GP Zaanstad: prijzen en toernooicoaching

Afgelopen zondag vond in het Zaanlands Lyceum in Zaandam de altijd druk bezochte GP van Zaanstad plaats. Met 10 deelnemende CE-jeugdleden en vijf prijzen een mooi succes. Daarnaast maakte ondergetekende zijn debuut als toernooicoach.

img_20171119_132652

De ruim opgezette aula van het Zaanlands lyceum fungeerde als speelzaal voor de GP van Zaanstad.

Lees verder

De oudere Westfries kent Euwe nog steeds

Max Euwe is nog lang niet vergeten. Hij werd schaakwereldkampioen in 1935 (en is nog steeds de enige Nederlander die die titel heeft veroverd), hij overleed in 1981. Maar diverse bezoekers van de ouderenmanifestatie ‘Met bewegen kunt u meer!’ noemden vandaag snel zijn naam.

Twee bezoeksters bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn die meteen de naam van Max Euwe noemden.

Twee bezoeksters bij de kraam van Caïssa-Eenhoorn die meteen de naam van Max Euwe noemden.

Lees verder

Het kan : terecht de eerste winstpunten voor het derde

Na de remise in de eerste ronde tegen het Alkmaarse De Waagtoren moest het derde het nu tegen het tweede team van het Hillegomse De Uil zien te rooien. Door de afsluiting van de Westfrisiaweg was het een flinke puzzel om zonder een bijgewerkt navigatiesysteem in onze speellocatie te komen. Een kwartier later dan de bedoeling was konden de eerste zeven partijen beginnen. Mijn tegenstander, Tata / KNSB scheidsrechter Gerie Opgenhaffen, verscheen een minuut of vijftien later achter het bord. Lees verder

Beker: loting tweede ronde

Dinsdagavond 7 november (eigenlijk was het al lang woensdag de achtste) vond in de welbekende lotinglocatie "de bar" de loting voor de tweede ronde plaats. Aangezien Gijs dinsdag jarig was (waarbij hij Co trakteerde op een punt) mocht hij een deel van de loting doen. Ook Martijn, Sernin en Robbert hielden zich bezig met het trekken van kaartjes uit de collectezak.

Lees verder

Even Hoorn bellen

Een schaker kan zich niet verzekeren tegen slechte zetten. En dat was zaterdag maar goed ook, want in een verloren stelling zag Daan Zult dat opponent Martin van Dommelen 46. Db7+ niet speelde. Een mooi voorbeeld van ‘Even Apeldoorn bellen’. Wit deed het lange tijd prima, maar strandde in het zicht van de haven. In plaats van 4-4 zegevierde Caïssa-Eenhoorn met 3-5.

Lees verder