Mooie zege op De Waagtoren 3 doet titelkansen CE 3 stijgen

Na alle Tata-schaakdrukte in januari met vooral prachtige resultaten van Robbert van Dijkhuizen en Robin Duson in de groepen 5 met automatische promotie, moest er door Caïssa-Eenhoorn 3 ook weer snel aangetreden worden in de NHSB-competitie. Onze volgende tegenstander was het altijd lastige en niet te onderschatten De Waagtoren 3 met enkele zeer ervaren spelers, onder wie oud-lid Willem Meyles. Op een regenachtige avond naar het statige Gulden Vlies in Alkmaar, waar parkeren veelal niet zo makkelijk is, werd toch wel een overwinning verwacht. De verwachting kwam uit: 3-5.

Lees verder

De Giri-vloek

Terwijl de temperatuur naar onder het vriespunt daalde, was bij Caïssa-Eenhoorn 5 ook de kou voelbaar. Als koploper van de derde klasse C stond het in de thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard 3 na een dik uur spelen opeens met 0-2 achter. Het team haalde op tot 2½-2½, waarna Co Buysman ondanks kwaliteitsvoorsprong op remise bleef steken en het Hoornse zestal een duur matchpunt kwijtraakte.

Lees verder

Terug in de schoolbanken

Zo’n 25 schaakliefhebbers keerden gisteren terug in de schoolbanken. Letterlijk zelfs, want de tweede trainingsavond van grootmeester Artur Jussupow bij Caïssa-Eenhoorn had plaats in de collegezaal van de Oscar Romero-school in Hoorn. De Duitser, tevens toptrainer, behandelde twee partijen van wereldkampioen Magnus Carlsen.

De 'studenten' van Caïssa-Eenhoorn volgen Carlsen - Karjakin 1-0 op de voet. Het scherm tont de stelling na 11. Pc4.

De 'studenten' van Caïssa-Eenhoorn volgen Carlsen - Karjakin 1-0 op de voet. Het scherm toont de stelling na 11. Pc4.

Lees verder

De jongste en de beste

Zij is de jongste en de beste. Twaalf clubgenoten waren de afgelopen anderhalve week actief in de tienkampen van het Tata Steel-toernooi. Als enige slaagde de 14-jarige Robin Duson erin om op de eerste plaats te eindigen. Ze was niet de enige van Caïssa-Eenhoorn die in de prijzen viel. Nick Manshanden en Sander Koning legden beslag op de tweede plaats, Ronald Ritsema, Robbert van Dijkhuizen en Erwin Brouwer werden derde.

Lees verder

Jeugd móet snel schaken

Jeugdspelers schaken vaak snel. Regelmatig krijgen ze te horen dat ze niet te vlug een zet moeten doen, maar hun tijd goed moeten gebruiken. Bij Caïssa-Eenhoorn móest de jeugd de afgelopen twee vrijdagavonden snel schaken. Een kleine veertig jongens en meisjes waren actief op het eerste snelschaakkampioenschap voor de jeugd. Met een score van negen punten (tien ronden) ging de wisselbeker naar David Verweij.

Als eerste speler krijgt David Verweij uit handen van Robbert van Dijkhuizen, bestuurslid jeugd, de wisselbeker van het snelschaak-jeugdkampioenschap van Caïssa-Eenhoorn overhandigd.

Als eerste speler krijgt David Verweij uit handen van Robbert van Dijkhuizen, bestuurslid jeugd, de eerste prijs van het snelschaak-jeugdkampioenschap van Caïssa-Eenhoorn overhandigd.

Lees verder