Eindstanden NHSB JCC voor D en E teams

Op zondag 11 juni is in De Plataan in Zwaag het NHSB teamtoernooi (JCC) voor D en E teams gehouden. Ondanks de hitte konden de spelers in een koele speelzaal strijden om de titels. Uiteindelijk werden Kennemer Combinatie D1 en Hoofddorp E1 de kampioenen. Ook geplaatst voor de landelijke wedstrijden zijn de nummers 2 in beide groepen: Castricum D1 en Krommenie E1. Het podium werd compleet gemaakt door Caïssa-Eenhoorn D1 en ZSC/HWP E1.

Zie hier de volledige eindstand

Geslaagde 5e editie Finbotx GP Hoorn

Op zondag 6 november werd voor de vijfde maal het Finbotx jeugd GP Hoorn gehouden in De Plataan. Met 55 deelnemers viel de opkomst ietwat tegen. Desalniettemin een geslaagde en sportieve dag voor alle schakers.

Met 5,5 uit 7 in groep 1 werd Mehmet Keskin (HSG) winnaar van het toernooi. Hij kreeg de imposante nieuwe wisselbeker mee naar huis.

Lees verder voor de eindstanden

Lees verder

Kevin de Rooij haalt 3 uit 7 op NK B

Kevin de Rooij heeft afgelopen week meegedaan aan het Nederlands kampioenschap voor jeugd in Almelo. In de B-groep (t/m 16 jaar) begon hij sterk met 2 uit 2 waarna hij van een aantal op papier sterkere tegenstander verloor. Met nog twee halfjes in de rondes 5 en 6 eindigde hij uiteindelijk op 3 uit 7 in de middenmoot.

Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden op de Toernooiwebsite

Finbotx GP met Petrosyan en Bernstein

Het is een bijzondere zondag voor Caïssa-Eenhoorn. Op de deelnemerslijst van de Finbotx GP staan de namen van Petrosyan en Bernstein. Zijn er veel schaakverenigingen in Nederland die dat kunnen zeggen?

Narek Petrosyan heeft met een torenzet schaak gegeven. Hij zal tegen Jesse van Splunter, gehuld in het nieuwe shirt van Caïssa-Eenhoorn, de eerste van zijn vijf winstpartijen boeken.

Lees verder

Eindstanden 4e Finbotx GP Hoorn

Eindelijk was het weer zover: een schaaktoernooi voor de jeugd! Na een pauze van ruim anderhalf jaar was het 4e Finbotx GP jeugdtoernooi het eerste GP toernooi van de NHSB van dit seizoen. Met 69 deelnemers in de Plataan is de toon weer gezet. Een goede sfeer, veel sportiviteit en gezelligheid was het recept van een ouderwets geslaagde schaakdag voor de jeugd. Dat smaakt naar meer!

Lees verder voor de eindstanden.­

Lees verder

Mason Brouwer vierde op NK

Mason Brouwer heeft zijn eerste NK bekroond met de vierde plaats. De jeugdspeler van Caïssa-Eenhoorn nam dit weekend deel aan de online titelstrijd in de C-categorie en werd gedeeld derde, maar op weerstandspunten vierde. David Verweij klom bij de A-jeugd dankzij een sterke tweede dag naar de middenmoot, terwijl Stella Duson bij de meisjes B qua rating de nummer 8 was en ook op de achtste plaats eindigde.

Mason Brouwer heeft met de gedeelde derde en op weerstandspunten vierde plaats een mooi NK-debuut gemaakt.

Lees verder

Finbotx GP op Twitch-kanaal: dat smaakt naar meer

De derde editie van de Finbotx GP krijgt een bijzondere plaats in de historie van het bijna 100-jarige Caïssa-Eenhoorn. Er komt geen schaakbord aan te pas, maar toch worden er honderden partijen afgewerkt. Iets meer dan vijftig jeugdspelers doen op de eerste zondag van maart mee aan het toernooi dat online plaatsheeft.

Caïssa-Eenhoorns analisten Robbert van Dijkhuizen, Michaël van Liempt en Robin Duson volgen het toreneindspel in de partij Guido van Hesselingen - Mason Brouwer.

Lees verder

Online Finbotx jeugdschaaktoernooi op 7 maart

Het jeugdschaaktoernooi van Caïssa-Eenhoorn wordt de laatste jaren steevast in het najaar gehouden. Corona heeft er echter voor gezorgd dat het toernooi afgelopen najaar niet kon plaatsvinden. Destijds was er hoop op een fysiek toernooi in De Plataan. Nu dat vooruitzicht er voorlopig nog niet is, is er besloten om een online variant van het jeugdschaaktoernooi te gaan organiseren, en wel in dit voorjaar!

Dat gaat gebeuren op zondag 7 maart. Op Lichess zal er dan tussen 13:00-15:00 uur in twee groepen online worden gestreden. Deelname is gratis en er zijn diverse prijzen beschikbaar gesteld dankzij onze sponsor. Meer informatie is te vinden op het affiche: Online Finbotx GP Hoorn 7-3

Via Twitch is er live commentaar vanaf ongeveer 12:50 uur. Ga daarvoor naar het volgende kanaal (klik hier)