Loting kwartfinale beker

Nadat Ron Deen in de laatst resterende partij uit de derde ronde had afgerekend met Roy Kerkhoven kon de loting voor de kwartfinale plaatsvinden. Co Buysman gooide al zijn onmetelijke charmes in de strijd en wist daarmee bardame Ineke te verleiden tot het uitvoeren van deze loting.

Ron is de grote favoriet voor de cup maar de lotentrekkers zijn het er over eens dat het pad naar de finale hem zo hobbelig mogelijk moet worden gemaakt. Nadat eerdere lotingen hem aan Bert Spil, Ton van Dijk en Roy Kerkhoven hadden gepaard had Ineke voor hem Nick Manshanden in petto.

De andere grote kanshebber Ronald Ritsema heeft zeker behoorlijke tegenstanders gehad, maar zijn pad oogt tot dusver toch wat milder. Na Dirk Lont, vrij en Erik Romkes werd de veelvoudige clubkampioen nu gekoppeld aan Frank Tieken.

Zelf mag ik het in de kwartfinale proberen tegen Robbert van Dijkhuizen. Robbert heeft tegenwoordig de hogere rating maar het onderling resultaat is (nog) in mijn voordeel.

Robin Duson ontmoet Hans de Vries. Robin is in bloedvorm maar eerder in de competitie moest zij haar komende tegenstander de felicitaties aanbieden. Het voordeel van die partij is voor haar wel dat ze nu achter de witte stukken mag plaatsnemen, ofschoon Ineke het kaartje van Hans het eerst uit de collectezak haalde.

1 Robin Duson - Hans de Vries .....
2 Johan Paul Hendriks - Robbert van Dijkhuizen .....
3 Ron Deen - Nick Manshanden .....
4 Ronald Ritsema - Frank Tieken .....

De vierde ronde is gepland vanaf 14 maart.