Caïssa-Eenhoorn doet mee aan laatste sponsoractie van Deen

Net als het afgelopen jaar is Caïssa-Eenhoorn ook dit jaar uitgeloot om deel te nemen aan de sponsoractie van Deen! Aangezien Deen aan het eind van dit jaar overgaat in drie andere supermarktketens zal dit na vele jaren de laatste sponsoractie worden.

Voordat dat zover is kunnen we dit jaar tussen 18 juli en 14 augustus nog één keer munten verzamelen voor onze vereniging.

De koker van onze vereniging staat in de Deen op het Aagje Dekenplein in de Kersenboogerd.

Online Finbotx jeugdschaaktoernooi op 7 maart

Het jeugdschaaktoernooi van Caïssa-Eenhoorn wordt de laatste jaren steevast in het najaar gehouden. Corona heeft er echter voor gezorgd dat het toernooi afgelopen najaar niet kon plaatsvinden. Destijds was er hoop op een fysiek toernooi in De Plataan. Nu dat vooruitzicht er voorlopig nog niet is, is er besloten om een online variant van het jeugdschaaktoernooi te gaan organiseren, en wel in dit voorjaar!

Dat gaat gebeuren op zondag 7 maart. Op Lichess zal er dan tussen 13:00-15:00 uur in twee groepen online worden gestreden. Deelname is gratis en er zijn diverse prijzen beschikbaar gesteld dankzij onze sponsor. Meer informatie is te vinden op het affiche: Online Finbotx GP Hoorn 7-3

Via Twitch is er live commentaar vanaf ongeveer 12:50 uur. Ga daarvoor naar het volgende kanaal (klik hier)

Tata Steel Chess 2021: online rapidtoernooi voor amatuers

Januari staat voor schakend Nederland in het teken van Tata Steel Chess. Waar we vorig jaar nog hutje mutje in De Moriaan zaten rond dit tijdstip, kun je, je dat nu helemaal niet meer voorstellen. Desalniettemin mis ik net als velen het uitje naar Wijk aan Zee. Aangezien fysiek schaken er voor ons voorlopig dus nog niet in zit zijn we aangewezen op het online schaken.

Speciaal voor de 'Tata' amateurs wordt er daarom aankomende zaterdag 23 januari om 14:30 uur een online rapid toernooi (speeltempo: 15+10) georganiseerd op chess.com. Hierbij zijn verschillende prijzen te winnen. Zie voor meer informatie, en over de aanmelding de website. Linkje: Tata Steel chess online.

Update: ook zondag 24 januari, 14:30 uur een toernooi! Dan is het speeltempo 3+2. Zie de club op chess.com, en meld je aan: Tata Steel Chess 2021.

Voor de rest, houd nog even vol; geniet van de mooie partijen in Wijk aan Zee van de grootmeesters, en tot snel weer!

Grote Clubactie van start

logo_gcaCaïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Een leuke manier om geld in te zamelen voor de club. Dit kan door het kopen van een lot dat 3 euro per stuk kost. Van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club. Met het lot maak je uiteraard ook nog eens kans op mooie prijzen!

 

Loten kun je kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond). Daarnaast kun je ook online loten kopen. Klik hier om naar de online pagina te gaan, en vul jouw gegevens in. Je kunt ook de QR-code gebruiken om op de pagina te komen.

 

Deen sponsoractie: we doen mee!

Caïssa-Eenhoorn mag dit jaar meedoen met de Sponsoractie van Deen! Tussen zondag 16 augustus en zaterdag 5 september zal deze actie plaatsvinden en kunt u munten sparen voor onze vereniging. Meer munten zorgt uiteindelijk voor een hogere sponsorbijdrage. Een mooie combinatie dus: uw dagelijks boodschappen, en het steunen van de club!

De koker voor de munten zal staan bij de Deen op het Aagje Dekenplein in de Kersenboogerd. Ligt deze Deen niet in de route? Zowel op de ALV (25-aug.), als op de eerste clubavond (1-sept.), als op de eerste jeugdavond (4-sept.) is het mogelijk uw munten af te geven bij het bestuur zodat zij ervoor zorgen dat de munten in onze koker terecht komen. Alvast dank!

Oscar Romero Open Hoorns 2020 gaat door

Het Open Hoorns kampioenschap 2020 kan in de spiksplinternieuwe aula van het Oscar Romero toch gaan plaatsvinden. Zo kunnen we het nieuwe schaakseizoen toch nog mooi starten.

Dit toernooi zal worden georganiseerd volgens het schaakprotocol 'verantwoord schaken' van 9 juli van de KNSB, en de geldende Coronamaatregelen. Dit houdt in dat er geen 1,5 meter afstand nodig tot de tegenstander, maar wel tussen de partijen, en buiten de partijen.

Op de toernooiwebsite staat alle informatie, en de aanmelding is reeds geopend. De deelnemerslijst zal regelmatig worden bijgewerkt.

Er geldt een maximum van 100 deelnemers.