Caïssa-Eenhoorn keurig zesde

In het seizoen, waarin de honderdste verjaardag wordt gevierd, blijkt Caïssa-Eenhoorn over uitstekende sprintcapaciteiten te beschikken. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd belandde de Hoornse eersteklasser in de onderste regionen van de ranglijst en heeft daar maandenlang gebivakkeerd. Bij Philidor 1847 wordt de competitie afgesloten met een 4½-5½ overwinning en zie: de ploeg staat in de eindstand op een keurige zesde plaats.

Mason Brouwer speelt in Leeuwarden zijn openingszet als debuterend eersteklassespeler.

Lees verder

NHSB bekerteam in extremis geplaatst voor finaledag

Het NHSB-bekerteam is er in de kwartfinale na een spannende wedstrijd in geslaagd het bekerteam van De Wijker Toren te verslaan. In Beverwijk waren daar na vier remises waar het een en ander over gezegd kan worden wel strafschoppen voor nodig. In de snelschaakloterij was het Hoornse team de sterkste waardoor Caïssa-Eenhoorn de eerste van de vier finalisten is van het bekertoernooi. Lees verder

Bondsseizoen met een gouden rand

Op de dag van de grap – en nu zijn we heel serieus – kleuren de zaterdagteams van het 100-jarige Caïssa-Eenhoorn een gouden rand om het bondsseizoen. Drie kampioenschappen zijn binnen, de vierde titel wordt op 1 april in Volendam veroverd en gelijktijdig zorgt het vlaggeschip voor de grootste zege die handhaving oplevert. Voor de vijf ploegen is een een mooiere afloop van de competities niet denkbaar.

Robin Duson staat op het punt om matchwinnares te worden. Tim Grutter zal 32. ... Dh5 spelen en na 33. Db8+ opgeven.

Lees verder

Maart kampioenenmaand

In het seizoen, waarin Caïssa-Eenhoorn zijn honderdste verjaardag viert, is maart de kampioenenmaand geworden. Alle NHSB-ploegen eindigen op de eerste plaats en daarmee is een uit 1940 daterend record geëvenaard. Caïssa nam toen met drie teams deel aan de competitie van de Westfriesche Schaakbond en zij grepen alledrie de titel.

Lees verder

CE 2 is er bijna (maar nog niet helemaal)

Nadat Caïssa-Eenhoorn 2 in een spannende wedstrijd het tweede team van de HWP/ZSC combinatie had verslagen was in ronde 7 het derde team van dezelfde combinatie het kind van de rekening. Met een soepele 5,5-2,5 overwinning blijft het tweede landelijke team op eenzame hoogte staan in de vierde klasse D en komt het kampioenschap steeds dichterbij.

Terwijl Sernin van de Krol (staand links) namens de thuisclub alle spelers welkom heet, is koploper Caïssa-Eenhoorn 2 klaar voor de strijd tegen ZSC-HWP Combinatie 3 (rechts).

Lees verder

Op herhaling?

In de loop der jaren heeft Caïssa-Eenhoorn de nodige ervaring opgedaan in de strijd om handhaving. Verschillende keren is die niet goed afgelopen, maar vaker kon na de laatste bondswedstrijd worden geproost op lijfsbehoud. Ons vlaggeschip draait ondertussen twaalf seizoenen mee in de nationale eerste klasse en na de 6-4 zege op MSV ziet de nabije toekomst er rooskleuriger uit. ‘We’ staan weer boven de rode streep, al zijn de verschillen in de onderste regionen klein.

Aan het negende bord is Gilbert Vrancken bezig om Caïssa-Eenhoorn op een beslissende 6-2 voorsprong te zetten.

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - MSV 1

Vanmiddag wordt de 7e ronde in de KNSB-competitie 2022-2023 gespeeld. Het 1e team speelt tegen MSV 1, het 2e team tegen ZSC-HWP Combinatie 3. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden in de alternatieve weergaves kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!