David Groen in de Club van 100

Caïssa-Eenhoorns Club van 100 heeft er een nieuw lid bij: David Groen. Uitkomend voor het derde team boekte hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ZSC-HWP Combinatie 3 (2½-5½) een winstpartij van 113 zetten en is de veertiende speler die tot het gezelschap toetreedt.

De honderdste zet komt er aan. David Groen heeft 99. Tg4 gespeeld en zal na ... Td1 schaak geven met de toren.

Lees verder

Domper voor Caïssa-Eenhoorn 2

De ZSC/HWP Combinatie heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van 12 wedstrijden van Caïssa-Eenhoorn 2. De Zaankanters waren in De Kreek verrassend te sterk en wonnen met 5,5-2,5 waardoor de CE 2 koploper af is.

Caïssa-Eenhoorn 2 is onderweg tegen ZSC-HWP Combinatie. Teamleider Robbert van Dijkhuizen heeft een goed overzicht. Op de voorgrond David Verweij (links) en Chris de Saegher, de kopmannen van de derdeklassers.

Lees verder

De vlag hangt er figuurlijk goed bij

Even na half zeven zijn Henk-Jan Visser en Daan Noordenbos nog bezig. De beslissing in de wedstrijd Caïssa-Eenhoorn – Groninger Combinatie 2 is al gevallen (6½-2½), maar toch drommen de toeschouwers om het bord om niets van het eindspel te missen. Twee achttallen van ZSC-HWP Combinatie zijn in De Kreek te gast geweest en verschillende Zaandammers staan tussen de schaakliefhebbers. Voortijdig de arena verlaten is er niet bij. Op de 99e zet staakt Henk-Jan zijn verzet.

Het wordt drukker bij Caïssa-Eenhoorn - Groninger Combinatie 2. De thuisploeg leidt met 4½-2½. Op de voorgrond speelt Arlette van Weersel een damezet tegen Mark Kruit.

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - Groningen

Vanmiddag wordt de 4e ronde in de KNSB-competitie 2023-2024 gespeeld. Het 1e team speelt tegen Groninger Combinatie 2, het 2e team tegen ZSC-HWP Combinatie 1 en het 3e tegen ZSC-HWP Combinatie 3. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden in de alternatieve weergaves kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

Bert Spil scoort goed in hoofdgroep rapidkampioenschap NHSB

Een mindere zet hoeft nog geen slechte partij op te leveren, een mindere partij geen slecht toernooi. Een mindere deelname is zeker niet een beroerd kampioenschap. Zaterdag kwamen 36 liefhebbers van het rapidschaak naar Volendam om om de NHSB-titel te spelen. De organiserende vereniging ontvangt al vele jaren het dubbele aantal en iedereen tastte in het duister, waarom café-restaurant De Groene halfvol was.

Bert Spil (links) zit aan het eerste bord tegenover toernooifavoriet Colin Stolwijk, die wel wat zorgelijk kijkt.

Lees verder

Record bij het Westfries schoolschaakkampioenschap

Het valt niet mee om met een overwicht aan materiaal de koning mat te zetten. Het Westfries schoolschaakkampioenschap is vandaag begonnen, op vier locaties. In basisschool De Vijzel in Hauwert worden tien wedstrijden gespeeld en in verschillende van de veertig partijen lukt dat niet. Soms is het ook lastig, zeker als er paarden bij betrokken zijn. Een andere keer wordt de dame één veld te ver gezet en ontstaat een patstelling.

Schoolschaken in de landelijke omgeving van Hauwert. De Koet (aan de raamkant) speelt zijn tweede wedstrijd tegen de Pancratiusschool.

Lees verder

Aris de Heer-verpulvert CE2

In de tweede ronde van de NHSB competitie mocht CE2 op bezoek naar het hartje van de Beemster, om aldaar de degens te kruisen met de plaatselijke schakers van Aris de Heer. De wereld kent de Beemster natuurlijk vooral als de erfenis van Leeghwater, de lekkere kaas, het volslagen platte landschap met bomen langs de kaarsrechte wegen en het UNESCO werelderfgoed-schap. Minder bekend is dat de polder ook een aantal prima schakers herbergt. De club Aris de Heer is piepklein, speelt in een piepklein zaaltje, maar de spelers lieten er geen twijfel over bestaan welk team het sterkst was. Het gevolg: schaakles en een 5-1 uitslag. Lees verder