BREAKING NEWS: CE 1 kampioen

Caïssa-Eenhoorn is vanmiddag kampioen geworden van de landelijke tweede klasse B. Het in degradatiegevaar verkerende Santpoort kon ons eerste team geen voet dwars zetten en verloor met 2½-5½.

Caïssa-Eenhoorn kampioen. In een zonnig Velserbroek vieren spelers en supporters het feest met de zomers geklede teamleider Tom Balla mee.

Lees verder

De eerste Rabobank-schaakles

Na de beginnerscursus in de maanden januari en februari heeft Caïssa-Eenhoorn een nieuwe activiteit om Westfriezen te interesseren voor het schaakspel. Dat is de eerste Rabobank-schaakles, speciaal bestemd voor leden van de Rabobank in Westfriesland. Als je nog helemaal niets weet van het schaken, is het handig om in de eerste les te leren hoe de stukken heten en waar ze op het schaakbord staan. In de videoclip wordt alles duidelijk gemaakt.

Schaken leren in één minuut, bij Caïssa-Eenhoorn kan dat. En natuurlijk hopen we dat de Rabobank-leden in Westfriesland in de maand mei tijdens de Rabobank Clubkas Campagne gaan stemmen op Caïssa-Eenhoorn. Lees verder

Peter Poncin NHSB-kampioen bij de lenteveteranen

Peter Poncin heeft zich vanmiddag tot lenteveteranenkampioen van de Noordhollandse Schaakbond gekroond. In de slotronde versloeg hij Peter Holscher en eindigde net als Ruud Adema op 5½ punt. De routinier van De Waagtoren had een iets lagere TPR en moest daardoor genoegen nemen met de tweede plaats, omdat hun onderlinge partij geen winnaar kreeg.

Lees verder

Rapidtitel Nick Manshanden

Nick Manshanden is de nieuwe rapidkampioen van Caïssa-Eenhoorn. Hij verlengde daarmee een klimmend rijtje dat in 2015 begon. In de C-groep legde Nick toen beslag op de tweede plaats. Het jaar erop werd hij vierde in de B-poule, vorig seizoen vijfde in A en gisteravond volgde de eerste plaats.

Caïssa-Eenhoorn heeft ieder jaar een andere rapidkampioen. Gisteravond veroverde Nick Manshanden de eerste prijs in zijn groep en daarmee de wisseltrofee.

Lees verder

Korte film Caïssa-Eenhoorn voor Rabobank Clubkas Campagne

De maand mei staat voor Caïssa-Eenhoorn in het teken van de Rabobank Clubkas Campagne. In voorgaande seizoenen ontving onze schaakvereniging een bijdrage van de bank via de sponsorfietstocht, maar dit jaar is dat initiatief ingeruild voor een nieuw idee. Leden van de Rabobank kunnen in mei stemmen op clubs. Hoe meer stemmen, des te hoger is de sponsorbijdrage.

Lees verder

Tweede team wint van HWP Haarlem II

Het tweede team heeft gisteren met ruime cijfers gewonnen van HWP Haarlem II:

Caissa - Eenhoorn 2        HWP Haarlem 2                 6 - 2
Buikstra, Arjon                   Mulder, Rob                       ½ - ½
Geerts, Alexander             Lips, Harry                           1 - 0
Romkes, Abel                    Noordhoff, Enno                 ½ - ½
Woestenburg, Jochem      Gabriëls, Hendrik Jan         ½ - ½
Duson, Robin                    Van den Brekel, Hubrecht   ½ - ½
Broersen, Sjors                 De Jong, Ben                       1 - 0
Molenaar, Joseph             Steenbergen, Pepijn             1 - 0
Bekkink, Seréyo                Ligteringen, Allard                1 - 0

De Amstel - Caïssa-Eenhoorn 2

De Amstel – Caissa Eenhoorn 2

Zaterdag 10 maart trad het tweede uit aan tegen De Amstel. De wedstrijd werd gespeeld in een sympathiek dorpscentrum in Uithoorn, een van de plaatsen met de hoogste stoplichtdichtheid van Nederland. Het tweede van de Eenhoorn kon bij een goede uitslag nog hopen op een mooi resultaat in de ranglijst (alhoewel de kans op promotie vrijwel nihil was), terwijl De Amstel punten kon gebruiken om uit de onderste regionen te komen. Alexander en Ardjan waren afwezig en werden vervangen door Fred en Robbert. Het gemiddeld ratingverschil tussen de twee was hierdoor 50 punten in het voordeel van Caissa - Eenhoorn, maar het beloofde een spannende schaakmiddag te worden.

Lees verder