Het tweede mag op wereldreis

Het tweede team van CE speelt al vele jaren in de derde klasse KNSB. Deze klasse is landelijk in achten gedeeld en meestal betekent dat voor het Hoornse team tegenstanders uit Noord Holland en Utrecht. Dit jaar is het anders en mag het tweede vijf uitwedstrijden in vijf provincies afwerken.

Teamleider Joseph Molenaar had al in elegante bewoordingen de landelijke schaakbond laten weten niet enorm blij te zijn met de voorlopige indeling, en daarbij enkele plausibele plaatsverwisselingen voorgesteld. De indelingsheren hebben echter het beschaafde bezoek naast zich neer gelegd en het resultaat is opvalland. Dit wordt de wekker zetten voor de mannen van het tweede.

Na een thuisduel tegen Almere is de eerste uitwedstrijd meteen bingo. Leuk voor Jan Haijer, want het team mag bij Staunton in Groningen langs. Ook de derde ronde mag er zijn: WSG Winterswijk zal voor de meeste spelers niet een echt bekende tegenstander zijn.

Nadat Max Euwe uit Enschede in de vierde ronde op visite komt mag het team van Joseph in ronde vijf naar ENO. Voor de enkeling die die club niet kent: Die komt uit Nijverdal. Wel een mooie omgeving. ENO's streekgenoot DSG Pallas uit Deventer komt vervolgens naar Hoorn.

Drenthe is nog niet aan beurt geweest maar daar komt in ronde zeven verandering is als CE2 voor de tweede keer naar NOSBO gebied mag; dit keer naar Hoogeveen. Makkelijk voor Bas. In de achtste ronde komt De Toren uit Arnhem naar Hoorn en de enige fatsoenlijke uitwedstrijd is in de slotronde, wanneer het team bij Caïssa in de hoofdstad wordt verwacht.

Je zou denken dat zo'n indeling regionaler moet kunnen. Ook andere clubs krijgen heel wat kilometers te verwerken. Zo mag in 3C Emanuel Lasker uit Sint Jacobiparochie het opnemen tegen tegenstanders uit Alphen en uit Delft. Onze buren uit Aartswoud mogen in "onze" 3D tegen de Nijmegenaren van UVS. UVS ruilen met ons? En Giessen en Linge uit Giessenburg (tussen Dordrecht en Gorinchem) heeft uitsluitend tegenstanders uit Oost Brabant en Limburg.

Ik denk dat ons tweede dit jaar meer kilometers gaat maken dan de hoofdmacht. Met uitzondering van Bas Dudink dan.

3 thoughts on “Het tweede mag op wereldreis

  1. Ha steunpunt IJhorst is er klaar voor hoor. Een uitgelezen kans om wat oostelijke recruiten te adopteren. Monteban dit jaar een rondje tweede? Ik studeerde ooit in Enschede en oud lid Jochem Woestenburg speelt in Arnhem. Wellicht een leuk weerzien dus zo erg is het allemaal niet.

Reacties zijn gesloten.