1e JP’s kroegloper schaaktoernooi een succes

Het is alweer een dikke week geleden, maar dat is natuurlijk geen reden om het er niet meer over te hebben. Het eerste JP’s kroegloper schaaktoernooi in Hoorn, gehouden op Moederdag – zondag 14 mei, was namelijk een daverend succes. Met 44 duo’s, goed weer en veel gezelligheid was de eerste editie dan ook meer dan geslaagd. 

Op initiatief van Tom Balla, Sernin van de Krol en ondergetekende zijn we in de zomer van 2016 eens gaan brainstormen over een mogelijk kroeglopers schaaktoernooi in Hoorn. Na zelf te hebben meegedaan aan dergelijke toernooien in onder andere Amsterdam en Santpoort waren we erg enthousiast geworden. Voor ons genoeg reden om er zelf ook aan te beginnen.

Zo geschiedt, zo gedaan. Het ging allemaal niet vanzelf, en het had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk kwamen we tot een mooie opzet. Een datum, zondag 14 mei (Moederdag), 10 deelnemende kroegen/cafés en een mooie prijzenpot.

Dan nog deelnemers. Dat was vooral de boer op en heel actief mensen benaderen, en het continue in de aandacht brengen. Op de website: www.kroegloperhoorn.nl , die Sernin in elkaar heeft gezet kwamen er steeds meer aanmeldingen binnen, en leken we richting de 50 teams te gaan. Na een paar afmeldingen uiteindelijk op 44 teams uitgekomen: prachtig voor een eerste keer.

De eerste prijs van €500, trok natuurlijk een aantal mooie teams aan, met onder andere GM Roeland Pruijssers, maar ook toppers als IM Manuel Bosboom en de net Nederlands kampioen (tot 20 jaar) geworden IM Robby Kevlishvili . Maar bovenal trok het toernooi veel teams die van lekker gezellig schaken (met een biertje) houden.

Dan naar de dag zelf. Er werd gestart in Cafe JP Coen, de hoofdsponsor van het toernooi. Na de inschrijving waarbij de deelnemers een informatie a-4tje kregen, konden ze vervolgens onder het genot van een kopje koffie (of een biertje) de opening afwachten. Hierna konden de deelnemers op hun telefoon via Chessreporter al snel zien naar welke kroeg zij moesten, en tegen wie ze aldaar moesten spelen. Niet iedereen is in bezit van een mobiele device, maar dat gaf weinig problemen. Onderling was dat natuurlijk prima te doen.

De dag verliep als een zonnetje (letterlijk en figuurlijk). Af en toe een defecte klok, of een ontbrekende witte toren na de vierde ronde in de Beiaard (vraag me niet hoe). Maar bovenal werd er in gemoedelijke en sportieve sfeer geschaakt, waardoor kleine probleempjes onderling goed opgelost konden worden.

De indeling, waar Sernin voor verantwoordelijk liep prima (na-ijlend Zwitsers). Gaf Tom en ondergetekende mooi de gelegenheid om te kijken hoe het overal verliep. Hoe de kroegen en deelnemers het ondervinden, en konden zij kleine probleempjes her en der oplossen. Hierbij kregen we alleen maar positieve reacties van alle horeca (JP Coen, Barrels, Charlies, Beiaard, Huis Verloren, De Waegh, Winston, the 80’s, het Schippershuis & De Volendammer), en ook van de deelnemers zelf. Dat is natuurlijk fijn!

Zeven ronden verder, en heel wat kilometers in de benen, kwamen de teams rond 18:30 uur weer terug in JP Coen voor de prijsuitreiking en voor een afsluitende hap. Naast de prijzen voor de nummer 1 t/m 3 hadden we ook zes ratingprijzen (3 tot gemiddeld 1950, en 3 tot gemiddeld 1750). Tot slot nog een aantal geluksprijzen, die random werden geloot.

Met het duo Thomas Beerdsen & Robby Kevlishvili hebben we topwinnaars voor de eerste editie. Het duo Stefan Kuipers & Stefan Colijn eindigde als tweede, terwijl Robert Ris & Manuel Bosboom beslag legde op de derde prijs.

