Peter van den Brink clubkampioen

Met het clubkampioenschap van Peter van den Brink heeft Caïssa-Eenhoorn voor de derde keer een nieuwe naam bovenaan de ranglijst. Na vijf titels op rij van Ronald Ritsema (met tien in totaal recordhouder) doorbrak in 2018 Roy Kerkhoven de hegemonie en werd Gijs Leene een jaar later zijn opvolger. Het COVID-virus zorgde voor een stilstand, de hervatting van de clubcompetitie leverde een overtuigende winnaar op.

Peter van den Brink, sinds een kleine week kersvers clubkampioen, noteert in zijn partij tegen vice-kampioen Nick Manshanden.

Lees verder

Sjoerd Kelder prolongeert rapidtitel

Op de eerste dinsdag van mei is Sjoerd Kelder er in geslaagd zijn rapidtitel te prolongeren. In de finalegroep was het tot het laatste moment spannend, maar kon hij na het afdwingen van een remise tegen ondergetekende de felicitaties ontvangen. Hij eindigde daardoor met 3,5 uit 5 een half punt voor Nick Manshanden en Roy Kerkhoven.

Sernin van de Krol en Robin Duson wonnen met resp. 4,5 en 5 uit 5 met overtuiging de andere twee pouls.

De komende drie weken zal er nog interne worden gespeeld. De kampioen is al bekend, maar er wordt nog wel hard gestreden om de andere ereplekken en categorieprijzen. Op 31 mei is er een gezellige slotavond.

Herinnering aan Rolf

Sommige partijen tegen (oud-)clubgenoten blijven altijd hangen. Aan twee partijen tegen de op 18 februari overleden Rolf de Brouwer zit een speciale herinnering vast.

Rolf de Brouwer gefotografeerd tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van Caïssa in 2012. Zijn gezondheid belette hem om aan de schaakactiviteiten mee te doen, maar hij wilde als non-playing clubgenoot wel de feestdag bijwonen.

Lees verder

Geen clubkampioen, wel competitie-overzicht

De achtste clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn gaat zonder winnaar de geschiedenisboeken in. Door het coronavirus werd op 10 maart de 24e en laatste ronde gespeeld. Er stonden 33 ronden op het programma. Omdat er op negen dinsdagavonden nog heel wat kan gebeuren, heeft het bestuur besloten dit seizoen geen kampioen uit te roepen. Er zijn ook geen winnaars van de tweede en derde prijs en in de subcategorieën B, C en D en de ratingprijs vervalt.

Toen alles nog gewoon was. Ger Roos (links) volgt tijdens de dertiende ronde van de clubcompetitie het verloop van de topper Robin Duson – Gijs Leene, terwijl de naast hem staande Willem van der Veen iets verder kijkt, naar de partij Jessica Koning – Roel Ridderikhoff.

Lees verder

Ger Roos verbaast vriend en vijand

Nu er in de competitie ruim 1/3 is gespeeld begint zich zo langzamerhand een klein kopgroepje af te scheiden en heel opvallend is dat daar ook onze secretaris bij is.

Terwijl secretaris Ger Roos (links) benieuwd is naar de zet van Gijs Leene in de topper tegen Robin Duson, kijkt Willem van der Veen naar de stelling in de partij Jessica Stratmann-Koning - Roel Ridderikhoff.

Lees verder

Rentree na 44 jaar

Na een afwezigheid van 44 jaar heeft Jan Groen gisteravond zijn rentree gemaakt in de clubcompetitie. Halverwege de jaren zeventig speelde hij twee seizoenen bij Caïssa om via Attaqueer (Nibbixwoud) en Revanche (Wervershoof) weer terug te keren bij onze vereniging.

Een weer volle speelzaal van Caïssa-Eenhoorn. Op de voorgrond speelt Gijs Leene (zwart) zijn eerste partij als clubkampioen tegen Arnold van der Wolff.

Lees verder

Gijs Leene clubkampioen

In een van de spannendste clubcompetities sinds jaren heeft Gijs Leene de titel veroverd. Jeugdspeler David Verweij bood gisteravond in de slotronde taai tegenstand en hield de koploper op remise. Sjoerd Kelder maakte alleen bij verlies van Gijs kans op het kampioenschap en deelde in een zinderende strijd tegen Robin Duson het punt.

De twee overgebleven titelkandidaten bij elkaar. Gijs Leene heeft tegen David Verweij gerokeerd en neemt een slok frisdrank, Sjoerd Kelder is benieuwd naar de eerstvolgende zet van Robin Duson.

Lees verder