Aris de Heer-verpulvert CE2

In de tweede ronde van de NHSB competitie mocht CE2 op bezoek naar het hartje van de Beemster, om aldaar de degens te kruisen met de plaatselijke schakers van Aris de Heer. De wereld kent de Beemster natuurlijk vooral als de erfenis van Leeghwater, de lekkere kaas, het volslagen platte landschap met bomen langs de kaarsrechte wegen en het UNESCO werelderfgoed-schap. Minder bekend is dat de polder ook een aantal prima schakers herbergt. De club Aris de Heer is piepklein, speelt in een piepklein zaaltje, maar de spelers lieten er geen twijfel over bestaan welk team het sterkst was. Het gevolg: schaakles en een 5-1 uitslag. Lees verder

Gaan voetballers leren van schakers?

De revolutie die het voetbal bedreigt kan niemand ontgaan zijn. Twaalf Europese topclubs scheidden zich af van het normale Europese competitiegebeuren en richtten hun eigen competitie, the European Super League, op. Het idee lijkt geen lang leven beschoren want zo ongeveer iedereen buiten die clubs reageerde furieus en inmiddels kozen de zes Engelse clubs eieren voor hun geld.

Ondertussen bleek de UEFA bezig te zijn met een reformatie van de Champions League en andere Europese competities. Het zou allemaal niet de moeite waard zijn om op de site van een schaakclub te vermelden als mijn oog niet op een detail was gevallen toen ik half geïnteresseerd iets verder keek naar het nieuwe formaat. Ze willen Zwitsers gaan spelen!

Lees verder

Veteranenschaaktoernooi 2021 afgelast.

Nu de verspreiding van het Corona virus maar niet afneemt, de lockdown is verlengd, de berichten uit het buitenland te somber blijven en de vaccinatiegraad de komende maanden te laag zal zijn heeft het bestuur van het Veteranenschaaktoernooi besloten de 2021 editie af te gelasten. We willen onder geen beding dat ons mooie toernooi zou bijdragen aan een verdere verspreiding, of aan besmetting van onze deelnemers en vrijwilligers.

Zie ook hier.

Loting halve finale beker.

Herintreder Tom Richters heeft dinsdag 2 april de loting van de halve finale verricht.

Het resultaat:

1 Ton Wessels - Hans de Vries .....
2 Peter Holscher - Peter Poncin .....

Beide partijen zijn van kleur verwisseld ten opzichte van de loting, omdat Hans al met wit tegen Ton gespeeld had en Peter P. al met wit tegen Peter H. De getoonde kleurverdeling is dus correct.

Partijen worden gespeeld vanaf 9 april.

Tom Richters, die gisteren na enkele seizoenen afwezigheid zijn rentree maakte in de clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn, leest 'Hans de Vries' voor als eerste naam. De bestuursleden JP Hendriks (links) en Sernin van de Krol zijn de officials bij de loting voor de halve finale van het bekertoernooi.

 

Loting kwartfinale beker

1* Peter Poncin - Laan/Schagen .....
2 Sjoerd Kelder - Peter Holscher .....
3 Ton Wessels - Gerrit Roos .....
4 Roy Kerkhoven - Hans de Vries .....

* Poncin krijgt wit vanwege het kleursaldo in de beker.
De kwartfinale wordt gespeeld vanaf 12 maart.