De jeugdafdeling - wie zijn wij

Welkom op de informatiepagina over de jeugdafdeling van de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn. Op deze pagina krijg je meer uitleg over het schaken bij Caïssa-Eenhoorn en kun je, je aanmelden voor een proefles.

De jeugdafdeling schaakt elke vrijdag (niet in de vakanties) van 19:00 tot 21:00 uur in het clubgebouw van VV Blokkers (Gildenweg 23a) op de bovenverdieping.

Proefperiode
Nadat je bericht hebt gekregen wordt je uitgenodigd om langs te komen op de vrijdagavond. Dan ga je zien hoe het er aan te gaat op zo'n vrijdagavond. Je draait een lesje mee en speelt een partijtje tegen iemand anders. De proefperiode duurt een maand en is helemaal gratis.

Lid worden en de lessen
Als je het dan leuk vindt om te schaken kun je lid worden van Caïssa-Eenhoorn. Normaal gesproken begin je dan in stap 1 van de officiële stappenmethode van de KNSB waarin je de basis van schaken gaat leren onder begeleiding van een goede trainer. Aan het einde van het seizoen ga je dan examen doen waarmee je een diploma kunt halen en waarmee je dan weer en stap hoger kunt gaan. Het niveau wordt dan steeds hoger en je gaat steeds beter leren schaken.

Competitie schaken
Inbt67 het andere uur ga je dan spelen in een competitie tegen andere kinderen. Dan kun je het geleerde in de les toepassen in de partij!  Na de partij kun je altijd tips krijgen van de trainers wat je kan verbeteren voor de volgende partij. Uiteraard zijn er ook mooie prijzen te winnen als je het goed doet!

Externe wedstrijden
10917325_398101637018252_3170657686844059180_nAls je dan een beetje kan schaken kun je naast dat je op de vrijdagavond schaakt ook meedoen aan andere wedstrijden. Zo zijn er verschillende jeugdkampioenschappen en leuke toernooien waarop je naast dat je daar prijzen kunt winnen ook veel schaakervaring kan opdoen. Door veel partijen te spelen wordt je steeds beter! Naast dat je schaakt kom je ook veel andere kinderen tegen, dat is heel gezellig! Tussendoor kun je dan bijvoorbeeld lekker voetballen.
Lees hier meer over alle diverse 'externe wedstrijden'.

Toernooien in de buurt: ons eigen Grand Prix jeugdtoernooi (in oktober), het Noord-Hollands kampioenschap voor meisjes (november of december), het Westfries jeugdkampioenschap (in de kerstvakantie) en het jeugdraad toernooi in Zwaag (maart).

Daarnaast organiseren wij ook de schoolschaakwedstrijden in West-Friesland.

Doorstromen naar de senioren
Als je een goed niveau hebt en ongeveer 14 jaar bent kun je als je dat wilt doorstromen van de senioren. Meestal ben je dan al een sterk jeugdlid die een nieuwe uitdaging wil. Dat kan door door te stromen naar de senioren. Als je dat tegen die tijd wilt ga je in plaats van op vrijdagavond op dinsdagavond spelen in een spannende competitie tegen andere senior leden. Onze speellocatie daarvoor is De Kreek in Zwaag (Bangert Oosterpolder).

Aanmelden
Om je aan te melden als nieuw jeugdlid kun je dit formulier downloaden, invullen en opsturen. Het formulier kan worden opgestuurd naar Martijn de Wit (jeugd@caissa-eenhoorn). Van hem krijg je dan een uitnodiging om lang te komen op vrijdag. Voor meer informatie kun je ook bij hem terecht (06-26756008).