Schaaktraining Jop Delemarre

dca_5jaarjubileum-def-1Volgende week vrijdag, 29 september, is het weer zo ver! Dan start een nieuwe reeks schaaktrainingen (vanaf rating: 1500), gegeven door Internationaal Meester Jop Delemarre. Erg nuttige en vooral ook leerzame trainingen die je nieuwe inspiratie geven voor de volgende partijen!

Er worden 9 trainingen gehouden op de vrijdagavond van 2,5 uur in Wijkcentrum de Kersenboogerd (na de jeugdavond). Klik hier voor de gehele flyer met alle informatie over de trainingen. Mocht je geïnteresseerd zijn, maar nog niet helemaal zeker, of bepaalde vragen? Laat het even weten, dan kunnen we samen kijken of we aan je wensen kunnen voldoen :)!

Grote Clubactie van start

logo_gcaCaïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie! Een leuke manier om geld in te zamelen voor de club. Dit kan via het kopen van een lot. Een lot kost 3 euro per stuk, en van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club!. Met dat lot maakt u vervolgens ook nog eens kans op mooie prijzen!

Loten kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond). Maar vanaf dit jaar kan het kopen van loten ook online. Klik hier om naar de online pagina te gaan (ga vervolgens naar: 'steun ons', en vul je gegevens in).

 

Robin geëindigd op 4 uit 9 in Mamaia

img_5756-customRobin Duson heeft afgelopen anderhalve week meegedaan aan het  Europese jeugdkampioenschap. Robin (Girls 16) maakte haar debuut op het EK. In Mamaia (Roemenië) heeft ze een geweldige ervaring opgedaan.

Op het EK kwam ze na een stroeve start (1 uit 3) na zes ronden knap op 3,5 punt te staan. Het slot verliep vervolgens iets minder; ze voegde namelijk nog een halfje toe aan het totaal: 4 uit 9.

Lees verder

Robin Duson eerste winnares schoonheidsprijs

Op de jaarvergadering van vorige week is de Jan Haijertrofee (de schoonheidsprijs) uitgereikt aan Robin Duson. Ze begon dit voorjaar haar vijfde NK met een mooie zege op Anna Martinez en het was de start voor een zeer succesvol Nederlands kampioenschap. Robin won ook de overige zes partijen en had in de eindstand 2½ punt voorsprong op de Zeeuwse Iris Schelleman. Met haar titel plaatste het Caïssa-Eenhoorn-talent zich voor het Europees jeugdkampioenschap dat zich deze en volgende week afspeelt in de Roemeense stad Mamaia.

Een mooie traditie. De vorige winnaar van de Jan Haijertrofee (Ron Deen) draagt de prijs over aan zijn opvolger, Robin Duson.

Een mooie traditie. De vorige winnaar van de Jan Haijertrofee (Ron Deen) draagt de prijs over aan zijn opvolgster, Robin Duson.

Lees verder

Yong Hoon de Rover sterkste Hoorns kampioen ooit

‘We hebben gwoon alle tijd’ staat er op een theezakje earl grey, een klimaatneutraal product. In de aula van de Oscar Romeroschool bedraagt die welgeteld twintig uur en een heleboel toegevoegde minuten, afhankelijk van hoeveel zetten je doet tijdens het eerste Open Hoorns nieuwe stijl.

Voorzitter Co Buysman overhandigt de wisselbeker aan de nieuwe Open Hoorns kampioen Yong Hoon de Rover.

Voorzitter Co Buysman overhandigt de wisselbeker aan de nieuwe Open Hoorns kampioen Yong Hoon de Rover.

Lees verder

Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap van start

Op de eerste vrijdag van september is de eerste editie van het Open Hoorns nieuwe stijl van start gegaan. Op de Oscar Romero (hoofdsponsor) zijn 32 schakers begonnen aan het zesrondige weekendtoernooi.

De deelnemers luisteren na het openingswoord, gedaan door voorzitter Co Buysman. Naast hem staat Robin Duson die even later de openingszet verrichtte.

De deelnemers luisteren na het openingswoord, gedaan door voorzitter Co Buysman. Naast hem staat Robin Duson die even later de openingszet verrichtte.

 

Lees verder