Record bij het Westfries schoolschaakkampioenschap

Het valt niet mee om met een overwicht aan materiaal de koning mat te zetten. Het Westfries schoolschaakkampioenschap is vandaag begonnen, op vier locaties. In basisschool De Vijzel in Hauwert worden tien wedstrijden gespeeld en in verschillende van de veertig partijen lukt dat niet. Soms is het ook lastig, zeker als er paarden bij betrokken zijn. Een andere keer wordt de dame één veld te ver gezet en ontstaat een patstelling.

Schoolschaken in de landelijke omgeving van Hauwert. De Koet (aan de raamkant) speelt zijn tweede wedstrijd tegen de Pancratiusschool.

Lees verder

Geslaagde 6e editie van Finbotx jeugd GP toernooi

Met 124 deelnemers kende de zesde editie van het Finbotx jeugd GP toernooi een recordaantal aan deelnemers. Het was daarom druk en gezellig in de Plataan en dat kwam ook zeker door het 'schaakweer'.

Daan Heus (HWP Haarlem) werd de verrassende winnaar van het toernooi en mocht de enorme wisselbeker mee naar huis nemen die hij overnam van Mehmet Keskin die vijfde werd in groep 1.

Lees verder voor alle eindstanden in de 16 groepen (verslag en foto's volgen).

Lees verder

Eindstanden NHSB JCC voor D en E teams

Op zondag 11 juni is in De Plataan in Zwaag het NHSB teamtoernooi (JCC) voor D en E teams gehouden. Ondanks de hitte konden de spelers in een koele speelzaal strijden om de titels. Uiteindelijk werden Kennemer Combinatie D1 en Hoofddorp E1 de kampioenen. Ook geplaatst voor de landelijke wedstrijden zijn de nummers 2 in beide groepen: Castricum D1 en Krommenie E1. Het podium werd compleet gemaakt door Caïssa-Eenhoorn D1 en ZSC/HWP E1.

Zie hier de volledige eindstand

Geslaagde 5e editie Finbotx GP Hoorn

Op zondag 6 november werd voor de vijfde maal het Finbotx jeugd GP Hoorn gehouden in De Plataan. Met 55 deelnemers viel de opkomst ietwat tegen. Desalniettemin een geslaagde en sportieve dag voor alle schakers.

Met 5,5 uit 7 in groep 1 werd Mehmet Keskin (HSG) winnaar van het toernooi. Hij kreeg de imposante nieuwe wisselbeker mee naar huis.

Lees verder voor de eindstanden

Lees verder

Kevin de Rooij haalt 3 uit 7 op NK B

Kevin de Rooij heeft afgelopen week meegedaan aan het Nederlands kampioenschap voor jeugd in Almelo. In de B-groep (t/m 16 jaar) begon hij sterk met 2 uit 2 waarna hij van een aantal op papier sterkere tegenstander verloor. Met nog twee halfjes in de rondes 5 en 6 eindigde hij uiteindelijk op 3 uit 7 in de middenmoot.

Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden op de Toernooiwebsite

Finbotx GP met Petrosyan en Bernstein

Het is een bijzondere zondag voor Caïssa-Eenhoorn. Op de deelnemerslijst van de Finbotx GP staan de namen van Petrosyan en Bernstein. Zijn er veel schaakverenigingen in Nederland die dat kunnen zeggen?

Narek Petrosyan heeft met een torenzet schaak gegeven. Hij zal tegen Jesse van Splunter, gehuld in het nieuwe shirt van Caïssa-Eenhoorn, de eerste van zijn vijf winstpartijen boeken.

Lees verder

Eindstanden 4e Finbotx GP Hoorn

Eindelijk was het weer zover: een schaaktoernooi voor de jeugd! Na een pauze van ruim anderhalf jaar was het 4e Finbotx GP jeugdtoernooi het eerste GP toernooi van de NHSB van dit seizoen. Met 69 deelnemers in de Plataan is de toon weer gezet. Een goede sfeer, veel sportiviteit en gezelligheid was het recept van een ouderwets geslaagde schaakdag voor de jeugd. Dat smaakt naar meer!

Lees verder voor de eindstanden.­

Lees verder