Met heel veel enthousiaste reacties kijken we dan ook terug op een mooie eerste editie. Uiteraard zijn er een aantal verbeterpunten, maar dat houd je altijd. Geeft voor ons alleen maar extra reden om het te verbeteren en volgend jaar een nog beter toernooi neer te zetten. Dat is zeker de bedoeling; en met hopelijk nog meer teams natuurlijk.

Deze dag was verder natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de geweldige vrijwilligers, die te herkennen waren aan een oranje T-shirt. Maar ook ook onze sponsoren, waar we niet zonder konden. Hartelijk dank en graag tot volgend jaar!

 

Eindstand  1e JP kroegloper Hoorn – zondag 14 mei 2017

*ook te vinden op www.chessreporter.nl ; toernooicode: hoorn17

Nr. Team Bordpunten
1 Thomas Beerdsen & Robby Kevlishvili 11½
2 Stefan Kuipers & Stefan Colijn 10½
3 Robert Ris & Manuel Bosboom 10
4 Lars Vereggen & Mark Haast 10
5 Daan Zult & Arlette van Weersel 10
6 Maaike Keetman & Michaël van Liempt
7 Roeland Pruijssers & Nico Zwirs
8 Jan Roebers & Eline Roebers  (1ratingprijs tot 1950) 9
9 Tom Bottema (t/m r4; Yanic Husers t/m r7) & Roland Punt
10 Huib Middelhoven & Remco van der Meer (2e ratingprijs tot 1950)
11 Jerrel Thakoerdien & Peter Doggers
12 Kasper van der Meulen & Sandra Keetman (3e ratingprijs tot 1950)
13 Marc Helder & Peter Holscher 8
14 Albert Blees & Aran Kohler 8
15 Milan Ramer & Piet van Eeghen 8
16 Erik van Tooren & Jasper Seelemeijer 8
17 Henk-Jan Visser & Joseph Molenaar
18 Jan Tol & Erik Steur
19 Erik Jostmeijer & Willem Punt (1e ratingprijs tot 1750)
20 René Pijlman & Dirk Goes 7
21 Gijs Leene & David Groen (2e ratingprijs tot 1750) 7
22 Rik Slaman & Nico Weel 7
23 Fred Avis & JP Hendriks 7
24 Khoi Pham & Job Emans 7
25 Anton Bakels & Romayn Brandsma
26 Ton van Dijk & Frans Kragten (3e ratingprijs tot 1750)
27 Vasco Metten & Henk Keesman
28 David Baanstra & Nico Mak 6
29 Bas de Boer & Bas Dudink 6
30 Ton Fasel & Rob Spaans 6
31 Gerard Dudink & Martijn de Wit 6
32 Peter Hoekstra & Marten Coerts 6
33 Koen Maarleveld & Joris Maarleveld
34 Lukas Boots & Ronald Kamps
35 Niels Bot & Gerard Beerepoot 5
36 Rob van der Holst & Frans Hoogeveen 5
37 Arnold van der Wolff & Co Buysman 5
38 Theo Weijers & Adrienne Cramer
39 Paul Roomer & Nico Nijenhuis
40 Ruud Hoenderdos & Daniël Hoenderdos
41 Tim van Rijs & Dennis Jansma
42 Sjoerd Kelder & Daniel Overbosch 4
43 Carlo Oud & Daniel Koopman
44 Roel Ridderikhoff & Tjibbe Bijlsma

 

2 thoughts on “1e JP’s kroegloper schaaktoernooi een succes

  1. Heren,

    Mijn welgemeende complimenten voor een topdag!
    Jullie hadden het allemaal prima voor elkaar en het was reuze gezellig!

    Beetje feedback:
    iets minder kroegen dus meer spelers op een locatie
    misschien ook individuele scores bijhouden

    Nogmaals mijn dank voor een geweldige moederdag!

    Groet,

    Frans

Reacties zijn gesloten.