Nipt verlies voor gedegradeerd Caïssa-Eenhoorn 2

Vanwege de coronaperikelen eindigde de competitie niet al in de maand april maar pas eind mei : de wedstrijd uit december 2021 moest nog gespeeld worden.

Voor zover ik mij kan herinneren is er is het nog nooit zo problematisch geweest om een team bij elkaar te krijgen. In ieder geval voor mij als teamleider.

Anderhalve week eerder was er nog maar een speler die beschikbaar was. De anderen hadden , zeker voor de maand mei in dit bijzondere coronaseizoen, gerechtvaardigde redenen om niet mee te kunnen doen : werk, studie, vakantie, gezin. Allemaal heel begrijpelijke redenen maar het had als gevolg, dat het er naar uitzag dat er geen team samengesteld kon worden. Door het terugtrekken van het derde team zag het er naar uit dat het aantal opgelegde boetes voor onze clubs fors zou kunnen oplopen. Wellicht een idee om op de NHSB-vergadering van 25 mei 2022 en de bondsraad van 11 juni a.s. voor te stellen de boetes vanwege no-show in dit coronajaar te laten vervallen ?
Uiteindelijk bleek de noodgreep succesvol : een mail aan alle leden zich beschikbaar te stellen. Dat hielp.We kregen een team compleet. Drie kwartier voor we weggingen kwam er een app binnen ZSC had niet meer dan zeven spelers… Dat had als gevolg dat David kon thuis blijven….

Spannend was het ook nog : de winst lag voor het grijpen maar de laatste partij ging jammerlijk alsnog verloren. JP had al zo’n twee jaar niet meer op niveau gespeeld . Hij speelde een prima partij, stond in een eindspel met twee torens tegen toren – paard, met aan beide zijden twee pionnen, waarvan JP over een vrijpion beschikte prima maar wist het in tijdnood toch niet te bolwerken tegen de va-banque-spelende tegenstander….

Robin speelde tegen de sterkte Hans Galjé een prima partij : stond eerst veel beter, gaf het voordeel bijna weg maar speelde de partij vervolgens kalm en bekwaam uit.

Bert speelde aan het tweede bord een prima maar vlakke partij. De tegenstander kreeg aldus geen kans waardoor na iets meer dan twintig zetten op voorstel van zijn tegenstander tot remise werd besloten.

Ook Vladimir speelde een puike partij tegen Frank Tijdeman. Frank lette even niet op en vervolgens was Vladimir er als de kippen bij om hem op te rollen…

Nizar lukte het niet tegen de teamleider van ZSC. Nizar gaf toe: hij speelde niet best, dus daar laten we het dan maar bij.

Arend kwam een kwaliteit ( Toren - Loper )  achter maar zo op het eerst gezicht leek de stelling met een gelijk aantal pionnen best wel houdbaar. Tegenstander Remco van der Meer gebruikte de vrij h-lijn echter prima en wist zijn toren achter de pionnen van Arend te posteren. Dat deed hij vervolgens bekwaam : er was geen kruit tegen gewassen.

En dan mijn partij : voor mijn gevoel stond ik na de opening prima : centrum in bezit en tegenstander had daar niets te vertellen, zo dacht ik.  In de analyse na de partij wist de tegenstander echter feilloos aan te geven, dat ik dat verkeerd had gezien : de ene na de andere variant kwam op het bord. Ik bleek het volledig verkeerd ingeschat te hebben dus verloor dan ook verdiend.

De degradatie is jammer natuurlijk maar met zoveel andere spelers ook weer niet onbegrijpelijk. We moeten dan maar denken : volgend jaar in ons jubileumjaar een kampioenschap …. Een prijs erbij, iedereen blij….

ZSC-Saende 1 - Caïssa-Eenhoorn 2

Ronde 5

Galje, H. (Hans) 2025                                                     Duson, R. (Robin) 2025          0 - 1
Woudt, E. (Edwin) 2052                                                 Spil, A.L. (Bert) 1821               ½ - ½
Abcouwer, J.B. (Jan-Bart) 2074                                     Avis, A.F.R. (Fred) 1891          1 - 0
Tijdeman, F.J. (Frank) 2015                                           Bartels, V.J. (Vladimir)1818     0 - 1
NO 0                                                                              Groen, D. (David) 1709            0 - 1R
Nassau van, E.J.E. (Erik) 1875                                    Alayoubi, N. (Nizar) 1428          1 - 0
Lust, E. (Erik) 1858                                                      Hendriks, J.P. 1781 (JP)            1 - 0
Meer van der, R. (Remco) 1908                                  Stapel, A. (Arend) 1580 1 - 0

Gemiddelde Rating: 1972 Gemiddelde Rating: 1757

Uitslag : 4½-3½