Frank Tieken overleden

Ons gewaardeerd clubgenoot Frank Tieken is gisteren, woensdag 15 januari, overleden.

Komende maandag 20 januari zal er gelegenheid zijn om afscheid te nemen van Frank. Zie de rouwadvertentie hieronder voor meer informatie. Een uitgebreider In Memoriam verschijnt binnenkomt op onze website.

Het bestuur van Caïssa-Eenhoorn wenst de familie en nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

KNSB bekerteam bekert verder

Op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft ons KNSB bekerteam een keurige overwinning geboekt op Zukertort Amstelveen. Gelijk met het interne snelschaakkampioenschap speelde ons eerste vlaggenschip op volle oorlogssterkte (met Daan Zult, Misja Dorokhin, Henk-Jan Visser en Arne Moll) voor een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi. Zukertort bleek als verwacht een geduchte tegenstander, maar werd met 2,5-1,5 verslagen. Op naar de volgende ronde!

NHSB meisjeskampioenschap-D 2019

In het fraai gerenoveerde clubgebouw van Honky Tonk werd op een zonnige 10 november het NHSB meisjeskampioenschap tot 12 jaar (D) gespeeld. Onder leiding van Sander Bischoff, Gilles Provoost en Ben Takken streden er deze dag 17 meiden om de titel en NK-tickets.

Na 7 ronden was Sophia Jonkman overduidelijk de sterkste met een 100% score, en volgt daarmee haar zus Amelia op als kampioene! Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand.

De 17 schaaksters

 

 

Eindstanden 2e Finbotx GP Hoorn

Het Finbotx GP toernooi, wat voor de tweede keer op de schaakkalender stond was weer een geslaagd jeugdtoernooi. In de altijd gezellige Plataan werd namelijk in een sportieve en gemoedelijke sfeer het 2e NHSB GP toernooi van dit seizoen gespeeld. Met 82 deelnemers verdeeld over 11 groepen een mooie groep die streden om de mooie prijzen.

Met 5,5 uit 7 heeft Jeffrey Smit, spelend bij Opening'64 het toernooi gewonnen. Net als alle andere prijswinnaars willen we ook hem graag feliciteren met deze prijs. Iedereen ging naar huis met een speciaal gemaakte Finbotx bidon.

Lees verder voor alle eindstanden (foto's en verslag volgen). Lees verder

Zaterdag 12 oktober: 60e Huttontoernooi op Wereldschaakdag in Hoorn

Morgen, 12 oktober is het Wereldschaakdag. In Hoorn vindt er dan een prestigieus jeugdschaaktoernooi plaats: het Huttontoernooi. De NHSB mag dit jaar de 60e editite van het NK voor jeugdteams van de regionale bonden organiseren. In samenwerking met de SG Copernicus en Caïssa-Eenhoorn wordt dit toernooi gehouden op de Copernicus (Nieuwe Steen 11, 1625HV Hoorn).

De opening is om 12:00 uur in de aula, waarna de teams om 12:15 uur beginnen aan het kampioenschap. Rond 16:45 uur is de prijsuitreiking.

Zie voor meer info de NHSB site

Grote Clubactie van start

logo_gcaCaïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Een leuke manier om geld in te zamelen voor de club. Dit kan door het kopen van een lot dat 3 euro per stuk kost. Van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club. Met het lot maak je uiteraard ook nog eens kans op mooie prijzen!

Loten kun je kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond). Daarnaast kun je ook online loten kopen. Klik hier om naar de online pagina te gaan (ga vervolgens naar: 'steun ons', en vul jouw gegevens in).