Het vijfde verliest van Aartswoud 2

De eerste wedstrijd van Caïssa-Eenhoorn 5 in de Tweede Klasse B is na verwachting verloren. Maar goed, dat is ook niet zo gek als je speelt tegen een team met gemiddeld ruim 300 ratingpunten meer. Desalniettemin bleken de krachtsverschillen niet eens zo groot en behaalden we toch mooi 2½ bordpunt.

Wout Druijf, Willem van de Veen en Sander Bischoff waren helaas verhinderd wat betekende dat er drie invallers moesten komen. Dit was al met al geen makkelijke opgave. Uiteindelijk waren Ruud Loots, Jan Smink en Sernin van de Krol bereid om in te vallen. Hulde daarvoor!

Na het weerzien met Peter Holscher opende Marc Helder het bal. De wedstrijd in het Huis van Egmond begon rustig, na het enige rumoer stonden na een uur spelen alle borden nog nagenoeg gelijk.

Even later daarentegen veranderde dat. Jan Tuinstra die een attractieve stelling had tegen Tobias Hendriks kwam met zijn dame in een penning staan. Hierdoor kon Jan even later stukverlies niet meer voorkomen. Jan spartelde vervolgens nog even maar dat baatte helaas niet.

Daarna lieten de invallers van zich horen. Jan Smink behaalde een keurige remise tegen Ron van Putten in een partij die helemaal werd dichtgeschoven. Een mooi resultaat waardoor Jan na drie remise vorig seizoen als invaller nog steeds ongeslagen is in de Tweede Klasse!

In de partij Boots-Loots kwam er nadat Jan remise had gespeeld een leuke wending. Lukas Boots stond met wit wat beter maar echt duidelijk was dat niet. Ruud hield keurig stand totdat Boots de fout in ging. Door een rekenfout won Ruud twee toren en een loper tegen een dame en speelde het daarna prima en beheerst uit en eindigde met een mooie matzet. Een prima prestatie van Ruud!

Met een gelijke stand van 1½-1½ werd het zomaar ineens lekker spannend. Hans Schouwink op bord 4 had in Rik van Ingen een pittige tegenstander. Ondanks dat Hans vanuit de opening redelijk spel kreeg werd hij langzaam wat weggedrukt, verloor een paar pionnen en kon daarna mat helaas niet voorkomen.

Teamleider Robbert van Dijkhuizen had met wit ondertussen remise aangeboden aan Marcel Kuiper. De partij werd rustig opgebouwd zonder gekke manoeuvres en kwamen beide in een eindspel terecht waarbij in de stelling het witte paard sterker was dan de zwarte loper. Gezien de rest van de stelling wat nagenoeg gelijk was en de andere borden werd de remise geaccepteerd.

Gerard Groot, spelend op bord 2 tegen Peter Roskam kwam niet slecht uit de opening maar werd langzaam wat onder druk gezet. Nadat hij eerst een pion verloor kreeg wit open spel en kon Gerard vervolgens stukverlies en dus een 0 niet meer voorkomen: 4-2

Roel Ridderikhoff en Sernin van de Krol waren toen nog aan het spelen. Roel, die als kopman van start is gegaan dit seizoen kreeg meteen de sterke Jasper Seelemeijer tegenover zich. Een harde werker die vaak doorgaat tot het gaatje. Roel speelde daarentegen een puike partij en kwam zelfs een kwaliteit voor te staan. Omdat de stelling niet zo een, twee, drie gewonnen kon worden door Roel en de klok er ook bij kwam kijken werd er verstandig besloten tot remise. Een mooie halfje voor Roel wat dus wel betekende dat de matchpunten in Hoogwoud bleven.

Sernin spelend tegen Gerco Stapel ging door tot het gaatje. Stapel, die door een kwaliteit meer te hebben duidelijk beter stond had moeite met het afronden van de partij. Hierdoor kon Sernin toch nog wat terug  doen en pakte alle kansjes aan om de partij levendig te houden. Dat baatte uiteindelijk niet en werd de vierde 0 voor C-E genoteerd: 5½-2½.

Al met al valt het dus wel mee, als je vergelijkt met vorig seizoen toen er thuis 7-1 werd verloren van Aartswoud 2 (weliswaar met het zesde maar wel qua niveau dezelfde spelers) is deze uitslag nog zo gek nog niet. Maar goed, er staat nog een zwaar seizoen te wachten voor het vijfde. Qua rating zijn we de zwakste in de Tweede Klasse B. Maar je ziet maar, ondanks de grote ratingverschillen in de wedstrijd tegen Aartswoud 2 wat zeker toch een van de favorieten is in deze klasse hebben we er toch een spannende wedstrijd van gemaakt, mooi 2,5 bordpunt meegenomen naar Hoorn en waren de krachtsverschillen nou ook weer niet zo groot.

Volgende wedstrijd is op dinsdag 29 oktober thuis tegen KTV. Eens kijken of we het kunststukje van vorig seizoen kunnen herhalen toen we met het zesde bijna stuntte uit bij KTV!

Aartswoud 2 (1812) – Caïssa-Eenhoorn 5 (1486) 5½- 2½

1. Jasper Seelemeijer 1921 Roel Ridderikhoff 1641 ½ ½
2. Peter Roskam 1940 Gerard Groot 1533 1 0
3. Marcel Kuiper 1782 Robbert van Dijkhuizen 1524 ½ ½
4. Rik van Ingen 1799 Hans Schouwink 1438 1 0
5. Tobias Hendriks 1867 Jan Tuinstra 1458 1 0
6. Gerco Stapel 1764 Sernin van de Krol 1487 1 0
7. Ron van Putten 1726 Jan Smink 1424 ½ ½
8. Lukas Boots 1704 Ruud Loots 1384 0 1

2 thoughts on “Het vijfde verliest van Aartswoud 2

    • Mijn tegenstander Ron van Putten was jarig en heb hem daarmee gefeliciteerd maar hij kreeg geen cadeautjes.

Reacties zijn gesloten.