoenameprijs (anders is die voor Gijs Leene die afwezig is dinsdag). De B en C categorie lijken ook wel vergeven, maar vooral in de D categorie is het nog lekker spannend.

Dinsdag 23 mei: laatste ronde interne competitie

Dinsdag 30 mei: slotavond 2016-2017 met kloksimultaan

2 thoughts on “Ronald Ritsema pakt de dubbel

  1. Beste Ronald,

    Gefeliciteerd met de dubbel!

    Mijn gironummer is NL26 INGB 0001168305. 😉

    Gr. van Erik

Reacties zijn gesloten.