David Groen in de Club van 100

Caïssa-Eenhoorns Club van 100 heeft er een nieuw lid bij: David Groen. Uitkomend voor het derde team boekte hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ZSC-HWP Combinatie 3 (2½-5½) een winstpartij van 113 zetten en is de veertiende speler die tot het gezelschap toetreedt.

De honderdste zet komt er aan. David Groen heeft 99. Tg4 gespeeld en zal na ... Td1 schaak geven met de toren.

Lees verder

Domper voor Caïssa-Eenhoorn 2

De ZSC/HWP Combinatie heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van 12 wedstrijden van Caïssa-Eenhoorn 2. De Zaankanters waren in De Kreek verrassend te sterk en wonnen met 5,5-2,5 waardoor de CE 2 koploper af is.

Caïssa-Eenhoorn 2 is onderweg tegen ZSC-HWP Combinatie. Teamleider Robbert van Dijkhuizen heeft een goed overzicht. Op de voorgrond David Verweij (links) en Chris de Saegher, de kopmannen van de derdeklassers.

Lees verder

De vlag hangt er figuurlijk goed bij

Even na half zeven zijn Henk-Jan Visser en Daan Noordenbos nog bezig. De beslissing in de wedstrijd Caïssa-Eenhoorn – Groninger Combinatie 2 is al gevallen (6½-2½), maar toch drommen de toeschouwers om het bord om niets van het eindspel te missen. Twee achttallen van ZSC-HWP Combinatie zijn in De Kreek te gast geweest en verschillende Zaandammers staan tussen de schaakliefhebbers. Voortijdig de arena verlaten is er niet bij. Op de 99e zet staakt Henk-Jan zijn verzet.

Het wordt drukker bij Caïssa-Eenhoorn - Groninger Combinatie 2. De thuisploeg leidt met 4½-2½. Op de voorgrond speelt Arlette van Weersel een damezet tegen Mark Kruit.

Lees verder

Aris de Heer-verpulvert CE2

In de tweede ronde van de NHSB competitie mocht CE2 op bezoek naar het hartje van de Beemster, om aldaar de degens te kruisen met de plaatselijke schakers van Aris de Heer. De wereld kent de Beemster natuurlijk vooral als de erfenis van Leeghwater, de lekkere kaas, het volslagen platte landschap met bomen langs de kaarsrechte wegen en het UNESCO werelderfgoed-schap. Minder bekend is dat de polder ook een aantal prima schakers herbergt. De club Aris de Heer is piepklein, speelt in een piepklein zaaltje, maar de spelers lieten er geen twijfel over bestaan welk team het sterkst was. Het gevolg: schaakles en een 5-1 uitslag. Lees verder

Schaken is soms net het weer

Het zijn onstuimige tijden. Wind, regen, zon, ze wisselen elkaar net zo gemakkelijk af als winnen, remiseren en verliezen. De wolkendeken boven de eerste ronde heeft plaatsgemaakt voor opklaringen en na de ruime zege zaterdag op Wageningen (3½-6½) staat Caïssa-Eenhoorn op een gedeelde tweede plaats. En daar is niets geflatteerds aan.

Schakers zorgen voor een volle zaal in kerkelijk centrum Vredehorst. Aan de rechterkant de wedstrijd Wageningen - Caïssa-Eenhoorn.

Lees verder

Een terugkeer zonder succes

Na een kleine twee jaar afwezigheid is Caïssa-Eenhoorn 3 teruggekeerd in de landelijke competitie. De ploeg is sterker dan in het seizoen 2021-2022, maar trof in Volendam een gerenommeerde tegenstander. Op alle borden hadden de gastschakers een hogere rating en het resultaat (2½-5½) was geen verrassing.

Jeroen Smit, Volendams langste schaker (en ook basketballer) en zwartspeler Ger Roos zijn bezig met de langste partij van de zaterdag.

Lees verder

Weer een forse overwinning

Bondswedstrijden tussen Caïssa-Eenhoorn 2 en Amsterdam West hebben een voorspelbaar resultaat: de thuisploeg wint. Zaterdag werd het vijfde duel tussen beide achttallen gespeeld en dat gebeurde in De Kreek. Door de 5½-2½ uitslag handhaafde het Hoornse team zich in de derde klasse C op de eerste plaats. VAS 2 staat eveneens op honderd procent, maar de hoofdstedelijke ploeg heeft 2½ bordpunt minder.

De beslissing gaat vallen in de partij Frans Schoffelmeer - Alexander Geerts. Na 40. ... Kxh7 zal wit 41. Dh4+ spelen en staat op slag verloren.

Lees verder