Stella Duson op NK D meisjes

DSC_0086-1024x681Dit keer niet Robin, maar haar zusje Stella die in de volle aandacht staat. Na haar tweede plaats op het NHSB kampioenschap doet ze namelijk in het Hemelvaartweekend (donderdag t/m zaterdag) mee aan het Nederlands kampioenschap voor meisjes tot 12 jaar!

Het kampioenschap wordt traditioneel in het Don Bosco in Rijswijk gehouden, waarbij er elke dag worden drie partijen worden gespeeld. Van de 30 deelnemende meisjes is Stella als 26e geplaatst.

Volg het NK op de toernooiwebsite. Uiteraard zal ik het hier ook bijhouden.

1e JP’s kroegloper schaaktoernooi een succes

Het is alweer een dikke week geleden, maar dat is natuurlijk geen reden om het er niet meer over te hebben. Het eerste JP’s kroegloper schaaktoernooi in Hoorn, gehouden op Moederdag – zondag 14 mei, was namelijk een daverend succes. Met 44 duo’s, goed weer en veel gezelligheid was de eerste editie dan ook meer dan geslaagd. (foto's volgen spoedig)

Lees verder

Ronald Ritsema pakt de dubbel

In één klap is er een einde gekomen aan de spanning in de interne competitie. Met nog twee ronden te gaan leek er een zinderende finale in de slotronde om de clubtitel te komen, maar het liep net even anders. Ronald Ritsema heeft zich namelijk één ronde voor het einde al verzekert van de clubtitel. En passant pakte hij ook de beker mee door in een sterke partij aftredend bekerkampioen Ron Deen te verslaan. Gefeliciteerd Ronald! Lees verder

Nederlands kampioene Robin Duson gehuldigd door Caïssa-Eenhoorn

Op de eerste clubavond na haar succesvol NK bij de meisjes B lijkt voor Robin Duson alles bij hetzelfde te zijn gebleven. Om zeven uur zit ze in De Kreek op het podium van de theaterzaal voor haar vaste trainingsuur met Robbert van Dijkhuizen. Het schaakleven gaat gewoon door, ook voor de Nederlands kampioene.

Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Fred Avis feliciteert Robin Duson met haar nationale titel.

Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Fred Avis feliciteert Robin Duson met haar nationale titel.

Lees verder

Robin Duson: landskampioene

Op 25 mei 2012 mocht Robin Duson op de laatste jeugdavond van Caïssa naar voren komen om uit handen van examinator Arie Karreman haar Stap 2-diploma in ontvangst te nemen. Nog geen vijf jaar later wordt ze gefeliciteerd door Marco Out, burgemeester van Assen. In het Van der Valk Hotel Assen overhandigt hij aan het Caïssa-Eenhoorn-talent de beker die bij de nationale meisjes B-titel hoort. Zaterdag 29 april 2017: Robin Duson is landskampioene.

Kersvers Nederlands meisjes B-kampioene Robin Duson wordt geflankeerd door haar trainers Robbert van Dijkhuizen (links) en Jop Delemarre.

Kersvers Nederlands meisjes B-kampioene Robin Duson wordt geflankeerd door haar trainers Robbert van Dijkhuizen (links) en Jop Delemarre.

Lees verder

Robin Nederlands kampioen!!

18194781_1164587233651139_518327216014080055_n (1)Yass, het is gelukt! Robin Duson is in Assen met groot machtsvertoon Nederlands jeugdschaakkampioen voor meiden tot 16 jaar geworden!

Nadat ze vrijdag haar zesde partij op rij won wist ze al dat de titel haar niet meer kon ontgaan. Als kers (of als aardbei) op de taart wist ze ook de laatste ronde overtuigend te winnen: 7 uit 7. Als favoriet gestart, en dan dit resultaat; fantastisch hoor :)

Ik ben er echt supertrots op, en voor mijzelf, en voor Caïssa-Eenhoon natuurlijk heel erg bijzonder. Door deze prestatie heeft ze ook een ticket voor het Europees kampioenschap verdiend. Dat wordt gehouden in september in Roemenië.

Lees verder voor de verslagen van ronde 6&7; alle resultaten op de toernooiwebsite

Lees verder

Robin alleen aan de leiding op NK in Assen

robjeNa drie prima overwinningen wist Robin Duson haar partij in de vierde ronde van het NK Bm in Assen ook te winnen. Een zwaarbevochten punt met een beetje geluk, maar die tellen ook gewoon. Op Koningsdag won ze haar vijfde ronde partij, daarentegen weer overtuigend. Met zwart liet ze zien dat ze de duidelijker de betere was. Poeh he, 5 uit 5. Super hoor!

Alle partijen (en alle andere NK's) zijn live te volgen op de toernooiwebsite (ronde 6 is vrijdag om 13:00 uur).

Lees verder voor de analyse van ronde 3,4 & 5.

Lees verder