26 t/m 28 augustus: OR Open Hoorns kampioenschap 2022

Na twee succesvolle Coronaedities gaat het Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap dit jaar ook weer door. Dit jaar is het toernooi ook weer het persoonlijk kampioenschap van de NHSB.

Het weekendtoernooi zal plaatsvinden van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus in de fraaie aula van de Oscar Romero. Alle belangrijke informatie is te vinden op de toernooiwebsite.

De aanmelding voor het toernooi is reeds geopend. Ga daarvoor naar: 'aanmelden' en volg de stappen. Er geldt voorlopig een maximum van 150 deelnemers. De deelnemerslijst zal regelmatig worden geüpdatet op de website.

Koninklijke onderscheiding voor Ben Takken

Ben Takken is eind april benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau vanwege het vele vrijwilligerswerk dat Ben verricht. Ben heeft veel gedaan (en doet veel) voor onze schaakvereniging en met name voor de jeugd en het schoolschaken. Ook verricht hij veel werk voor o.a. de Drumband Pancratius, het Anjerfonds, de Blokkerder Dansgroep, de Stichting Jeugdraad Zwaag, de Stichting Cultureel Centrum De Plataan en het jeugdschaken bij de Scholengemeenschap Copernicus.

Ben Takken samen met burgemeester Jan Nieuwenburg die hem het lintje heeft opgespeld.

Sjoerd Kelder prolongeert rapidtitel

Op de eerste dinsdag van mei is Sjoerd Kelder er in geslaagd zijn rapidtitel te prolongeren. In de finalegroep was het tot het laatste moment spannend, maar kon hij na het afdwingen van een remise tegen ondergetekende de felicitaties ontvangen. Hij eindigde daardoor met 3,5 uit 5 een half punt voor Nick Manshanden en Roy Kerkhoven.

Sernin van de Krol en Robin Duson wonnen met resp. 4,5 en 5 uit 5 met overtuiging de andere twee pouls.

De komende drie weken zal er nog interne worden gespeeld. De kampioen is al bekend, maar er wordt nog wel hard gestreden om de andere ereplekken en categorieprijzen. Op 31 mei is er een gezellige slotavond.

Kevin de Rooij haalt 3 uit 7 op NK B

Kevin de Rooij heeft afgelopen week meegedaan aan het Nederlands kampioenschap voor jeugd in Almelo. In de B-groep (t/m 16 jaar) begon hij sterk met 2 uit 2 waarna hij van een aantal op papier sterkere tegenstander verloor. Met nog twee halfjes in de rondes 5 en 6 eindigde hij uiteindelijk op 3 uit 7 in de middenmoot.

Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden op de Toernooiwebsite

Nick Manshanden snelschaakkampioen CE

Nadat we een seizoen geen intern snelschaakkampioenschap konden houden vanwege corona, kon dat dit seizoen gelukkig wel weer. Normaliter rond oud en nieuw, nu tijdens Koningsnacht.

Na drie voorronden waren Nick Manshanden en Peter van den Brink de sterkste. Nick won de daaropvolgende barrage overtuigend met 2-0 waardoor hij de nieuwe kampioen is. Hij nam de wisselbeker over van schrijver deze.

Komende dinsdag staat de rapidfinale op het programma. In deze finale behoort Nick ook tot de kanshebbers.