Robin op Europees kampioenschap!

Nederlands kampioene Robin Duson is dinsdag begonnen aan haar eerste Europese avontuur. In Mamaia (Roemenië) doet ze mee aan het Europees kampioenschap voor meisjes tot 16 jaar. Het kampioenschap bestaat uit negen ronden en duurt tot donderdag 14 september.

hz-schaaktoernooi-2017-ronde-9-0125-xl

 

Eind april lukte het Robin om met overtuiging Nederlands kampioene te worden in de leeftijdscategorie voor meisjes onder de 16 jaar. Na de 7 uit 7 aldaar kon ze zich langzaam aan voorbereiden op het Europees kampioenschap. Trainingen van Jop Delemarre, samen met mij, veel zelfstudie en een aantal toernooien vormden de basis. Ze speelde goede toernooien in Utrecht (OKU), Hilversum (HSG), Amsterdam (SPA) en Vlissingen (HZ) waardoor ze veel zelfvertrouwen kon tanken.

Naast de voorbereiding was er ook natuurlijk geld nodig om ervoor te zorgen dat ze dit allemaal kon doen. Zo is er een crowdfundactie opgezet, hetgeen erg succesvol bleek. Natuurlijk geweldig dat er zoveel sponsoren (zowel klein als groot) zijn die haar steunen. Prachtig, en veel dank daarvoor!

Goed, het EK dan. Met de hele Nederlandse delegatie bestaande uit 18 spelers, 5 coaches en een aantal ouders zijn  ze maandag vertrokken naar Roemenië. Dinsdag is de eerste ronde gespeeld, en er wordt elke dag één ronde gespeeld. Tussendoor is er op zondag nog wel een rustdag waarna de negende en laatste ronde zal plaatsvinden op donderdag 14 september. Robin speelt in de groep 'Girls U16' en is in een deelnemersveld van 74 meiden, als 27e geplaatst.

De partijen starten dagelijks om 15:00 uur (NL tijd 14:00 uur), behalve de laatste ronde die twee uur eerder start. Met een beetje mazzel kan ze ook nog live gevolgd worden, maar dat is waarschijnlijk afhankelijk van hoe goed ze het doet. Enfin, alhier en op Facebook zal ik regelmatig laten weten hoe ze het doet; en het is ook zelf te volgen via de volgende linkjes (klik erop om door te gaan naar die website):

Toernooiwebsite -- Resultaten Girls U16 -- Blog NL delegatie