Weinig lijden in Leiden

Langzamerhand komt het nieuwe schaakseizoen in zicht. De eerste clubavond, de eerste bondswedstrijd, nog een maand of iets meer wachten en dan is het zover. Voor menigeen staan de schaakactiviteiten momenteel op een laag pitje, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Diverse spelers van Caïssa-Eenhoorn hebben aan zomertoernooien deelgenomen en tussen de talrijke berichten op het internet biedt de website van het Leiden Chess Tournament een aantal interessante partijen.

Lees verder

Het andere uiterste van de ranglijst

In de afgelopen maanden zijn er twee Nederlandse kampioenschappen met speelsters van Caïssa-Eenhoorn geweest. Beiden zijn aan de uiterste einden van de ranglijst beland. Robin Duson (14 jaar) veroverde de nationale titel in de categorie voor meisjes tot en met 16 jaar, Arlette van Weersel legde op het vrouwen-NK beslag op de achtste plaats.

arlette van weersel

Lees verder

Gemeente eert Robin Duson

Hoorn is gebouwd op een vruchtbare sportbodem. Dat bleek vanmiddag weer tijdens de huldiging door de gemeente van sporters die een nationale of internationale topprestatie hebben geleverd. Talenten uit het badminton, inlineskaten, judo, turnen, zaalvoetbal en schaken werden door wethouder Ben Tap in het zonnetje gezet.

De Hoornse sportwethouder Ben Tap reikt de oorkonde, als blijk van waardering voor haar nationale titel,  aan Robin Duson uit.

De Hoornse sportwethouder Ben Tap reikt de oorkonde, als blijk van waardering voor haar nationale titel, aan Robin Duson uit.

Lees verder

Pedaalridders Caïssa-Eenhoorn vullen clubkas met een lange zit

Het lijkt erop dat de sponsorfietstocht van de Rabobank dit jaar meer deelnemers heeft getrokken. Het is onderweg veel drukker. Zeker is dat de route van vandaag meer kilometers telt. Als de pedaalridders van Caïssa-Eenhoorn de finish in zicht krijgen, staat de teller boven de veertig.

De pedaalridders van Caïssa-Eenhoorn: klaar voor het vertrek.

De pedaalridders van Caïssa-Eenhoorn: klaar voor het vertrek.

Lees verder