Het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (+NHSB PK)

In het weekend van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september zal het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap plaatsvinden. In samenwerking met de school, de Oscar Romero, organiseert Caïssa-Eenhoorn dit kampioenschap voor de tweede keer in de vorm van een weekendtoernooi. Het nieuwe seizoen goed beginnen? Doe dan mee!

Dit jaar is het Open Hoorns tevens het persoonlijk kampioenschap van de Noord-Hollandse schaakbond. De hoogst eindigende speler uitkomend voor een club uit de NHSB zal zich dan Noord-Hollands kampioen morgen noemen!

Op de nieuwe toernooiwebsite staat meer informatie, zijn er elke week leuke columns te lezen, geschreven door Co, en kunt u zich aanmelden. Ook is de voorlopige deelnemerslijst hier te vinden. Momenteel staan er 40 deelnemers op de lijst waaronder IM Hing Ting Lai. Tot dan 🙂
TaborOR2

 

Handtekening Robin Duson voor sportwethouder

De Hoornse sportwethouder Kholoud al Mobayed is in één klap de handtekeningen van zeven Nederlandse kampioenen rijker. Namens de gemeente huldigde zij gisteren in Hoorn wonende sporttalenten die afgelopen seizoen de nationale titel hebben veroverd. Om meteen daarna bij iedereen langs te gaan om naar een handtekening te vragen. Ook van onze clubgenote Robin Duson kreeg zij een krabbel.

Robin Duson zet haar handtekening voor de Hoornse sportwethouder Kholoud al Mobayed. Naast haar zit skeelerkampioene Ramona Westerhuis.

Lees verder

Help Robin naar het WK in Griekenland

Nadat ze vorig jaar mocht deelnemen aan het EK jeugdschaken in Roemenië, is Robin Duson ditmaal uitgenodigd om mee te doen aan het WK jeugdschaken voor meisjes tot 16 jaar!

De drievoudig Nederlands kampioene zal tussen 19 en 31 oktober Nederland vertegenwoordigen in Griekenland.

Om deze unieke ervaring te verwezenlijken zoekt ze nog wel sponsoren die haar willen helpen. Wil je haar graag helpen, of ken je iemand die graag wil helpen, laat het weten. Alles is van harte welkom!

Alle informatie over haar, het WK en donaties staat op Talentboek.

Burgemeester is niet bang voor WK-deelneemster Robin Duson

Het grootste schaakspel van Hoorn – en misschien wel van Noord-Holland of Nederland – is vanaf 1 juni toegankelijk voor iedereen. Het bord van vier bij vier meter werd dondermiddag officieel in gebruik genomen door Jan Nieuwenburg, burgemeester van Hoorn, en Robin Duson, Nederlands jeugdkampioene en in oktober WK-deelneemster.

Het schaakspel wordt officieel in gebruik genomen. Burgemeester Jan Nieuwenburg opent, verrassend, met Pc3.

Lees verder