Robin Duson schittert in Maastricht

Ze had drie weken geleden in het zuiden al warm gedraaid (een score van vijftig procent in het WLC-toernooi in Eindhoven) om in het pinksterweekeinde in Maastricht te schitteren. Robin Duson zegevierde in de B-groep van het BPB/Limburg Open met een fraai puntentotaal van zes, in zeven ronden.

Robin Duson wordt gefeliciteerd door Thomas Looschelders. De Caïssa-Eenhoorn-speelster wint de B-groep van het Limburg Open.

Lees verder

Misha Dorokhin gedeeld tweede op Utrechtse Meesters

Misha Dorokhin is op de gedeelde tweede plaats van de Utrechtse Meesters geëindigd. Afgelopen weekeinde werd de tienkamp voortgezet en voor onze clubgenoot werd het een plezierig weerzien met de domstad. Eind april had Caïssa-Eenhoorn daar de bondswedstrijd tegen Paul Keres en aan het invitatietoernooi namen vijf spelers van de kampioensploeg deel.

Misha Dorokhin (vooraan, op archieffoto) heeft alle reden om tevreden te zijn over zijn deelname aan de Utrechtse Meesters.

Lees verder

26 t/m 28 augustus: OR Open Hoorns kampioenschap 2022

Na twee succesvolle Coronaedities gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap dit jaar ook weer door. Dit jaar is het toernooi ook weer het persoonlijk kampioenschap van de NHSB.

Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus in de fraaie aula van de Oscar Romero. Alle belangrijke informatie is te vinden op de toernooiwebsite.

De aanmelding voor het toernooi is reeds geopend. Ga daarvoor naar: 'aanmelden' en volg de stappen. Er geldt voorlopig een maximum van 150 deelnemers. De deelnemerslijst zal regelmatig worden geüpdatet op de website.

Untergrombach Open 2022

Traditioneel speel ik rond Kerst en Nieuwjaar een meerdaags schaaktoernooi en meestal in Duitsland. Zo ook dit jaar, en wel in het dorpje Untergrombach nabij Karlsruhe. Daar vond van 4-8 januari een zevenrondig Zwitsers toernooi plaats. En dat het plaatsvond mocht inderdaad een klein wonder worden genoemd. Tot een paar dagen voor aanvang bezocht ik met enige spanning de website van het toernooi, op zoek naar het laatste nieuws. Immers, we leven in andere tijden, ook in Duitsland.... Uiteindelijk bleek dat het toernooi inderdaad doorgang zou kunnen vinden. Hoera! Snel werden treintickets en een hotel geboekt.

Lees verder

Schaken in Volendam: vetgoed

Het kan geen toeval zijn. De dag voor het zeventiende ‘Schaken op de Dijk’-toernooi in Volendam hoor ik voor het eerst een reclame over makreel. Anderhalve maand geleden is het Nederlands Visbureau met de campagne ‘Makreel: vetgoed’ begonnen en de boodschap is op de radiozender NPO 5 te horen. Als aan het einde van de schaakdag alle deelnemers naar huis gaan met de traditionele makreel, kunnen we ook zeggen: Volendam vetgoed.

De Caïssa-Eenhoorn-spelers en hoofdgroepdeelnemers Bert Spil (links) en Ger Roos hebben van  organisator en microfonist Jan Veerman hun prijzen gekregen.

Lees verder

Finbotx GP met Petrosyan en Bernstein

Het is een bijzondere zondag voor Caïssa-Eenhoorn. Op de deelnemerslijst van de Finbotx GP staan de namen van Petrosyan en Bernstein. Zijn er veel schaakverenigingen in Nederland die dat kunnen zeggen?

Narek Petrosyan heeft met een torenzet schaak gegeven. Hij zal tegen Jesse van Splunter, gehuld in het nieuwe shirt van Caïssa-Eenhoorn, de eerste van zijn vijf winstpartijen boeken.

Lees verder