Fred Avis en Peter Poncin in achtervolgingsgroep

Fred Avis en Peter Poncin maken deel uit van een achtervolgingsgroep van vier die bij het Westfries kampioenschap op de ongeslagen en verrassende koploper Emil Zaal jaagt.

De twaalf WFK-deelnemers te gast bij Torenhoog dat zijn speelzaal in de kantine van IJsclub Hoogkarspel heeft. Op de voorgrond de partij Peter Poncin - Peter van Waert.

Lees verder

WFK-zege Peter Poncin op Fred Avis

Fred Avis en Peter Poncin vertegenwoordigen Caïssa-Eenhoorn op het 69e Westfries kampioenschap. Gisteravond was de tweede ronde in Bovenkarspel, waar het programma beide clubgenoten tegenover elkaar bracht. Peter (titelverdediger) zegevierde.

Terwijl Ajax op zoek is naar een voorsprong tegen Getafe, analyseren Fred Avis (links) en Peter Poncin hun partij bij de bar in het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel, omdat er elders in de zaal geen ruimte is.

Lees verder

Weergoden op het schaakbord

Op de derde dag van het Westfriesland Cup-toernooi stormt het, we zien lichtflitsen en we horen donderslagen. Kijkend naar de zeven schaakborden in de speelzaal van Torenhoog lijkt het alsof de weergoden de partijen begeleiden.

Westfriesland Cup-deelnemers te gast bij Torenhoog, waar op de achtergrond (dwars zittend) de clubcompetitie aan de gang is. Links Torenhoog-troef Rick Molenaar die tegen Theo Weel de langste partij van de avond zal spelen.

Lees verder

Lenteveteranentoernooi vanaf 26 februari

Op 26 februari begint het NHSB Lente-veteranentoernooi weer. In zeven ronden Zwitsers wordt in vier groepen gestreden om de veteranentitel van de NHSB. Let op: we beginnen een week eerder dan anders, we starten een half uur eerder dan anders (13:00) en we spelen ergens anders (namelijk in de Huesmolen). Bijna alles is dus anders, maar de gezelligheid van het toernooi blijft als altijd.

Lees hier alles over dit toernooi.