Untergrombach Open 2022

Traditioneel speel ik rond Kerst en Nieuwjaar een meerdaags schaaktoernooi en meestal in Duitsland. Zo ook dit jaar, en wel in het dorpje Untergrombach nabij Karlsruhe. Daar vond van 4-8 januari een zevenrondig Zwitsers toernooi plaats. En dat het plaatsvond mocht inderdaad een klein wonder worden genoemd. Tot een paar dagen voor aanvang bezocht ik met enige spanning de website van het toernooi, op zoek naar het laatste nieuws. Immers, we leven in andere tijden, ook in Duitsland.... Uiteindelijk bleek dat het toernooi inderdaad doorgang zou kunnen vinden. Hoera! Snel werden treintickets en een hotel geboekt.

Lees verder

Schaken in Volendam: vetgoed

Het kan geen toeval zijn. De dag voor het zeventiende ‘Schaken op de Dijk’-toernooi in Volendam hoor ik voor het eerst een reclame over makreel. Anderhalve maand geleden is het Nederlands Visbureau met de campagne ‘Makreel: vetgoed’ begonnen en de boodschap is op de radiozender NPO 5 te horen. Als aan het einde van de schaakdag alle deelnemers naar huis gaan met de traditionele makreel, kunnen we ook zeggen: Volendam vetgoed.

De Caïssa-Eenhoorn-spelers en hoofdgroepdeelnemers Bert Spil (links) en Ger Roos hebben van  organisator en microfonist Jan Veerman hun prijzen gekregen.

Lees verder

Finbotx GP met Petrosyan en Bernstein

Het is een bijzondere zondag voor Caïssa-Eenhoorn. Op de deelnemerslijst van de Finbotx GP staan de namen van Petrosyan en Bernstein. Zijn er veel schaakverenigingen in Nederland die dat kunnen zeggen?

Narek Petrosyan heeft met een torenzet schaak gegeven. Hij zal tegen Jesse van Splunter, gehuld in het nieuwe shirt van Caïssa-Eenhoorn, de eerste van zijn vijf winstpartijen boeken.

Lees verder

Henk-Jan Visser draait warm in Skalica

In de tweede helft van augustus hebben verschillende spelers van Caïssa-Eenhoorn warm kunnen draaien voor de bondscompetitie die op 18 september van start gaat. Onze club was goed vertegenwoordigd op het Oscar Romero Open Hoorns, terwijl Henk-Jan Visser met schaakvriend en grootmeester Friso Nijboer naar Skalica was afgereisd. Hij werd keurig gedeeld zeventiende, de titelhouder pakte de derde plaats.

Lees verder

Oscar Romero Open Hoorns: een geslaagd eerste lustrum

Het eerste lustrum van het open Hoorns kampioenschap is gevierd en de organisatie kan terugkijken op een geslaagd weekendtoernooi. Een record aantal schaakliefhebbers (104), een mooi deelnemersveld, zes ronden gehouden in een sportieve sfeer, een wereldwijde verslaggeving, goede en spectaculaire partijen van diverse spelers van Caïssa-Eenhoorn, alles in een prachtige omgeving.

Ondanks de deelname van veel spelers van Caïssa-Eenhoorn is het aantal clubpartijen in de hoogste groepen van het Oscar Romero Open Hoorns/NHSBK afgelopen weekeinde beperkt gebleven tot één: Martijn Monteban - Peter Doggers.

Lees verder

5e Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

LINKS: TWITCH UITZENDING | DEELNEMERSLIJST | UITSLAGEN
| LIVEBORDEN| VERSLAG: HING TING LAI WINT OPEN HOORNS 

Dit weekend staat de vijfde editie van het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (tevens PK van de NHSB) op het programma. Met 100 deelnemers zit het toernooi - dat nog wel te maken heeft met Coronaregels - helemaal vol.

Dit jaar zullen de topborden op liveborden spelen, en zal er ook op verschillende tijden een livestream met commentaar zijn. Linkjes om het te volgen zullen verschijnen op de toernooiwebsite. Daar is ook alle andere informatie te vinden.

Toernooiwebsite: Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

Instructie liveborden:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!