Goede start Caissa-Eenhoorn

Zaterdag 15-9 was het dan zover en speelden we onze eerste wedstrijd als Caissa-Eenhoorn in de tweede klasse A. Leuke bijkomstigheid was dat we speelden tegen een andere nieuwe fusie club namelijk ESG-Dr Max Euwe. Na 205 km te hebben afgelegd bleek het wegennet in Enschede lekker overhoop te zijn gehaald waardoor Arlette, Daan, Henk-Jan en Gilbert 15 minuten later de speelzaal in kwamen. De wedstrijdleider kende echter geen clementie en voordat iedereen het eigenlijk doorhad was de wedstrijd begonnen waardoor onze 4 met 15 minuten achterstand begonnen.

Aan bord 3 was Gilbert als eerste klaar. Nadat hij in de opening een pion verloor bleek de compensatie meer dan genoeg waardoor hij zijn tegenstander soepeltjes binnen 20 zetten oprolde. Niet lang daarna konden we ook punten bijschrijven van Martijn, Ron en Alexander. Martijn won na 15 zetten de kwaliteit waarop zijn tegenstander een alles of niets speelstijl ging hanteren waar Martijn rustig gebruik van maakte en hem volledig kansloos liet. Ron gooide er na de opening een pion tegenaan rokeerde tegenovergesteld en maakte volop gebruik van de half open g en h lijn. Toen zijn tegenstander vervolgens ook de pion op h5 pakte ging het erg hard en konden de stukken in de doos. Niet veel later bleek ook Alexander klaar het einde heb ik even gemist maar met zwart is hij niet in gevaar geweest. Tussenstand 0-4 waarbij de tegenstander van Arlette al een tijdje rond liep omdat hij met zijn volgende zet remise kon maken ( 3 keer zelfde stelling) In deze partij kwam Arlette verschrikkelijk in tijdnood en moest de laatste 15 zetten in 1min 13 doen dit haalde ze gelukkig maar gaf wel een pion cadeau wat de stelling er niet makkelijker opmaakte. Maar net op het moment dat je verwacht dat haar tegenstander toch een winstpoging gaat ondernemen ( gezien de 0-4) claimt hij remise waardoor de eerste overwinning een feit werd. Peter won vervolgens van hun kopman door simpelweg te wachten op het foutje om vervolgens toe te slaan. Henk- Jan liet zich vervolgens foppen op bord 2 Henk-Jan speelde een prima pot wikkelde af naar een gunstig eindspel met sterk paard tegen passieve loper. Om het juiste plan te vinden nam Henk-Jan veel tijd waardoor hij ook ernstig in tijdnood kwam, normaal gesproken geen probleem voor onze man maar nu verloor hij een pion waardoor hij met remise genoegen moest nemen. Bleef over onze kopman Daan die zeer ontstemd was over het feit dat hij met 15 minuten minder moest beginnen ( zeker gezien het feit dat zijn tegenstander niet kon wachten om de klok in te drukken) Daan overspeelde zijn tegenstander volledig en rekende alles goed door (volgens hem) en won dus erg soepeltjes.

Na afloop lekker gegeten bij de plaatselijke mexicaan met natuurlijk als toetje een overheerlijke bananenboot. Hier bleek toch wel dat vele spelers erg vermoeid waren waardoor de rit naar huis ging i.p.v. de Laurierboom. Al met al een geslaagde lange schaakdag.