Herinnering aan Rolf

Sommige partijen tegen (oud-)clubgenoten blijven altijd hangen. Aan twee partijen tegen de op 18 februari overleden Rolf de Brouwer zit een speciale herinnering vast.

Rolf de Brouwer gefotografeerd tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van Caïssa in 2012. Zijn gezondheid belette hem om aan de schaakactiviteiten mee te doen, maar hij wilde als non-playing clubgenoot wel de feestdag bijwonen.

Lees verder

Geen clubkampioen, wel competitie-overzicht

De achtste clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn gaat zonder winnaar de geschiedenisboeken in. Door het coronavirus werd op 10 maart de 24e en laatste ronde gespeeld. Er stonden 33 ronden op het programma. Omdat er op negen dinsdagavonden nog heel wat kan gebeuren, heeft het bestuur besloten dit seizoen geen kampioen uit te roepen. Er zijn ook geen winnaars van de tweede en derde prijs en in de subcategorieën B, C en D en de ratingprijs vervalt.

Toen alles nog gewoon was. Ger Roos (links) volgt tijdens de dertiende ronde van de clubcompetitie het verloop van de topper Robin Duson – Gijs Leene, terwijl de naast hem staande Willem van der Veen iets verder kijkt, naar de partij Jessica Koning – Roel Ridderikhoff.

Lees verder

Ger Roos verbaast vriend en vijand

Nu er in de competitie ruim 1/3 is gespeeld begint zich zo langzamerhand een klein kopgroepje af te scheiden en heel opvallend is dat daar ook onze secretaris bij is.

Terwijl secretaris Ger Roos (links) benieuwd is naar de zet van Gijs Leene in de topper tegen Robin Duson, kijkt Willem van der Veen naar de stelling in de partij Jessica Stratmann-Koning - Roel Ridderikhoff.

Lees verder

Rentree na 44 jaar

Na een afwezigheid van 44 jaar heeft Jan Groen gisteravond zijn rentree gemaakt in de clubcompetitie. Halverwege de jaren zeventig speelde hij twee seizoenen bij Caïssa om via Attaqueer (Nibbixwoud) en Revanche (Wervershoof) weer terug te keren bij onze vereniging.

Een weer volle speelzaal van Caïssa-Eenhoorn. Op de voorgrond speelt Gijs Leene (zwart) zijn eerste partij als clubkampioen tegen Arnold van der Wolff.

Lees verder

Gijs Leene clubkampioen

In een van de spannendste clubcompetities sinds jaren heeft Gijs Leene de titel veroverd. Jeugdspeler David Verweij bood gisteravond in de slotronde taai tegenstand en hield de koploper op remise. Sjoerd Kelder maakte alleen bij verlies van Gijs kans op het kampioenschap en deelde in een zinderende strijd tegen Robin Duson het punt.

De twee overgebleven titelkandidaten bij elkaar. Gijs Leene heeft tegen David Verweij gerokeerd en neemt een slok frisdrank, Sjoerd Kelder is benieuwd naar de eerstvolgende zet van Robin Duson.

Lees verder

Gedoodverfde kampioen onderuit

De clubcompetitie is nog net niet beslist en alles hangt dus af van de laatste ronde volgende week.

Voor aanvang van de 33e en voorlaatste clubronde werd Vladimir Bartels in het zonnetje gezet voor zijn prestaties op het NK van de C-jeugd. Vladimir werd gedeeld zevende en op weerstandspunten elfde. Van Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman heeft hij zojuist een waardebon gekregen.

Lees verder

Competitie vroegtijdig beslist?

Voor mij wat vreemd om een verslag te maken, terwijl ik de meeste partijen in deze 32e ronde zelf niet heb kunnen volgen. Maar na het voetbal op TV hoefde ik maar 100 meter te lopen om toch nog wat impressies te verzamelen.

Voor aanvang van de 32e ronde werd Robin Duson voor haar tweede plaats bij het NK A-meisjes in het zonnetje gezet. Van Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman ontving zij een attentie, van zo'n vijftig clubgenoten een applaus.

Lees verder