Verliest Caissa-Eenhoorn punt ?

Zaterdag 21-9 speelde we uit tegen promovendus Laurierboom gambiet. Na het gebruikelijke vele mailverkeer was dan eindelijk de opstelling rond. (We moesten helaas Peter en Henk-jan missen) De opstelling werd echter om 12.45 weer gewijzigd doordat Jeroen Edeling toch kon spelen 🙂 dit was ook nodig aangezien de laurierboom met een sterk team kwam opdagen.

Als eerste was Arne klaar op bord 3 na een thematische partij tegen de sterke Tondivar bood Arne remise aan op het moment dat zijn tegenstander het “bevrijdende” c5 speelde .

Ardjan was als tweede klaar. Hij speelde een puike partij en overspeelde zijn tegenstander volledig vanuit de opening echter het bedenken van het goede plan was nog erg lastig.
Tegenstander Nep kwam beetje bij beetje beter te staan en sleepte het punt binnen voor de Laurierboom.

Gelukkig scoorde Jerrel de gelijkmaker door probleemloos te winnen tegen een agressieve tegenstander die nogal avontuurlijk speelde. Jerrel wist hier wel raad mee en strafte dit genadeloos af.

Helaas kwamen we weer op achterstand door Arlette die in een mooie aanval de zet f5 miste waardoor haar hele stelling in elkaar viel. Hierna werd nog lang doorgevochten maar dat mocht niet meer baten.

De gelijkmaker was in mijn ogen de mooiste partij van de dag. Martijn speelde met zwart tegen de sterke Blees. Na een positionele partij zadelde Martijn Blees met steeds meer problemen op en kwam beter en beter te staan. Er werd een pionnetje gesnoept en toen Blees geen oplossingen meer zag viel zijn vlag. Een prachtige partij uit een stuk van onze man.

Onze invaller Jeroen bracht ons voor het eerst op voorsprong door de stelling beter te begrijpen dan zijn tegenstander. Toen de paarden werden geruild en Jeroen de lange diagonaal in bezit had was het een kwestie van techniek wat onze man voortreffelijk uitspeelde.

Kopman Daan speelde een wat vreemde partij in mijn ogen. Na een rustige opening kwam Daan beter te staan echter een mis rekening gooide roet in het eten en tegenstander Kremer won een gezonde pion om deze vervolgens zomaar weer weg te geven. In de eindstelling verzuimde Daan om nog even een pion mee te snoepen waardoor remise een terechte uitslag was.

Als laatste speelde Gilbert. Vanuit de opening zette Niek Seelemeijer (oud caissa lid) onze man onder druk . Gilbert verdedigde zich goed en wist af te wikkelen naar een lastig eindspel met ongelijke lopers met pion minder. Hier bleef Niek onze man onder druk houden die op een gegeven moment een mindere zet deed wat Niek ongenadig afstrafte.

Al met al een mooie bloedstollende wedstrijd met een terechte uitslag denk ik. Gelukkig kwam de King him self ons onder het eten en later in de “hippe shit” uitleggen waar het fout ging en hoe het beter kan wat me doet denken aan een spreekwoord over een wal en wat stuurlui dus misschien dat de volgende keer ???