Caïssa-Eenhoorn 2 koploper na overwinning in Purmerend

Een wat bibberende start van de vierde ronde van de KNSB-competitie tegen de teams van Purmerend eindigde in een sportief hoogtepunt voor Caïssa-Eenhoorn. Met een 7-3 overwinning is het eerste team van de hekelige nul af en na de ietwat gelukkige 5-3 overwinning op het tweede team van Purmerend is Caïssa-Eenhoorn 2 de nieuwe koploper in de vierde klasse D.

De routiniers Ardjan Langedijk (zwart) en Jochem Woestenburg zijn als laatsten bezig en moeten voor het beslissende halfje zorgen om de wedstrijd te winnen. Beiden zullen remiseren.

Lees verder

Douze points voor Caïssa-Eenhoorn

Ver buiten het songfestivalseizoen gaan er douze points naar Caïssa-Eenhoorn. De derby’s tegen Purmerend leveren de maximale score op. De thuisploeg, koploper in de eerste klasse A, verliest met 3-7 van ons vlaggeschip, de – geflatteerde – rodelantaarndrager. Purmerend 2 is een concurrent in de titelstrijd voor Caïssa-Eenhoorn 2 en delft met 3-5 het onderspit.

Robin Duson tegen Pieter Hopman op weg naar haar verrassende overwinning. Ze staat de kwaliteit achter, maar speelt 51. Pxg6 en komt even later in een toreneindspel met een pion meer.

Lees verder

Tweede team mengt zich in titelstrijd

Terwijl het vlaggenschip van Caïssa-Eenhoorn nipt onderuit ging tegen De Waagtoren, boekte Caïssa-Eenhoorn 2 op de achtergrond een overtuigende 6-2 overwinning op het derde team van de club uit Alkmaar. Het tweede trekt daarmee de goede vorm door en positioneert zich na drie ronden stevig in het linker rijtje in de vierde klasse van de KNSB-competitie.

Caïssa-Eenhoorn 2 - De Waagtoren 3. Aan de overkant van de voorste tafel zit de Hoornse top vier: Ron Deen, Ardjan Langedijk, Mason Brouwer en David Verweij.

Lees verder

0,01 seconde van gelijkspel verwijderd?

Op de zaterdag van de derde bondsronde gaan de gordijnen vroeg open. ,,In the white room with black curtains’’, klinkt het om vijf voor acht op de radiozender Arrow Classic Rock. Jack Bruce, van de rockband/supergroep Cream, bezingt de schaakkleuren. Dat moet een goed voorteken zijn voor de kleine massakamp van Caïssa-Eenhoorn tegen De Waagtoren. Nou, dat geldt alleen voor de totaalscore: 10-8. Revanche voor een jaar geleden, toen het in dezelfde speelzaal met tweemaal drie teams 11½-14½ werd.

Dimitri Reinderman even terug op het oude nest. De Amsterdamse grootmeester zal het tegen Arlette van Weersel niet gemakkelijk krijgen.

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - De Waagtoren

Vanmiddag wordt de 1e ronde in de KNSB-competitie 2022-2023 gespeeld. Het 1e team speelt tegen De Waagtoren 1, het 2e team tegen De Waagtoren 3. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

 • a1: begin van de partij
 • d1: zet terug
 • e1: zet vooruit
 • h1: einde van partij
 • c3: vorige partij
 • f3: volgende partij
 • c8: PGN huidige partij
 • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

Caïssa-Eenhoorn enigszins uit koers

‘Caïssa vaart wel’ is de titel van de jubileumeditie van Caïssa Nieuws, het clubblad dat ruim drie maanden geleden verscheen. Het 70-jarig bestaan van de Amsterdamse schaakvereniging – opgericht op 1 mei 1951 – werd om coronaredenen met een dik jaar vertraging gevierd. In de nog jonge bondscompetitie zijn de drie woorden van toepassing op de eersteklasser die in een zinderend duel Caïssa-Eenhoorn met minimaal verschil verslaat en na twee ronden met Wageningen de ranglijst aanvoert.

Grootmeester Hans Ree volgt de partij van Robin Duson en Arno Bezemer. Zwart is aan zet en hij zal 25. ... bxc4 spelen.

Lees verder

‘Thriller’ is nog zacht uitgedrukt

Een poster van hem hangt in het midden van de muur van Caïssa-Eenhoorns speelzaal en een grote hit van Michael Jackson waart op de eerste bondszaterdagmiddag van het seizoen 2022-2023 rond. ‘Thriller’, het is nog zacht uitgedrukt als het gaat om de thuiswedstrijden van de twee KNSB-teams tegen HWP 1 en HWP 3. De respectievelijke uitslagen (4½-5½ en 4-4) brengen je terug bij een zin van precies dertig jaar geleden. ,,As horror looks you right between the eyes.’’

Het eerste team van Caïssa-Eenhoorn bij de verenigingsvlag.

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - HWP Haarlem

Vanmiddag wordt de 1e ronde in de KNSB-competitie 2022-2023 gespeeld. Het 1e team speelt tegen HWP Haarlem 1, het 2e team tegen HWP Haarlem 3. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

 • a1: begin van de partij
 • d1: zet terug
 • e1: zet vooruit
 • h1: einde van partij
 • c3: vorige partij
 • f3: volgende partij
 • c8: PGN huidige partij
 • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!