Mason Brouwer vierde op NK

Mason Brouwer heeft zijn eerste NK bekroond met de vierde plaats. De jeugdspeler van Caïssa-Eenhoorn nam dit weekend deel aan de online titelstrijd in de C-categorie en werd gedeeld derde, maar op weerstandspunten vierde. David Verweij klom bij de A-jeugd dankzij een sterke tweede dag naar de middenmoot, terwijl Stella Duson bij de meisjes B qua rating de nummer 8 was en ook op de achtste plaats eindigde.

Mason Brouwer heeft met de gedeelde derde en op weerstandspunten vierde plaats een mooi NK-debuut gemaakt.

Lees verder

Finbotx GP op Twitch-kanaal: dat smaakt naar meer

De derde editie van de Finbotx GP krijgt een bijzondere plaats in de historie van het bijna 100-jarige Caïssa-Eenhoorn. Er komt geen schaakbord aan te pas, maar toch worden er honderden partijen afgewerkt. Iets meer dan vijftig jeugdspelers doen op de eerste zondag van maart mee aan het toernooi dat online plaatsheeft.

Caïssa-Eenhoorns analisten Robbert van Dijkhuizen, Michaël van Liempt en Robin Duson volgen het toreneindspel in de partij Guido van Hesselingen - Mason Brouwer.

Lees verder

Online Finbotx jeugdschaaktoernooi op 7 maart

Het jeugdschaaktoernooi van Caïssa-Eenhoorn wordt de laatste jaren steevast in het najaar gehouden. Corona heeft er echter voor gezorgd dat het toernooi afgelopen najaar niet kon plaatsvinden. Destijds was er hoop op een fysiek toernooi in De Plataan. Nu dat vooruitzicht er voorlopig nog niet is, is er besloten om een online variant van het jeugdschaaktoernooi te gaan organiseren, en wel in dit voorjaar!

Dat gaat gebeuren op zondag 7 maart. Op Lichess zal er dan tussen 13:00-15:00 uur in twee groepen online worden gestreden. Deelname is gratis en er zijn diverse prijzen beschikbaar gesteld dankzij onze sponsor. Meer informatie is te vinden op het affiche: Online Finbotx GP Hoorn 7-3

Via Twitch is er live commentaar vanaf ongeveer 12:50 uur. Ga daarvoor naar het volgende kanaal (klik hier)

Blokkersschaak bij Caïssa-Eenhoorn

Hoe zullen we het noemen? Conditieschaak, hardloopschaak, ren-je-rot-schaak, zomerschaak (of ‘sunny chess’, tegenwoordig gaan veel termen op de Engelse toer)? Het kan natuurlijk ook gewoon Blokkersschaak zijn. We gebruiken het hoofdveld van voetbalvereniging De Blokkers, er wordt gesprint en er wordt geschaakt.

Hardlopen en langzaam spelen en wandelen en snelschaken. Op een zonnige vrijdagavond is alles mogelijk bij De Blokkers.

Lees verder

NHSB meisjeskampioenschap-D 2019

In het fraai gerenoveerde clubgebouw van Honky Tonk werd op een zonnige 10 november het NHSB meisjeskampioenschap tot 12 jaar (D) gespeeld. Onder leiding van Sander Bischoff, Gilles Provoost en Ben Takken streden er deze dag 17 meiden om de titel en NK-tickets.

Na 7 ronden was Sophia Jonkman overduidelijk de sterkste met een 100% score, en volgt daarmee haar zus Amelia op als kampioene! Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand.

De 17 schaaksters

 

 

Van Daan naar Olav

Mooier kan de historie van ons jeugdtoernooi niet worden uitgebeeld. Op het eerste evenement legde Daan Zult in zijn groep beslag op de tweede plaats. Zondag had de 25e editie plaats en eindigde zoon Olav ook als tweede.

De geschiedenis herhaalt zich. Daan Zult is op het eerste jeugdtoernooi tweede geworden en bij de 25e editie gaat zoon Olav ook met de tweede prijs naar huis.

Lees verder

Eindstanden 2e Finbotx GP Hoorn

Het Finbotx GP toernooi, wat voor de tweede keer op de schaakkalender stond was weer een geslaagd jeugdtoernooi. In de altijd gezellige Plataan werd namelijk in een sportieve en gemoedelijke sfeer het 2e NHSB GP toernooi van dit seizoen gespeeld. Met 82 deelnemers verdeeld over 11 groepen een mooie groep die streden om de mooie prijzen.

Met 5,5 uit 7 heeft Jeffrey Smit, spelend bij Opening'64 het toernooi gewonnen. Net als alle andere prijswinnaars willen we ook hem graag feliciteren met deze prijs. Iedereen ging naar huis met een speciaal gemaakte Finbotx bidon.

Lees verder voor alle eindstanden (foto's en verslag volgen). Lees verder

Zaterdag 12 oktober: 60e Huttontoernooi op Wereldschaakdag in Hoorn

Morgen, 12 oktober is het Wereldschaakdag. In Hoorn vindt er dan een prestigieus jeugdschaaktoernooi plaats: het Huttontoernooi. De NHSB mag dit jaar de 60e editite van het NK voor jeugdteams van de regionale bonden organiseren. In samenwerking met de SG Copernicus en Caïssa-Eenhoorn wordt dit toernooi gehouden op de Copernicus (Nieuwe Steen 11, 1625HV Hoorn).

De opening is om 12:00 uur in de aula, waarna de teams om 12:15 uur beginnen aan het kampioenschap. Rond 16:45 uur is de prijsuitreiking.

Zie voor meer info de NHSB site