Caïssa-Eenhoorn 2 koploper na overwinning in Purmerend

Een wat bibberende start van de vierde ronde van de KNSB-competitie tegen de teams van Purmerend eindigde in een sportief hoogtepunt voor Caïssa-Eenhoorn. Met een 7-3 overwinning is het eerste team van de hekelige nul af en na de ietwat gelukkige 5-3 overwinning op het tweede team van Purmerend is Caïssa-Eenhoorn 2 de nieuwe koploper in de vierde klasse D.

De routiniers Ardjan Langedijk (zwart) en Jochem Woestenburg zijn als laatsten bezig en moeten voor het beslissende halfje zorgen om de wedstrijd te winnen. Beiden zullen remiseren.

Lees verder

Douze points voor Caïssa-Eenhoorn

Ver buiten het songfestivalseizoen gaan er douze points naar Caïssa-Eenhoorn. De derby’s tegen Purmerend leveren de maximale score op. De thuisploeg, koploper in de eerste klasse A, verliest met 3-7 van ons vlaggeschip, de – geflatteerde – rodelantaarndrager. Purmerend 2 is een concurrent in de titelstrijd voor Caïssa-Eenhoorn 2 en delft met 3-5 het onderspit.

Robin Duson tegen Pieter Hopman op weg naar haar verrassende overwinning. Ze staat de kwaliteit achter, maar speelt 51. Pxg6 en komt even later in een toreneindspel met een pion meer.

Lees verder

Goede vangst voor Arend Stapel

‘Aan een goede visser ontsnapt ook wel eens een makreel’ is een bekend spreekwoord. De vissen moeten zich tijdens de achttiende editie van 'Schaken op de Dijk' hebben rotgelachen, want een hele fuik vol is weggezwommen. Mijn deelname aan het rapidkampioenschap van de NHSB is bepaald niet om over naar huis te schrijven. In vier partijen een visje uitgegooid (lees: een stuk weggegeven), bij de drie andere partijen zitten kijken als een snoek op zolder. Weer een goede of veelbelovende stelling verknald.

Arend Stapel, de enige prijswinnaar van Caïssa-Eenhoorn in Volendam, aan zet in de eerste Hoornse derby van de dag.

Lees verder

Tweede team mengt zich in titelstrijd

Terwijl het vlaggenschip van Caïssa-Eenhoorn nipt onderuit ging tegen De Waagtoren, boekte Caïssa-Eenhoorn 2 op de achtergrond een overtuigende 6-2 overwinning op het derde team van de club uit Alkmaar. Het tweede trekt daarmee de goede vorm door en positioneert zich na drie ronden stevig in het linker rijtje in de vierde klasse van de KNSB-competitie.

Caïssa-Eenhoorn 2 - De Waagtoren 3. Aan de overkant van de voorste tafel zit de Hoornse top vier: Ron Deen, Ardjan Langedijk, Mason Brouwer en David Verweij.

Lees verder

0,01 seconde van gelijkspel verwijderd?

Op de zaterdag van de derde bondsronde gaan de gordijnen vroeg open. ,,In the white room with black curtains’’, klinkt het om vijf voor acht op de radiozender Arrow Classic Rock. Jack Bruce, van de rockband/supergroep Cream, bezingt de schaakkleuren. Dat moet een goed voorteken zijn voor de kleine massakamp van Caïssa-Eenhoorn tegen De Waagtoren. Nou, dat geldt alleen voor de totaalscore: 10-8. Revanche voor een jaar geleden, toen het in dezelfde speelzaal met tweemaal drie teams 11½-14½ werd.

Dimitri Reinderman even terug op het oude nest. De Amsterdamse grootmeester zal het tegen Arlette van Weersel niet gemakkelijk krijgen.

Lees verder

Geslaagde 5e editie Finbotx GP Hoorn

Op zondag 6 november werd voor de vijfde maal het Finbotx jeugd GP Hoorn gehouden in De Plataan. Met 55 deelnemers viel de opkomst ietwat tegen. Desalniettemin een geslaagde en sportieve dag voor alle schakers.

Met 5,5 uit 7 in groep 1 werd Mehmet Keskin (HSG) winnaar van het toernooi. Hij kreeg de imposante nieuwe wisselbeker mee naar huis.

Lees verder voor de eindstanden

Lees verder

Live: Caïssa-Eenhoorn - De Waagtoren

Vanmiddag wordt de 1e ronde in de KNSB-competitie 2022-2023 gespeeld. Het 1e team speelt tegen De Waagtoren 1, het 2e team tegen De Waagtoren 3. De partijen van het 1e zijn vanaf 13.00 uur live te volgen. De partijen van alle teams zijn natuurlijk ook te zien in de theaterzaal van MFA de Kreek in Zwaag.

Alternatieve weergaves:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

‘The Repair Shop’ bij Caïssa-Eenhoorn

Een van de leukste televisieprogramma’s is ‘The ‘Repair Shop’. In het voorjaar van 2017 was op BBC Two deel 1 van de eerste serie te zien en anno 2022 trekt het een miljoenenpubliek. Een ploeg van tien vakmensen – regelmatig bijgestaan door specialisten – restaureert een oud object dat voor de eigenaar van grote, vaak emotionele en familiaire, waarde is. De opzet van het programma is prachtig en er komen boeiende verhalen naar boven.

Lees verder