Lenteveteranentoernooi vanaf 26 februari

Uitgelicht

Op 26 februari begint het NHSB Lente-veteranentoernooi weer. In zeven ronden Zwitsers wordt in vier groepen gestreden om de veteranentitel van de NHSB. Let op: we beginnen een week eerder dan anders, we starten een half uur eerder dan anders (13:00) en we spelen ergens anders (namelijk in de Huesmolen). Bijna alles is dus anders, maar de gezelligheid van het toernooi blijft als altijd.

Lees hier alles over dit toernooi.

Peter Holscher: drie seizoenen meesterklassespeler

Een interview als verjaardagskado. Na afloop van de twintigste clubronde werd er voor Peter Holscher gezongen en verraste gastvrouw Desi hem met kroket en ‘vuurwerk’. Wat (bijna) niemand weet is dat de routinier van Caïssa-Eenhoorn veertig seizoenen geleden zijn debuut maakte in de competitie van de hoofdklasse, de huidige meesterklasse. Hij heeft drie seizoenen op ’s lands hoogste bondsniveau geschaakt en 26 partijen – bij een maximum van 27 – gespeeld.

Peter Holscher (rechts): zo'n veertig jaar jonger.

Lees verder

Weergoden op het schaakbord

Op de derde dag van het Westfriesland Cup-toernooi stormt het, we zien lichtflitsen en we horen donderslagen. Kijkend naar de zeven schaakborden in de speelzaal van Torenhoog lijkt het alsof de weergoden de partijen begeleiden.

Westfriesland Cup-deelnemers te gast bij Torenhoog, waar op de achtergrond (dwars zittend) de clubcompetitie aan de gang is. Links Torenhoog-troef Rick Molenaar die tegen Theo Weel de langste partij van de avond zal spelen.

Lees verder

Eerste team knokt zich naar derde plaats

Met alweer een derde overwinning in vier wedstrijden is het eerste team opgeklommen naar de derde plaats in klasse 1A met nog vier ronden te gaan. Degraderen gaan we niet meer (en promoveren waarschijnlijk ook niet) zodat we vrijuit kunnen spelen in de tweede helft van het seizoen. We horen echt weer helemaal thuis in de eerste klasse.

Drukte rondom de borden in de beslissende fase. Foto: Co Buysman.

Lees verder

CE N2 haalt de eerste volle winst binnen.

Vrijdag 31 januari stond de wedstrijd tegen Vredeburg op de agenda en met twee invallers, Co Buysman en Arnold van der Wolff hadden afgezegd, gingen we op weg. En deze invallers waren niet de minsten van de club. Albert Noordhuis, tweede op de ranglijst en Kevin de Rooij, dertiende op ranglijst waren onze invalkrachten. Bij toeval had ik mijn Tom Tom op snelste route afgesteld om via de snelweg naar Limmen te rijden want achteraf hoorde ik van Frans Kragten, de andere chauffeur dat AZ thuis speelde en dat het wel eens druk geweest kon zijn in Alkmaar. Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - Groninger Combinatie 2

Vanmiddag wordt de 3e ronde in de KNSB-competitie gespeeld. Het 1e speelt tegen Groninger Combinatie 2, het 2e tegen De Waagtoren 2 en het 3e tegen Aartswoud 2. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

Tata Steel: partijenoverzicht

Een van de leuke aspecten van het naspelen van partijen is dat je wel eens teruggrijpt naar het verleden. Fred Avis stuurde mij zijn Tata Steel-partij tegen Theo de Vries op en meldde: ,,In oktober 2011 speelde ik dezelfde variant tegen Theo: die is in de partij ook terug te vinden. Ik had mij voorbereid op die variant.’’

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn N1 blijft winnen

Na vier overwinningen in de eerste klasse A van de NHSB, wist ook onze NHSB-bekerviertal te winnen. Voor de eerste ronde van het bekertoernooi kwam topklasser Chess Society Zandvoort op bezoek in De Kreek. In een boeiend gevecht werd er met 3,5-0,5 gewonnen en bekert Caïssa-Eenhoorn net als in de KNSB ook door in de NHSB. Lees verder