BREAKING NEWS: CE 1 kampioen

Caïssa-Eenhoorn is vanmiddag kampioen geworden van de landelijke tweede klasse B. Het in degradatiegevaar verkerende Santpoort kon ons eerste team geen voet dwars zetten en verloor met 2½-5½.

Caïssa-Eenhoorn kampioen. In een zonnig Velserbroek vieren spelers en supporters het feest met de zomers geklede teamleider Tom Balla mee.

In Het Polderhuis in Velserbroek verliep alles voor de koploper perfect. Door een uitstekende opstelling en een uitstekend scoreverloop kwam de ploeg van teamleider Tom Balla geen moment in gevaar. Caïssa-Eenhoorn had vier bordpunten nodig om zich van de titel te verzekeren en achtereenvolgens Jerrel Thakoerdien, Jeroen Edeling, Ron Deen en Martijn Monteban zorgden nog net binnen de vier uur voor een ongekende 0-4 voorsprong.

Aan de hoogste borden werd verwoed strijd geleverd. Henk-Jan Visser en Peter Doggers remiseerden, waarna Arlette van Eersel het in een superspannend eindspel niet redde tegen grootmeester Harmen Jonkman. Daan Zult was als laatste klaar en voegde nog een halfje aan het totaal toe.

Er werden deze competitie twee 7-1 overwinningen behaald. Drie keer kon 5½-2½ op het scorebord, eenmaal 5-3 en 4½-3½. Een gelijkspel bij het gedegradeerde ZSC-Saende en verlies bij bijna-naamgenoot Caïssa 2 completeren de reeks van negen uitslagen. Met vijftien punten en 47 bordpunten keert Caïssa-Eenhoorn volgend seizoen terug in de eerste klasse en behoort dan tot de dertig beste schaakploegen van Nederland.

Uitgebreide verslaggeving volgt nog.

1 thought on “BREAKING NEWS: CE 1 kampioen

Reacties zijn gesloten.