Aanmelden jubileumtoernooi Eeuw-ig Schaak zaterdag 4 februari

Uitgelicht

Meer informatie en tijdschema | Flyer 4 februari | Aanmelden | Deelnemerslijst

Op zaterdag 4 februari is de viering van het 100-jarig jubileum van Caïssa-Eenhoorn. In de Kreek beginnen we de dag met een toernooi (Eeuw-ig Schaak) voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Daarna is er een receptie met diverse sprekers en vindt de boekpresentatie van het jubileumboek plaats. We sluiten daarna de feestelijke dag af met een buffet.

Robbert van Dijkhuizen pakt gedeelde eerste plaats op Tata

Robbert van Dijkhuizen is vandaag op een gedeelde eerste plaats geëindigd in zijn Tata Steel-groep. De strijd in 4D verliep sensationeel, want met nog twee ronden voor de boeg hadden acht van de negen spelers een kans de eindzege te pakken. De voorzitter van Caïssa-Eenhoorn boekte na vijf remises en de rustdag twee overwinningen en besloot zijn optreden met een halfje tegen KTV-speler Jeroen Graaf. Robbert bleef als enige in zijn poule ongeslagen.

Een unicum in de historie van het Tata Steel-amateurtoernooi. Met nog twee ronden te gaan zijn er in groep 4D acht kanshebbers voor de eerste plaats. Robbert van Dijkhuizen zal de eindzege delen met Paul de Freytas en Wim van Tuyl.

Lees verder

Twee slakken

De derde clubavond van 2023 stond in het teken van het 100-jarig bestaan van Caïssa-Eenhoorn. Op de dinsdag die het dichtst bij de oprichtingsdatum (15 januari) zat smaakte de tompoucentraktatie prima en verwelkomden we enkele oud-leden. Frans Kragten, goed voor 28 ‘dienstjaren’ bij onze vereniging, deed zich te goed aan het eendhoornschaak en was gezien zijn twee winstpartijen in drie ronden nog weinig van zijn behendigheid kwijtgeraakt.

Frans Kragten zet de eendhoorn in in een spannende stelling tegen Robbert van Dijkhuizen. Had hij dat een kwart eeuw geleden tegen Jan Haijer ook maar kunnen doen!

Lees verder

Eendhoornschaak op feestelijke clubavond

De oprichtingsdag van Caïssa-Eenhoorn (15 januari) valt bij de viering van het 100-jarig bestaan niet op de clubavond (dinsdag) en voor een feestje in besloten kring wordt daarom uitgeweken naar een datum die daar het dichtst bij zit. Gisteravond maakten 32 spelers de primeur van eendhoornschaak in De Kreek mee.

Nizar Alayoubi (links) maakt optimaal gebruik van de eendhoorn die de vrijpion van Fred Avis  op e3 tegenhoudt, terwijl zijn koning de vrijpion op h3 blokkeert.

Lees verder

Mason Brouwer en Martijn de Wit aan top in weekendvierkampen

Met twee eindzeges en vijf tweede plaatsen heeft de Caïssa-Eenhoorn-ploeg in de weekendvierkampen van het Tata Steel-toernooi goed geboerd. Mason Brouwer was bij zijn debuut in 2020 (gedeeld tweede) al in de prijzen gevallen, ditmaal eindigde hij in zijn groep bovenaan. Martijn de Wit, over het algemeen succesvol in Wijk aan Zee, scoorde honderd procent.

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn: 100 jaar in vogelvlucht

De geboortedag van Caïssa-Eenhoorn is 15 januari 1923. Na een dag met wat zon en een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt gaan ’s avonds ruim tien schaakliefhebbers naar Het Gezellenhuis, in de Hoornse binnenstad, om een schaakvereniging op te richten. Zullen ze toen hebben gedacht dat hun club zijn eeuwfeest zal gaan vieren? Vandaag is het zover. Caïssa-Eenhoorn: 100 jaar in vogelvlucht. Lees verder

Jubileumboek bijna klaar

De viering van het 100-jarig bestaan van Caïssa-Eenhoorn komt steeds dichterbij. Zondag is de officiële verjaardag, twee dagen later staat de eerste clubavond als eeuweling in het teken van het jubileum. Op 4 februari wordt in De Kreek ‘Eeuw-ig Schaak’ gehouden, het jubileumtoernooi. En er komt een speciaal boek uit. Auteur Co Buysman kreeg bericht dat er een proefexemplaar is gemaakt en vanmiddag ging hij naar vormgever Joop de Groot om dat in te zien. Enkele aanpassingen zijn nog nodig, maar over drie weken is ‘Tot In- en Uitspanning (200 jaar schaakgeschiedenis in Hoorn)’ verkrijgbaar.