Oscar Romero Open Hoorns 2020 gaat door

Het Open Hoorns kampioenschap 2020 kan in de spiksplinternieuwe aula van het Oscar Romero toch gaan plaatsvinden. Zo kunnen we het nieuwe schaakseizoen toch nog mooi starten.

Dit toernooi zal worden georganiseerd volgens het schaakprotocol 'verantwoord schaken' van 9 juli van de KNSB, en de geldende Coronamaatregelen. Dit houdt in dat er geen 1,5 meter afstand nodig tot de tegenstander, maar wel tussen de partijen, en buiten de partijen.

Op de toernooiwebsite staat alle informatie, en de aanmelding is reeds geopend. De deelnemerslijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Er geldt een maximum van 100 deelnemers.

 

Eerste voorzittershamer in clubarchief

Op dinsdag 18 mei 1926 sloot Caïssa het schaakseizoen af met een gongwedstrijd. Twintig spelers werden in vijf groepen van vier ingedeeld en de eerste prijzen gingen naar Alfred Bolland, Koen de Vos, D. Bos, Jo Heideman en Leo Ruijgrok. Uit het verslag in Onze Courant van drie dagen later: ,,Mej. Best die zoo welwillend was de gong, in dit geval een voorzittershamer, te bedienen, oogstte van den voorzitter een hartelijk bedankje.’’ Sinds gisteren ligt die voorzittershamer in het archief van Caïssa-Eenhoorn.

Cees Renckens (rechts) overhandigt de eerste voorzittershamer van onze club aan Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman.

Lees verder

Blokkersschaak bij Caïssa-Eenhoorn

Hoe zullen we het noemen? Conditieschaak, hardloopschaak, ren-je-rot-schaak, zomerschaak (of ‘sunny chess’, tegenwoordig gaan veel termen op de Engelse toer)? Het kan natuurlijk ook gewoon Blokkersschaak zijn. We gebruiken het hoofdveld van voetbalvereniging De Blokkers, er wordt gesprint en er wordt geschaakt.

Hardlopen en langzaam spelen en wandelen en snelschaken. Op een zonnige vrijdagavond is alles mogelijk bij De Blokkers.

Lees verder

Schaakpuzzels voor Jonge Stappers: alle 13 goed? (20)

Naast de ‘Schaakpuzzels voor de jeugd’, voor de oudere kinderen (en volwassenen), heeft Caïssa-Eenhoorn ook schaakpuzzels voor Jonge Stappers, de meisjes en jongens van Stap 1 en Stap 2. Deze serie – ‘Alle 13 goed?’ – is op vrijdag 27 maart begonnen, bedoeld om het gemis van de clubavonden enigszins op te vangen. Nu het clubseizoen is afgelopen, volgt vandaag het laatste deel. In totaal staan er 260 puzzels op onze website.

Lees verder

Schaakpuzzel voor de jeugd (60)

Door het coronavirus hebben de schaakverenigingen geen clubavonden meer. Niet voor de senioren en niet voor de jeugd. Maar dat betekent niet dat meisjes en jongens niet kunnen schaken. Speciaal voor de jeugd plaatst Caïssa-Eenhoorn elke dag een schaakpuzzel op de website. Nu het clubseizoen ten einde is, nadert ook voor deze rubriek het slotakkoord. Vandaag is de laatste aflevering.

Lees verder

Schaakpuzzel voor de jeugd (59)

Door het coronavirus hebben de schaakverenigingen geen clubavonden meer. Niet voor de senioren en niet voor de jeugd. Maar dat betekent niet dat meisjes en jongens niet kunnen schaken. Speciaal voor de jeugd plaatst Caïssa-Eenhoorn elke dag een schaakpuzzel op de website. Nu het clubseizoen ten einde is, nadert ook voor deze rubriek het slotakkoord. Morgen is de laatste aflevering.

Lees verder

Schaakpuzzel voor de jeugd (58)

Door het coronavirus hebben de schaakverenigingen geen clubavonden meer. Niet voor de senioren en niet voor de jeugd. Maar dat betekent niet dat meisjes en jongens niet kunnen schaken. Speciaal voor de jeugd plaatst Caïssa-Eenhoorn elke dag een schaakpuzzel op de website. Nu het clubseizoen ten einde is, nadert ook voor deze rubriek het slotakkoord. Komende dinsdag is de laatste aflevering.

Lees verder