Ger Roos verbaast vriend en vijand

Nu er in de competitie ruim 1/3 is gespeeld begint zich zo langzamerhand een klein kopgroepje af te scheiden en heel opvallend is dat daar ook onze secretaris bij is.

Terwijl secretaris Ger Roos (links) benieuwd is naar de zet van Gijs Leene in de topper tegen Robin Duson, kijkt Willem van der Veen naar de stelling in de partij Jessica Stratmann-Koning - Roel Ridderikhoff.

Nu kan je zeker zeggen dat de vaak voor niet ingewijden onbegrijpelijke indelingen/paringen op dinsdagavond hem goed gezind waren, maar zijn huidige 2e plaats op de ranglijst is af en toe met geluk eerlijk verdiend en hij zal  voor iedereen een geduchte tegenstander zijn. Het doet me een beetje vergelijken met 2 jaar terug ,waarin Hans de Vries heel lang bovenin heeft meegedraaid. In de flow waarin Ger nu  zit ben ik benieuwd tot hoever hij zal reiken.

 

De kampioen van vorig seizoen Gijs Leene bevestigt zijn status als een bijna niet te kloppen tegenstander en prijkt nu weer fier bovenaan. De topper in ronde 13 tegen Robin Duson kon hij ondanks een pion minder in het verre eindspel knap keepend naar remise voeren.

 

Nog steeds zijn de youngsters David Verweij en Kevin de Rooij bij de eerste 10 te vinden en menigeen heeft of zal hun ware sterkte aan den lijve ondervonden hebben. Ik kan daar over meepraten. Over mijn eigen optreden deze jaargang ben ik zeer ontevreden en veelal is al gebleken dat een gebrek aan scherpte in moeilijke stellingen mij aardig is opgebroken, want om al begin december 4 nederlagen te moeten incasseren tegen o.a. Albert Noordhuis en Ton van Dijk is voor mij ongewoon. Gelukkig gaat het extern een stuk beter.en win waar winst zeer gewenst is, maar als kanshebber voor de titel beschouw ik me zeker niet meer,hoewel. De passie voor de schaaksport blijft echter onverminderd.bestaan.

 

 

Coming man Nick Manshanden merkt zo af en toe dat winnen niet vanzelf gaat en moest zelf dinsdag ervaren dat David Groen niets voor hem onderdeed en een puike partij verdiend tot remise leidde ondanks een kwal minder.

 

Volgende maand is voor een groot aantal leden deelname aan het Tata-toernooi een prettig onderbreken van de interne. Hieronder nog twee interne partijen van twee Tata-deelnemers (Fred en Robbert).