Wie zijn wij

Historie

Caïssa-Eenhoorn is één van de grootste schaakverenigingen van Nederland en is volop in beweging. De club werd op 15 januari 1923 opgericht en heeft een rijke historie met vele kampioenschappen. Onze club heeft een brede basis waardoor ook beginnende schakers goed mee kunnen komen. Door goede training hebben wij vele sterke schakers voortgebracht, waaronder Grootmeester Dimitri Reinderman, die in 2013 Nederlands kampioen werd. Ons schaakseizoen loopt van september tot begin juni en bevat in die periode tal van schaakactiviteiten.

Interne Competities

DSC_0129De interne competitie wordt gespeeld op de dinsdagavond en begint om 20 uur. Je speelt één partij per avond (1:40 uur voor de hele partij met per zet 10 seconden bonus erbij (increment)). Onderdeel van de interne is de bekercompetitie die gespeeld wordt in vijf ronden. Tussendoor spelen wij op één avond voor het snelschaakkampioenschap (vijf minuten per persoon) en op vier avonden voor het rapidkampioenschap (vijftien minuten per persoon). Eind augustus organiseren  wij het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (tevens individueel kampioenschap NHSB): zes rondes  op vrijdag, zaterdag en zondag in de Oscar Romero school

MFA de Kreek

DSC_0150Na afloop van de partij wordt er geanalyseerd in de sfeervolle bar van “de Kreek”. Daarnaast wordt er veel gesnelschaakt en is er veel gezelligheid. Deze “tweede helft” is voor ons net zo belangrijk als het spelen zelf.

 

Training

We organiseren regelmatig voor beginnende schakers een introductiecursus. Hier leert men de regels en de basisvaardigheden. Daarnaast zijn er regelmatig vervolgcursussen, die voortborduren op de introductiecursus.

Externe Competitie

IMG_20140401_000250Vijf teams nemen deel aan de externe landelijke en provinciale competities (KNSB en NHSB). Teams bestaan uit zes tot tien personen afhankelijk van de klasse waarin men speelt. De lagere teams spelen in de Noord-Hollandse competitie. De drie hoogste teams spelen landelijk in de KNSB-competitie. Het eerste team speelt in de op één na hoogste klasse van Nederland.

Jeugd

n27De jeugd heeft de toekomst en we willen graag nieuwe schaaktalenten opleiden. We zijn dan ook trots op onze bloeiende en succesvolle jeugdafdeling, die vele goede schaaktalenten heeft voortgebracht. De jeugdafdeling speelt en traint op vrijdagavond van 19 - 21 uur. Er wordt lesgeven met de officiële en succesvolle stappenmethode van de Koninklijke Nederlandse schaakbond. Aan het einde van het seizoen wordt examen gedaan. We gaan gezamenlijk naar jeugdtoernooien. In teams van vier personen speelt ook de jeugd externe competitie.

Toernooien organiseren

DSCF2087Onze club is heel actief met het organiseren van toernooien.

  • Het officiële Noord-Hollands Veteranen Lente kampioenschap, zeven woensdagen in maart en april.
  • Het Open Hoorns kampioenschap, een weekendtoernooi eind augustus - begin september
  • Het officiële Open Noord-Hollands snelschaakkampioenschap, één dag in mei.
  • Een Grand Prix jeugdtoernooi, één dag in oktober.
  • Het officiële Noord-Hollands meisjes kampioenschap, één dag in december.
  • Het officiële West-Fries jeugdkampioenschap, één dag in de Kerstvakantie.

Samen op pad

DSCF0289Leden gaan regelmatig gezellig samen op pad om deel te nemen aan toernooien. Een kleine greep: Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee, Noord-Hollands rapid-kampioenschap in Volendam, het Amsterdam Science Park Chess Tournament in Amsterdam, het Hogeschool Zeeland Chess Tournament in Vlissingen, Het Haags Weekendtoernooi in Den Haag, Kerstviertallen Rapid in Andijk, Boerenkool met Worst toernooi in Wadway.

Contact / Info

c24Schaken in clubverband bij een actieve bloeiende vereniging? Meld je dan aan. Iedereen is welkom.
Voor meer informatie of aanmelden: neem contact op met Sernin van de Krol via 06-42235130  of via e-mail naar info@caissa-eenhoorn.nl en / of kijk op onze info pagina.