Westfriese titel naar speler Caïssa-Eenhoorn?

Het gaat erop lijken dat de Westfriese schaaktitel naar een deelnemer van Caïssa-Eenhoorn gaat. Met nog twee ronden te gaan wordt de top drie gevormd door clubgenoten. Nick Manshanden heeft een punt voorsprong op Robin Duson en Robbert van Dijkhuizen.

De topper is zes zetten onderweg. Robin Duson heeft Le3 gespeeld, Nick Manshanden denkt na en zal ... e5 uitvoeren.

De vijfde ronde werd gisteravond in De Kreek gehouden. Eén partij was vooruitgespeeld, voor de overige zes hadden Sernin en Rinus van de Krol de liveborden uit de kast gehaald. Aan het eerste bord een onvervalste topper. Robin en Nick gingen met 3½ uit vier aan de leiding en zaten tegenover elkaar. In een interessante en spannende partij had Nick de sterkste aanval.

De vijfde ronde van het Westfries kampioenschap wordt op liveborden gespeeld. Wedstrijdleider Nico Weel volgt de partijen met belangstelling.

Robbert versloeg in 74 zetten oud-clubgenoot Rowan Louter, nu actief in de clubcompetitie van Aartswoud. Ze speelden de langste partij van dit kampioenschap. Ook Fred Avis zegevierde. Hij was te sterk voor Eugène Koomen (De Groene Zes) en vond aansluiting met de middenmoot.

Wilko van der Gracht, Toine Molenaar (beiden Aartswoud) en Kevin Smit (Torenhoog) bezetten met drie punten de gedeelde vierde plaats. Zij moeten op de resterende twee avonden anderhalve punt inlopen om zich te mengen in de titelstrijd. Bij gelijk eindigen op de eerste plaats volgt een barrage.

Op de website ‘www.westfriesschaken.nl’ (op de homepage zakken naar ‘Verslagen’ en dan ‘januari’, ‘februari’ of ‘maart’ aanklikken) staan verhalen en verslagjes van alle partijen. Ze kunnen ook worden nagespeeld.