Kreek wak wou (2)

‘Krek wak wou’ is een Westfriese uitdrukking die ‘precies wat ik wilde’ betekent. Eén letter erbij en we zitten in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn: in De Kreek. Deze wekelijkse rubriek gaat over de dinsdagse clubavond, precies wat ik elke week wil.

Na een halve eeuw onderlinge partijen is de strijdlust bij Fred Avis en Arnold van der Wolff (wit) allerminst afgenomen.

Lees verder

Kreek wak wou (1)

‘Krek wak wou’ is een Westfriese uitdrukking die ‘precies wat ik wilde’ betekent. Eén letter erbij en we zitten in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn: in De Kreek. Deze wekelijkse rubriek gaat over de dinsdagse clubavond, precies wat ik elke week wil.

De kaarten zijn op tafel gelegd. Thomas van der Knaap (links) en Jan Smink zijn begonnen aan hun partij opdrachtschaak.

Lees verder

Henk-Jan Visser draait warm in Skalica

In de tweede helft van augustus hebben verschillende spelers van Caïssa-Eenhoorn warm kunnen draaien voor de bondscompetitie die op 18 september van start gaat. Onze club was goed vertegenwoordigd op het Oscar Romero Open Hoorns, terwijl Henk-Jan Visser met schaakvriend en grootmeester Friso Nijboer naar Skalica was afgereisd. Hij werd keurig gedeeld zeventiende, de titelhouder pakte de derde plaats.

Lees verder

Peter van den Brink olympiër

De meest internationale speler van Caïssa-Eenhoorn is Peter van den Brink. Onze clubgenoot moest het Oscar Romero Open Hoorns laten schieten, omdat hij op dezelfde dagen voor Aruba uitkwam in de derde divisie van de online Olympiade. In negen (rapid)partijen scoorde Peter vijftig procent: driemaal winst, drie remises en drie verliespartijen.

Lees verder

Sponsormuntenactie van Deen levert Caïssa-Eenhoorn € 500 op

De laatste sponsormuntenactie van Deen Supermarkten heeft Caïssa-Eenhoorn € 500 opgeleverd. Vanmiddag kreeg oud-voorzitter Co Buysman de symbolische cheque overhandigd van assistent-manager Marc Pietersz.

De symbolische cheque met op het bord de probleemstelling die speciaal voor de Deen-actie is gecomponeerd.

Lees verder

Oscar Romero Open Hoorns: een geslaagd eerste lustrum

Het eerste lustrum van het open Hoorns kampioenschap is gevierd en de organisatie kan terugkijken op een geslaagd weekendtoernooi. Een record aantal schaakliefhebbers (104), een mooi deelnemersveld, zes ronden gehouden in een sportieve sfeer, een wereldwijde verslaggeving, goede en spectaculaire partijen van diverse spelers van Caïssa-Eenhoorn, alles in een prachtige omgeving.

Ondanks de deelname van veel spelers van Caïssa-Eenhoorn is het aantal clubpartijen in de hoogste groepen van het Oscar Romero Open Hoorns/NHSBK afgelopen weekeinde beperkt gebleven tot één: Martijn Monteban - Peter Doggers.

Lees verder

5e Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

LINKS: TWITCH UITZENDING | DEELNEMERSLIJST | UITSLAGEN
| LIVEBORDEN| VERSLAG: HING TING LAI WINT OPEN HOORNS 

Dit weekend staat de vijfde editie van het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (tevens PK van de NHSB) op het programma. Met 100 deelnemers zit het toernooi - dat nog wel te maken heeft met Coronaregels - helemaal vol.

Dit jaar zullen de topborden op liveborden spelen, en zal er ook op verschillende tijden een livestream met commentaar zijn. Linkjes om het te volgen zullen verschijnen op de toernooiwebsite. Daar is ook alle andere informatie te vinden.

Toernooiwebsite: Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

Instructie liveborden:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

 

Stedenontmoetingen in KNSB-competitie

Het lijkt erop dat komend seizoen de stedenontmoetingen – die in 2005 en 2006 in Hoorn zijn geweest – herleven. KNSB-competitieleider Koos Stolk heeft de definitieve indelingen voor de zaterdagcompetitie bekend gemaakt en de drie landelijke teams van Caïssa-Eenhoorn stuiten alle op ploegen van De Waagtoren (Alkmaar) en HWP (Haarlem). Op 5 februari zit De Kreek vol met 52 schakers van Caïssa-Eenhoorn en De Waagtoren en op 12 maart nemen 52 HWP’ers het in eigen huis op tegen evenveel klassegenoten van onze club.

De wedstrijden tussen HWP en Caïssa-Eenhoorn (rechts de tientallen, links de tweede teams) staan op het punt van beginnen. Het waren op 7 maart 2020 de laatste bondsduels. Als het goed is treffen beide clubs elkaar in dezelfde zaal op 12 maart 2022.

Lees verder