In de stal (5e clubavond)

Halverwege de vijfde clubavond komt Jan Smink naar de bar. In de bondswedstrijd tegen MSC 2 heeft hij remise gespeeld. ,,Jan, wat eet je de laatste tijd?’’

Er moet immers een reden zijn waarom Jan de afgelopen weken opmerkelijke successen boekt. In onze eigen clubcompetitie is hij nog steeds ongeslagen, dankzij overwinningen op Sernin van de Krol en Herman Muller en knappe puntdelingen tegen Ben Zuurveld en coming man Robbert van Dijkhuizen. Als invaller in Caïssa-Eenhoorn 6 speelde hij in Andijk remise tegen Jaap Gorter die bijna zevenhonderd ratingpunten hoger staat. En nu, in zijn eigen Caïssa-Eenhoorn 7, weer een halfje. Tegen Jack Klopmeijer die nog niet zo lang geleden een speler met een rating ruim in de 1700 was. Jan zelf zit ergens in de 1300.

Ondanks zijn nieuwe stunt verliest de thuisploeg en hebben de gezamenlijke NHSB-ploegen van Caïssa-Eenhoorn nu een score van nul uit zes. Caïssa-Eenhoorn 7 gooit ook een duit in het zakje van geflatteerde nederlagen. Gerrit van der Hoff doet een toren cadeau aan zijn oud-plaatsgenoten, Frits Bouwman is met een dame nog guller en Frans Bouwman geeft een gewonnen partij uit handen.

Ook in de clubcompetitie gaat het niet overal naar wens. Herman Muller kan tegen Erik van Tooren een pion opschuiven om een stuk te winnen, maar kiest voor een andere voortzetting en krijgt een gevaarlijke aanval tegen zich. Jacques de Heus verovert de kwaliteit voor twee pionnen tegen Dirk Lont, maar geeft een stuk weg en zo krijgt deze partij eveneens een logische uitslag. Johan-Paul Hendriks is met zwart opvallend snel klaar tegen Bas Dudink (partijwinst na stukwinst) en Joop Mus schrijft ook als een van de eersten zijn resultaat op het schoolbord: 1-0 tegen Rinus van de Krol.

Erwin Brouwer plaatst zijn paarden in de hoek (h7 en h8). ,,Bonfire en Salinero in de stal van Anky van Grunsven’’, zegt hij zelf. Maar Anky heeft ze toch liever in beweging, omdat ze dan op hun best zijn. Bert Spil profiteert er van.

En Bert schaakt, als het programma niet verandert, komende dinsdag tegen Jan Smink. Tip voor Jan: zet je paarden niet op stal.

1 thought on “In de stal (5e clubavond)

Reacties zijn gesloten.