Sterk optreden Robin Duson in Nederlands team

De deelnemers hoeven geen paspoorten te laten zien en Engels praten is ook niet nodig. Toch gaat de landenwedstrijd Glorney Gilbert International – al 49 jaar gehouden in en om het Verenigd Koninkrijk – gewoon door. Er wordt online geschaakt. Robin Duson vertegenwoordigt Nederland in de strijd om de Gilbert Cup die Oranje op de eerste plaats brengt.

Lees verder

Oscar Romero Open Hoorns 2020 gaat door

Het Open Hoorns kampioenschap 2020 kan in de spiksplinternieuwe aula van het Oscar Romero toch gaan plaatsvinden. Zo kunnen we het nieuwe schaakseizoen toch nog mooi starten.

Dit toernooi zal worden georganiseerd volgens het schaakprotocol 'verantwoord schaken' van 9 juli van de KNSB, en de geldende Coronamaatregelen. Dit houdt in dat er geen 1,5 meter afstand nodig tot de tegenstander, maar wel tussen de partijen, en buiten de partijen.

Op de toernooiwebsite staat alle informatie, en de aanmelding is reeds geopend. De deelnemerslijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Er geldt een maximum van 100 deelnemers.

 

WFK-zege Peter Poncin op Fred Avis

Fred Avis en Peter Poncin vertegenwoordigen Caïssa-Eenhoorn op het 69e Westfries kampioenschap. Gisteravond was de tweede ronde in Bovenkarspel, waar het programma beide clubgenoten tegenover elkaar bracht. Peter (titelverdediger) zegevierde.

Terwijl Ajax op zoek is naar een voorsprong tegen Getafe, analyseren Fred Avis (links) en Peter Poncin hun partij bij de bar in het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel, omdat er elders in de zaal geen ruimte is.

Lees verder

Weergoden op het schaakbord

Op de derde dag van het Westfriesland Cup-toernooi stormt het, we zien lichtflitsen en we horen donderslagen. Kijkend naar de zeven schaakborden in de speelzaal van Torenhoog lijkt het alsof de weergoden de partijen begeleiden.

Westfriesland Cup-deelnemers te gast bij Torenhoog, waar op de achtergrond (dwars zittend) de clubcompetitie aan de gang is. Links Torenhoog-troef Rick Molenaar die tegen Theo Weel de langste partij van de avond zal spelen.

Lees verder