CE 3: goede subtopper in eerste klasse

Na een mooie seizoen voor Caïssa-Eenhoorn 3, waarbij het team onder leiding van non-playing captain Peter Holscher het kampioenschap op een half bordpuntje na aan haar neus voorbij zag gaan doet het team ook dit seizoen goed mee in de eerste klasse. Echter geen herhaling van het vorige seizoen; daarvoor is het team simpelweg te wisselvallig.

Lees verder

Piet Duson pakt punten van mede kampioenkandidaat.

Hier het verlate relaas van CE5. Griep en andere zaken hebben een snel verslag in de weg gezeten.

De man in vorm Arnold hadden we niet opgesteld wegens een hardnekkig virus die de verslaggever even later ook onder de leden heeft gekregen.Ter vervanging kregen we Co de Voorzitter mee. Tactisch moesten we wat. Tegen een op papier sterke bord 1 speler , die in het eerste ook zou mee kunnen, stelden wij Piet de Remisekoning/kunstenaar op. Op de rest van de borden probeerden we zo veel mogelijk puntjes te pakken. En dat is gelukt!!

Lees verder

Wie pakt de sleutel naar succes?

Het begint er langzaam op te lijken dat de sleutel naar succes in de tweede klasse B in Leiden hangt. Caïssa-Eenhoorn versloeg net als in de thuiswedstrijd tegen Philidor het tweede team van meesterklasser LSG/IntelliMagic met 5½-2½ en beide Leidse teams – die op 10 maart tegen elkaar spelen – en ons vlaggeschip vormen na zes ronden de top drie. Maar wie pakt die sleutel en opent daarmee de deur naar promotie? Philidor won ook met 5½-2½ en blijft op één punt achterstand van Caïssa-Eenhoorn staan.

De overwinning op LSG 2 wordt opgedragen aan teamleider en kersvers vader Tom Balla, stralend middelpunt van de Hoornse schaakfamilie.

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn 1 - LSG 2

Vanmiddag wordt weer in de KNSB-competitie gespeeld. Het 1e speelt tegen LSG 2 (Leiden) en het 2e tegen DSC Delft 3 (Delft). De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in MFA de Kreek.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

Vechtpartijen op Tata

Schaken om de eerste plaats. Dat is me in een kwart eeuw niet vaak overkomen. Maar op de slotdag van het tachtigste Tata Steel-toernooi gaat het dan toch gebeuren. Na acht vechtpartijen op rij wordt het in de laatste ronde een redelijk rustig optreden. Met een half punt voorsprong op Hans Jansen – die drie stoelen verderop zit – bied ik op de vijftiende zet remise aan aan Marcel Kusse die daarmee zeker is van een prijs. Hij accepteert het aanbod. Voor het eerst in Wijk aan Zee eindig ik op de eerste plaats, samen met Hans.

Lees verder

Groot succes van Caïssa in Wijk aan Zee

Het Tata toernooi is een groot succes geworden voor een aantal van onze clubleden en het is erg jammer dat sommige toernooi-tijgers  zoals Henk -Jan Visser en Fred Avis ook moesten ervaren dat het dit jaar in het geheel niet wilde lukken.

Ik denk dat Co nog uitgebreid zijn verslag gaat doen, maar ik wil met name Co noemen die zelf zelden een toernooi weet  te winnen en nu glorieus met een wildcard in groep 6 trots winnaar is geworden. Zo ook een wispelturige Nick Manshanden die met een beetje meer zelfdiscipline nog veel meer zou kunnen bereiken dan de promotie als 2e achter Marc Helder in zijn groep naar groep 2. Ook Robbert van Dijkhuizen is aardig besmet met het schaakvirus en speelde een gedegen, maar niet spectaculair toernooi en wist zo in groep 4 bovenaan te eindigen met promotie als beloning, De revival van mijzelf met winst in groep 3 was totaal niet verwacht na alle kommer en kwel thuis maar des te blijer ben ik met de promotie

 

Vier promovendi op Tata

Na vier groeps- en vier prijswinnaars in de weekend- en dagvierkampen van het Tata Steel-toernooi leverde Caïssa-Eenhoorn vier promovendi in de tienkampen. Peter Holscher, Nick Manshanden, Robbert van Dijkhuizen en Co Buysman mogen door hun goede prestaties van de afgelopen anderhalve week volgend jaar in Wijk aan Zee in een hogere groep spelen.

Lees verder