Kreek wak wou (12)

‘Krek wak wou’ is een Westfriese uitdrukking die ‘precies wat ik wilde’ betekent. Eén letter erbij en we zitten in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn: in De Kreek. Deze wekelijkse rubriek gaat over de dinsdagse clubavond, precies wat ik elke week wil.

Terwijl Lenie Terpstra noteert, denkt Mai Movrin na over haar twintigste zet. De witspeelster wordt in Caïssa-Eenhoorns clubcompetitie de eerste winnares van 2022.

Lees verder

Meer dan veertig leden voor het schaakclubje van A-Z

‘Het schaakclubje van AZ’ kopt het Noordhollands Dagblad vandaag op de sportpagina. De Alkmaarse eredivisievoetballers zijn op trainingskamp in Spanje en een foto van de schakende spelers Pantelis Hatzidiakos (wit) en Tijjani Reijnders siert het verhaal. Zeker nog drie man in het gezelschap zijn actief op de 64 velden in plaats van één. Maar die krantekop, die vraagt om een zoektocht.

Uit het Noordhollands Dagblad van vandaag.

Lees verder

Jaap Gorter: een sieraad voor de schaaksport

Het Westfries kampioenschap en Jaap Gorter zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De op 30 december plotseling overleden schaakliefhebber uit Andijk is vijfmaal op de eerste plaats geëindigd en record-deelnemer. Na zijn debuut in 1982 heeft hij geen seizoen gemist en vertegenwoordigde zijn club Schaaklust liefst 39 keer.

Jaap Gorter (rechts) aan zet in de tweede ronde van het Westfries kampioenschap van 2020.

Lees verder

Toekomstige chessqueen laat Degoschalm/Revanche stralen

Er simultaanschaakt weer een Van Foreest in Westfriesland. Bijna 111 jaar na de eerste zetten van Dirk van Foreest en vijf generaties verder loopt Machteld van Foreest haar rondjes op de eerste verdieping van De Schalm. Het dorpshuis en culturele hart van Westwoud bestaat een halve eeuw en een van de jubileumactiviteiten is een wedstrijd van dertien schaakliefhebbers contra het Groningse talent.

Simultaangeefster Machteld van Foreest en Renate Spruit boxen elkaar prettige partij.

Lees verder

Bijzondere remise Nizar Alayoubi

Hij is alweer aan zijn vijfde seizoen bij Caïssa-Eenhoorn bezig en het lijkt erop dat dat het beste tot nu toe gaat worden. In de clubcompetitie heeft Nizar Alayoubi al voor enkele knappe uitslagen gezorgd en zaterdag leverde hij een bijzondere prestatie door als derdebordspeler van het derde team Paul Ruber (Het Spaarne) op remise te houden. De wedstrijd eindigde ook in een gelijkspel.

De topborden van Caïssa-Eenhoorn 3 in de wedstrijd tegen Het Spaarne. Steven de Waart speelt tegen Colleen Otten en naast hem zitten Kevin de Rooij (wit) en Nizar Alayoubi.

Lees verder