Bijzonder normaal (14)

Het zijn bijzondere tijden. Ook in 2021 vragen we ons af wanneer het normale schaakleven terugkeert: de clubavonden op dinsdag, de jeugdavonden op vrijdag, de bondswedstrijden op zaterdag, de kampioenschappen en de toernooien. Tot het zover is, ga ik op zoek naar bijzondere schaakgebeurtenissen op normale dagen. In deel 14: de Caïssa-jaren van Dimitri Reinderman.

Het laatste kranteverslag van het open Hoorns kampioenschap van 1986.

Lees verder

Bommelding bij een schaaktoernooi: Hutton the movie

Op 28 oktober 1989 heeft de Noordhollandse Schaakbond de organisatie in handen van het 33e Huttontoernooi. Die is uitbesteed aan Excelsior dat De Jansheeren in Heemskerk als speelzaal voor het jeugdevenement gebruikt. Opeens moeten 240 spelers zo snel mogelijk naar buiten: er is een bommelding binnengekomen. De eerst gearriveerde politieman hoort verdacht getik. NHSB-jeugdbegeleider Gilles Provoost: ,,Dat zijn de schaakklokken.’’

Lees verder

Bijzonder normaal (13)

Het zijn bijzondere tijden. Ook in 2021 vragen we ons af wanneer het normale schaakleven terugkeert: de clubavonden op dinsdag, de jeugdavonden op vrijdag, de bondswedstrijden op zaterdag, de kampioenschappen en de toernooien. Tot het zover is, ga ik op zoek naar bijzondere schaakevenementen op normale dagen. In deel 13: het Open Hoorns van 1991, verrassend gewonnen door Wilko van der Gracht.

Wilko van der Gracht anno nu.

Lees verder

Bijzonder normaal (12)

Het zijn bijzondere tijden. Ook in 2021 vragen we ons af wanneer het normale schaakleven terugkeert: de clubavonden op dinsdag, de jeugdavonden op vrijdag, de bondswedstrijden op zaterdag, de kampioenschappen en de toernooien. Tot het zover is, ga ik op zoek naar bijzondere schaakevenementen op normale dagen. In deel 12: de eerste aflevering van ‘Stuk voor stuk’, de schaakrubriek van Peter Doggers, in de krant van 13 november 1996.

De kop in de eerste aflevering van 'Stuk voor stuk'.

Lees verder