Drie nieuwe liveborden gesponsord door Lloyds Bank

We mogen ons in 2024 verheugen op drie nieuwe DGT-liveborden, gesponsord door Lloyds Bank, werkgever van clublid en eersteteamspeler Arne Moll. De borden zijn ondertussen geleverd en zullen op 2 maart hun vuurdoop krijgen in de wedstrijd tegen Philidor 1847 uit Leeuwarden. Dank Arne om deze sponsoring bij zijn werkgever te initiëren en dank Lloyds Bank om de kosten van aanschaf voor zijn rekening te nemen.

Het eerste livebord, gebruikt in de wedstrijd NSI/De Eenhoorn - Almelo (6½-1½), op 23 september 2006. Door de grote belangstelling raakte die zaterdag de website van de Hoornse schaakclub overbelast.

Lees verder

Eerste Oranje-zege Mason Brouwer

Zowel Nederland als Mason Brouwer staat in de Youth Nations League op een score van vijftig procent. De speler van Caïssa-Eenhoorn speelde woensdagavond zijn derde partij voor Oranje en versloeg in de wedstrijd tegen Ierland Atharva Paibir. Mason heeft nu 1½ bordpunt, Nederland na zes van de negen ronden zes wedstrijdpunten.

Lees verder

Verlies international Mason Brouwer

Na de mooie remise half januari in de eerste ronde van de Youth Nations League heeft Mason Brouwer zijn tweede partij in het Nederlands team verloren. Hij hield bij zijn debuut FM-speler Maksym Dubnevych uit Oekraïne (bijna driehonderd ratingpunten meer) in bedwang, maar ging woensdagavond onderuit tegen de Engelsman Edward Jackson. Lees verder

Stukkenjagers voorop in de polonaise

Caïssa-Eenhoorn reisde zaterdagmorgen naar het zuiden des lands in de wetenschap dat De Stukkenjagers het PSV van de eerste klasse B is. Met een score van honderd procent aan kop en onlangs door de kleinst mogelijke nederlaag uit het bekertoernooi geknikkerd. De voetballers hebben inmiddels hun eerste competitiepunten gemorst, maar dat geldt niet voor de Tilburgse schakers. Ze zijn beter dan PSV, getuige de 6-4 zege in de topper tegen Caïssa-Eenhoorn.

Misha Dorokhin (links) is tegen de oud-Belgisch jeugdkampioen Nathan de Strycker op weg naar de enige partijzege van Caïssa-Eenhoorn in Tilburg.

Lees verder

Wim ‘the prince van Caïssa’

Voor aanvang van een schaakpartij is het gebruikelijk dat de beide spelers een praatje met elkaar maken. Zo ook op 21 maart 2007, als Wim Prins in de tweede ronde van het NHSB-lenteveteranenkampioenschap – in de recreatiezaal van het Hoornse verpleeghuis Lindendael – tegenover Mireille Rubert zit. Zij is de moeder van de Amerikaanse FIDE-meester Ralph Zimmer en zegt bij het voorstellen: ,,You are the prince, I am the princess.’’

Wim Prins, bij de viering van het 90-jarig bestaan van Caïssa in 2002.

Lees verder