Caïssa-Eenhoorn loot De Amstel

De start van het KNSB-bekertoernooi is voor Caïssa-Eenhoorn niet ongunstig verlopen. Ons vlaggeschip heeft in poule B geloot tegen De Amstel (Uithoorn). Het duel moet voor 30 oktober zijn gespeeld. Niet alleen speelt de tegenstander een klasse lager, bovendien geniet ons cupkwartet thuisvoordeel.

Het zal niet bij de bekerconfrontatie blijven, want De Amstel speelt in competitieverband in dezelfde klasse als Caïssa-Eenhoorn 2. Op 10 maart, in de zevende ronde, staat De Amstel – Caïssa-Eenhoorn 2 op het programma.

De vereniging uit Uithoorn heeft de afgelopen tijd versterking gekregen van diverse spelers van Aalsmeer. Laatstgenoemde club is met Het Kalende Pionnetje opgegaan in de fusieclub Westeinder. Een van de bekende namen bij De Amstel is Piet Geertsema, oud-clubkampioen van Caïssa. Veertig jaar geleden was hij in Caïssa 1 ploeggenoot van onder meer Arend Stapel en Arnold van der Wolff. Vorig seizoen maakte hij nog deel uit van het Aalsmeer-achttal dat in de eerste klasse B van de NHSB-competitie met 2-6 verloor van Caïssa-Eenhoorn 3. Ook Jan Brugge, nu eveneens basisspeler van De Amstel, deed toen mee.

De winnaar van Caïssa-Eenhoorn – De Amstel speelt in de tweede bekerronde een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Caïssa.