Hoorenaissance (22)

We zijn bijna een half jaar onderweg als Caïssa-Eenhoorn. Wordt het niet langzamerhand tijd voor een feestje? De ideale datum is er al: zaterdag 15 december.

Anderhalve week voor Kerstmis en derhalve een mooi moment om na te denken. Overdag kan dat achter het schaakbord, want op 15 december staat De Huesmolen in het teken van de traditionele Hoorn-Alkmaar-confrontatie. Ons eerste en tweede bondsteam nemen het op tegen de sterkste achttallen van De Waagtoren. De ploeg van Tom Balla moet als titelkandidaat in de tweede klasse A afrekenen met een concurrent en Caïssa-Eenhoorn 2 mag proberen aan te haken bij de subtoppers in 3D.

’s Avonds kunnen we nadenken (discussiëren mag ook, lol maken helemaal) over de afgelopen tijd en de nabije toekomst. En dat doen we natuurlijk aan tafel, met een goed glas wijn – of bier – erbij. Kunnen we niet ergens een gezamenlijk clubfeest organiseren? Bij Pejo bijvoorbeeld, op loopafstand van onze speelzaal. Wokken en schaken kennen immers een aantal overeenkomsten. Beiden zijn eeuwenoud, je kunt je eigen tempo kiezen. En wokken en schaken hebben vaak actieve lopers.

In het wokrestaurant aan het Keern hebben ze lekkere toetjes. In ieder geval één met fruit, waarin het om de Granny Smith draait. Inderdaad, een zure appel waar we dit seizoen even doorheen moeten bijten. Na de nederlaag van Caïssa-Eenhoorn 7 van gisteravond hebben we een complete ronde met louter verloren wedstrijden (zeven stuks) moet slikken. De balans tot nu toe na 24 bondswedstrijden: zes gewonnen en achttien keer lege handen.

Dat laatste zal bij het wokken niet snel gebeuren. Laten we de handen ineenslaan om een gezellig clubfeest te regelen.

 

P.S.: Gisteren en vandaag zijn per mail en per brief drie prachtige partijen van clubgenoten bij mij binnengekomen. Ze zijn de moeite waard om na te spelen. Mochten we over twee weken bij Pejo zitten, dan krijgen Peter, Jan en Gerrit het eerste drankje van mij. Als overwinningspremie.