Stedenontmoetingen in KNSB-competitie

Het lijkt erop dat komend seizoen de stedenontmoetingen – die in 2005 en 2006 in Hoorn zijn geweest – herleven. KNSB-competitieleider Koos Stolk heeft de definitieve indelingen voor de zaterdagcompetitie bekend gemaakt en de drie landelijke teams van Caïssa-Eenhoorn stuiten alle op ploegen van De Waagtoren (Alkmaar) en HWP (Haarlem). Op 5 februari zit De Kreek vol met 52 schakers van Caïssa-Eenhoorn en De Waagtoren en op 12 maart nemen 52 HWP’ers het in eigen huis op tegen evenveel klassegenoten van onze club.

De wedstrijden tussen HWP en Caïssa-Eenhoorn (rechts de tientallen, links de tweede teams) staan op het punt van beginnen. Het waren op 7 maart 2020 de laatste bondsduels. Als het goed is treffen beide clubs elkaar in dezelfde zaal op 12 maart 2022.

Lees verder

‘De leukste partij die ik ooit speelde’

Het noodgedwongen lange thuiszitten is na driekwart jaar COVID-19 geen moment vervelend geweest. De afgelopen maanden heb ik veel partijen van Frans Bouwman, Jan Haijer en Arend Stapel ingevoerd en dat is erg leuk om te doen. Uit een notatieboekje van Jan viel onlangs een kranteknipsel. ‘Caïssa na winst lijstaanvoerder promotieklasse’ luidt de kop boven het verslag van Purmerend – Caïssa (4½-5½). Ernaast staat handgeschreven ‘De leukste partij die ik ooit speelde!’

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn 3 gepromoveerd

Hoewel de volledige schaakcompetitie – van de landelijke meesterklasse tot en met de laagste klassen van de regionale bonden – voortijdig is beëindigd en de KNSB de promotie- en degradatieregeling heeft geschrapt, zijn er in Nederland toch vier ploegen die promoveren. Caïssa-Eenhoorn 3 is er een van.

Caïssa-Eenhoorn 3 (rechts) in actie tegen naaste concurrent Aartswoud 2. Ger Roos, met wit tegen oud-Caïssa-Eenhoorn-jeugdspeler Rowan Louter, en de naast hem spelende Arend Stapel brachten in vijf ronden samen acht bordpunten binnen.

Lees verder

De winnende moeder

Het ‘welkom terug’ was duidelijk te horen, toen Arlette van Weersel zaterdagmiddag in het volle denksportcentrum ’t Spaerne (zes wedstrijden, 110 spelers) voor Caïssa-Eenhoorn aan het negende bord plaatsnam. Door de geboorte van dochter Vieve heeft ze drie ronden gemist om in het uitduel tegen HWP een geweldige rentree te maken. De Haarlemse eersteklasser ging met 3½-6½ ten onder en Arlette speelde de langste partij van de dag. Ze bleef scherp tot de laatste zet en werd vervolgens door de gerenommeerde en ervaren Aran Köhler gefeliciteerd.

Arlette van Weersel, terug in het vlaggeschip van Caïssa-Eenhoorn. Ze heeft zojuist 5. d3 gespeeld.

Lees verder

Derde team nog een punt verwijderd van promotie naar de vierde klasse van de KNSB

Derde team nog een punt verwijderd van promotie naar de vierde klasse van de KNSB

Wow…. : wat een luxe : zowel het derde team als het N1-team staan op het punt om te promoveren.
In de landelijke competitie is Aartswoud met nog twee wedstrijden de eerste achtervolger op drie wedstrijdpunten. In de NHSB-competitie zijn er ook nog twee speelronden, maar daar staat Aartswoud maar op een punt achterstand.

Lees verder

Eerste team knokt zich naar derde plaats

Met alweer een derde overwinning in vier wedstrijden is het eerste team opgeklommen naar de derde plaats in klasse 1A met nog vier ronden te gaan. Degraderen gaan we niet meer (en promoveren waarschijnlijk ook niet) zodat we vrijuit kunnen spelen in de tweede helft van het seizoen. We horen echt weer helemaal thuis in de eerste klasse.

Drukte rondom de borden in de beslissende fase. Foto: Co Buysman.

Lees verder