Goed weerzien in De Kreek met Groninger Combinatie 2

Groninger Combinatie 2 was voor Caïssa-Eenhoorn 1 de laatste tegenstander die zij mocht ontvangen in De Kreek voor de lockdown in maart 2020 in de vijfde ronde destijds. Ruim anderhalf jaar later is het tweede team uit Groningen de eerste tegenstander die Caïssa-Eenhoorn weer mocht ontvangen. Voor het thuisteam een goed weerzien: net als op 1 februari 2020 eindigde de wedstrijd in 5,5-4,5. Lees verder

Caïssa-Eenhoorn 1 wint, teams 2 en 3 verliezen

De eerste thuiswedstrijd in de Kreek sinds ruim 1,5 jaar is goed verlopen voor Caïssa-Eenhoorn 1. In een spannende wedstrijd werd Groninger Combinatie 2 met miniem verchil verslagen: 5,5-4,5. Twee wedstrijden gespeeld en 4 punten!

Het tweede en derde team moesten helaas net als in de eerste ronde het onderspit delven tegen het op papier sterkere Caïssa 3 en Kennemer Combinatie 3.

Uitgebreider verslag volgt.

Grote Clubactie van start

logo_gcaCaïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Een leuke manier om geld in te zamelen voor de club. Dit kan door het kopen van een lot dat 3 euro per stuk kost. Van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club. Met het lot maak je uiteraard ook nog eens kans op mooie prijzen!

Loten kun je kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond). Daarnaast kun je ook online loten kopen. Klik hier om naar de online pagina te gaan, en vul jouw gegevens in. Je kunt ook de QR-code gebruiken om op de pagina te komen.

 

Laurierboom-Gambiet - Caïssa-Eenhoorn 2

Verslag:Sjoerd Kelder

Op de zonnige zaterdag van 18 september mocht het 2e uitkomen tegen het team van Laurierboom gambiet. De ontvangende club had vanwege de covid maatregelen een ruime locatie geregeld in hartje Amsterdam vlak bij het scheepvaartmuseum.  Omdat Robin (succesvol!) inviel bij het eerste had teamleider Fred Peter van Waert zo ver gekregen dat hij wilde invallen. Het team was dus niet ernstig verzwakt begon vol goede moed aan de eerste bondswedstrijd sinds tijden.

Lees verder

5e Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

LINKS: TWITCH UITZENDING | DEELNEMERSLIJST | UITSLAGEN
| LIVEBORDEN| VERSLAG: HING TING LAI WINT OPEN HOORNS 

Dit weekend staat de vijfde editie van het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (tevens PK van de NHSB) op het programma. Met 100 deelnemers zit het toernooi - dat nog wel te maken heeft met Coronaregels - helemaal vol.

Dit jaar zullen de topborden op liveborden spelen, en zal er ook op verschillende tijden een livestream met commentaar zijn. Linkjes om het te volgen zullen verschijnen op de toernooiwebsite. Daar is ook alle andere informatie te vinden.

Toernooiwebsite: Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap

Instructie liveborden:

De meeste velden kunnen aangeklikt worden voor extra functies, enkele belangrijke zijn:

  • a1: begin van de partij
  • d1: zet terug
  • e1: zet vooruit
  • h1: einde van partij
  • c3: vorige partij
  • f3: volgende partij
  • c8: PGN huidige partij
  • d8: PGN alle partijen

Let op: voor deze functies is a1 altijd linksonder, zelfs als het bord omgedraaid is!

 

Laatste sponsoractie van Deen is begonnen!

Net als het afgelopen jaar is Caïssa-Eenhoorn ook dit jaar uitgeloot om deel te nemen aan de sponsoractie van Deen! Aangezien Deen aan het eind van dit jaar overgaat in drie andere supermarktketens zal dit na vele jaren de laatste sponsoractie worden.

Voordat dat zover is kunnen we dit jaar tussen 18 juli en 14 augustus nog één keer munten verzamelen voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen en bij actieartikelen krijg je sponsormunten, dus doe de boodschappen bij Deen!

De koker van onze vereniging staat in de Deen op het Aagje Dekenplein in de Kersenboogerd.

OR Open Hoorns 2021: 27 t/m 29 augustus

Na de 'Coronaeditie' van 2020, gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap ook door in 2021. Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 27 t/m 29 augustus 2021. Zie de toernooiwebsite voor de meer informatie. Houd daarnaast de website in de gaten voor updates omtrent mogelijke Coronamaatregelen die zullen gelden tijdens het toernooi.

Het is reeds mogelijk om aan te melden voor het toernooi. Dat kan uitsluitend via de toernooiwebsite. Ga daarvoor naar 'aanmelding' en volg de stappen. Er geldt voorlopig een maximumaantal van 100 deelnemers, dus wees er snel bij!

Online Finbotx jeugdschaaktoernooi op 7 maart

Het jeugdschaaktoernooi van Caïssa-Eenhoorn wordt de laatste jaren steevast in het najaar gehouden. Corona heeft er echter voor gezorgd dat het toernooi afgelopen najaar niet kon plaatsvinden. Destijds was er hoop op een fysiek toernooi in De Plataan. Nu dat vooruitzicht er voorlopig nog niet is, is er besloten om een online variant van het jeugdschaaktoernooi te gaan organiseren, en wel in dit voorjaar!

Dat gaat gebeuren op zondag 7 maart. Op Lichess zal er dan tussen 13:00-15:00 uur in twee groepen online worden gestreden. Deelname is gratis en er zijn diverse prijzen beschikbaar gesteld dankzij onze sponsor. Meer informatie is te vinden op het affiche: Online Finbotx GP Hoorn 7-3

Via Twitch is er live commentaar vanaf ongeveer 12:50 uur. Ga daarvoor naar het volgende kanaal (klik hier)