Grootmeester Liam Vrolijk houdt Robin Duson van topsucces af

Ze was als zevende geplaatst, maar Robin Duson ging de slotronde van het open Alkmaars kampioenschap in als ongeslagen koploopster. Er moest een grootmeester aan te pas komen om de Caïssa-Eenhoorn-speelster vanmiddag van een topsucces af te houden. Liam Vrolijk zegevierde in een partij, waarvan de afloop tot enkele zetten voor het einde onduidelijk was. De oud-winnaar van het Open Hoorns en Khoi Pham schreven het evenement in wijkcentrum Overdie met een score van vijf uit zes op hun naam. Onze clubgenote werd met 4½ punt gedeeld derde.

Lees verder

Oranje A vijfde in Nations League

Het Nederlands A-team is in de eerste Youth Nations League van de Europese Schaakunie op de vijfde plaats geëindigd. Oranje, met viermaal Caïssa-Eenhoorn-speler Mason Brouwer in de gelederen, won gisteravond met 3½-2½ van Albanië. Een half bordpunt meer en het Hollandse zestal had de Albanese talenten gepasseerd. Nederland B klasseerde zich als achtste.

Lees verder

The Swing of Things: Wijk aan Zee 2024

Oh, have I come to the point where I’m losing the grip
Or is it still time to get into the swing of things?

(A-ha, 1986)

Alle ongelukkige schakers zijn hetzelfde. Elke gelukkige schaker is gelukkig op zijn eigen manier.

Vijfendertig jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan het Hoogovens schaaktoernooi. Samen met de bij sommigen misschien nog bekende - gestopte - Amsterdamse schakers Diederik van Rappard en Almar Sternau, en met Elwin Osterwald (die dit jaar ook meespeelde), reed ik mee in de auto van een clubgenoot van de Amsterdamse schaakclub MEMO. Het was het jaar dat Anand, toen nog een wonderkind, voor het eerst de hoofdgroep won. Lees verder

Harry en Boris de Best in de prijzen op Tata Steel-toernooi

Het eerste deel van het Tata Steel-toernooi is voor Caïssa-Eenhoorn goed verlopen. Twaalf clubgenoten waren de afgelopen dagen actief in de weekendvierkampen en liefst acht vielen in de prijzen. Bas de Boer, Alexander Geerts en Xander Kaptein eindigden op de eerste, Mason Brouwer, Daan Haver, Martijn de Wit en zoon Boris en vader Harry de Best op de tweede plaats.

Lees verder