Geschiedenis schrijven op donderdagmiddagschaakcursus?

Uitgelicht

Gaan Hoornse vrouwen op 9 januari 2020 geschiedenis schrijven? Op die donderdag begint Caïssa-Eenhoorn in zijn speellocatie De Kreek met een middagschaakcursus voor beginners. Vandaag was op de themadag ‘Train het brein’ in Sportcentrum Hoorn de vrouwelijke belangstelling voor die cursus heel groot en als de meeste komen, zal de gehuurde zaal waarschijnlijk te klein zijn.

Veel vrouwen op de 'Train het brein'-dag bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn. Secretaris Ger Roos (midden) geeft informatie over de donderdagmiddagcursus.

Lees verder

Westfriesland Cup: kleinste en leukste toernooi van Nederland?

Precies op het moment dat Cor Gorter het welkomstwoord wil uitspreken klinkt er een krachtig blaasgeluid van de Egerländer Kapel. ,,Schaaklust is de enige vereniging in Nederland met een begintune’’, zegt de routinier van de schaakclub uit Andijk. Het tweede Westfriesland Cup-seizoen gaat deze maandag van start bij Schaaklust.

De Westfriesland Cup-deelnemers (voorgrond) zijn te gast op de clubavond van Schaaklust.

Lees verder

NHSB meisjeskampioenschap-D 2019

In het fraai gerenoveerde clubgebouw van Honky Tonk werd op een zonnige 10 november het NHSB meisjeskampioenschap tot 12 jaar (D) gespeeld. Onder leiding van Sander Bischoff, Gilles Provoost en Ben Takken streden er deze dag 17 meiden om de titel en NK-tickets.

Na 7 ronden was Sophia Jonkman overduidelijk de sterkste met een 100% score, en volgt daarmee haar zus Amelia op als kampioene! Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand.

De 17 schaaksters

 

 

Fred Avis wereldkeeper

De schoonmaakploeg is al aan het werk, in bijna alle speelzalen van De Noteboom is het licht uit. Bij Paul Keres ontstaat de vrees dat de club niet aan de verplichting kan voldoen om voor 20.00 uur de uitslagen van een bondswedstrijd door te geven. Gedurende de late middag en vroege avond is Fred Avis bezig om overeind te blijven tegen FM-speler Joris Kokje. En zie, vrijwel op klokslag acht uur lukt het: de partij eindigt in een patstelling.

Paul Keres - Caïssa-Eenhoorn na zo'n vijf uur schaken. Alleen bord 9 en 10 zijn nog bezig. Links de partij Joris Kokje - Fred Avis na zeventig van de 189 zetten.

Lees verder

Van Daan naar Olav

Mooier kan de historie van ons jeugdtoernooi niet worden uitgebeeld. Op het eerste evenement legde Daan Zult in zijn groep beslag op de tweede plaats. Zondag had de 25e editie plaats en eindigde zoon Olav ook als tweede.

De geschiedenis herhaalt zich. Daan Zult is op het eerste jeugdtoernooi tweede geworden en bij de 25e editie gaat zoon Olav ook met de tweede prijs naar huis.

Lees verder