Schaken is net als schrijven: niet moeilijk

Caïssa-Eenhoorn begint binnenkort met een online startcursus schaken. Regelmatig wordt gezegd dat schaken moeilijk is, maar is dat wel zo? Als je weet wat een rechte streep en een schuine streep is, kun je schaken. Je hebt het eigenlijk in een paar seconden geleerd.

Schaaktrainer Arend Stapel geeft aan een bord uitleg tijdens de beginnerscursus van Caïssa-Eenhoorn in De Kreek, januari 2020.

Lees verder

Geschiedenis schrijven op donderdagmiddagschaakcursus?

Gaan Hoornse vrouwen op 9 januari 2020 geschiedenis schrijven? Op die donderdag begint Caïssa-Eenhoorn in zijn speellocatie De Kreek met een middagschaakcursus voor beginners. Vandaag was op de themadag ‘Train het brein’ in Sportcentrum Hoorn de vrouwelijke belangstelling voor die cursus heel groot en als de meeste komen, zal de gehuurde zaal waarschijnlijk te klein zijn.

Veel vrouwen op de 'Train het brein'-dag bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn. Secretaris Ger Roos (midden) geeft informatie over de donderdagmiddagcursus.

Lees verder

Vervolgcursus succesvol

De vervolgcursus die de afgelopen maanden bij Caïssa-Eenhoorn werd gehouden, is een succes geworden. Docent Arend Stapel verwelkomde op acht dinsdagavonden (gisteren was de laatste) twaalf deelnemers die vrijwel alle lessen hebben bijgewoond.

Arend Stapel bespreekt een stelling tijdens de laatste avond van de vervolgcursus.

Lees verder

Schaaktraining Jop Delemarre

dca_5jaarjubileum-def-1Volgende week vrijdag, 29 september, is het weer zo ver! Dan start een nieuwe reeks schaaktrainingen (vanaf rating: 1500), gegeven door Internationaal Meester Jop Delemarre. Erg nuttige en vooral ook leerzame trainingen die je nieuwe inspiratie geven voor de volgende partijen!

Er worden 9 trainingen gehouden op de vrijdagavond van 2,5 uur in Wijkcentrum de Kersenboogerd (na de jeugdavond). Klik hier voor de gehele flyer met alle informatie over de trainingen. Mocht je geïnteresseerd zijn, maar nog niet helemaal zeker, of bepaalde vragen? Laat het even weten, dan kunnen we samen kijken of we aan je wensen kunnen voldoen :)!