CE4 verzuimt in de race te blijven.

CE4 heeft verzuimd zijn, weliswaar beperkte, titelkansen levend te houden. Om deze kampioensaspiraties in stand te houden zou er gewonnen moeten worden van koploper Opening 64. Lang zag het er naar uit dat de ploeg uit Zwaag ten minste een punt zou meenemen uit Sint Pancras maar na afloop had het team slechts 2½ punt. De ploeg uit Sint Pancras is door dit resultaat een ronde voor het einde reeds verzekerd van het kampioenschap.

Lees verder

Speciale schaakcursus

Leerlingen van De Stormvogel, een school in Hoorn voor speciaal onderwijs, konden de afgelopen maand kiezen uit verschillende activiteiten. Een aantal jongens en meisjes had belangstelling voor het schaken, waarop Co Buysman gedurende vier woensdagochtenden langs kwam om het een en ander te vertellen. En natuurlijk werd er ook geschaakt.

Vier jonge schaakliefhebbers van De Stormvogel. Vlnr Karel, Ayla, Jacco en Jacco.

Vier jonge schaakliefhebbers van De Stormvogel. Vlnr Karel, Ayla, Jacco en Jacco.

Lees verder

Live: West-Fries Kampioenschap (ronde 5)

Vanavond wordt de 5e ronde van het West-Fries Kampioenschap gespeeld.
De partijen van het 1e zijn vanaf 20.00 uur live te volgen. De partijen zijn natuurlijk ook te zien in De Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

Robin en Robbert op dreef in Alkmaar

Robin Duson en Robbert van Dijkhuizen speelden afgelopen weekend in Alkmaar alle twee een super weekendtoernooi. Met 3 uit 6 in het Tapijtgigant Alkmaars Kampioenschap konden beiden dik tevreden zijn met mooi behaalde TPR’s en plusscores. Robin speelde erg sterk in de hoofdgroep en hield twee titelhouders op remise (liever gezegd, de FM's hielden haar op remise). Ik steeg ook boven mezelf uit, werd 14e, en won op weerstandspunten de ratingprijs in diezelfde groep.

Lees verder

Dromen van kampioenschap nog aanwezig bij CE 3

Dinsdag 28 februari zou de wedstrijd van de waarheid worden. Als outsider voor de titel was het team met 5 gewonnen wedstrijden riant op kop komen te staan en de confrontatie met de enige concurrent HWP 3 zou beslissend kunnen zijn voor het kampioenschap. Stilletjes had ik er op gehoopt dat het team boven zichzelf uit zou stijgen, maar gelijkertijd wist ik ook dat de mensen uit Haarlem fanatiek zouden strijden voor hun laatste kans. Dus met 16 gemotiveerde spelers kon het niet anders dan dat er spannende partijen op de borden kwamen.

Grote spanning bij Caïssa-Eenhoorn 3 - HWP 3. Op bord 6 spelen Fred Avis (links) en Cees Visser. Aan publieek geen gebrek.

Grote spanning bij Caïssa-Eenhoorn 3 - HWP 3. Op bord 6 spelen Fred Avis (links) en Cees Visser. Aan publiek geen gebrek.

Lees verder

Martijn de Wit overtreft zichzelf

Afgelopen weekend werd in Oegstgeest voor de 77e keer het alom bekende Noteboomtoernooi verspeeld en voor de derde keer weer in het prachtige Museum Corpus. Het inspireerde Martijn de Wit tot een sterk optreden. Hij werd in de C-groep gedeeld eerste.

De zeven besten van groep C. Martijn de Wit staat tweede van rechts. Naast hem (een beetje verstopt) oud-clubgenoot Klaas Jan Koedijk.

De zeven besten van groep C, tussen twee mensen van de organisatie. Martijn de Wit staat tweede van rechts. Naast hem (een beetje verstopt) oud-clubgenoot Klaas Jan Koedijk.

Lees verder

Mooie zege op De Waagtoren 3 doet titelkansen CE 3 stijgen

Na alle Tata-schaakdrukte in januari met vooral prachtige resultaten van Robbert van Dijkhuizen en Robin Duson in de groepen 5 met automatische promotie, moest er door Caïssa-Eenhoorn 3 ook weer snel aangetreden worden in de NHSB-competitie. Onze volgende tegenstander was het altijd lastige en niet te onderschatten De Waagtoren 3 met enkele zeer ervaren spelers, onder wie oud-lid Willem Meyles. Op een regenachtige avond naar het statige Gulden Vlies in Alkmaar, waar parkeren veelal niet zo makkelijk is, werd toch wel een overwinning verwacht. De verwachting kwam uit: 3-5.

Lees verder