Pjk nhsb levert geen nk plek op

Afgelopen weekend speelden Robbert, Seréyo en Joey als afgevaardigden van Caissa-Eenhoorn het regionaal kampioenschap van de NHSB. Dit jaar was het 1 dag in Krommenie en 1 dag in Haarlem, 2 lange dagen van 10 – 18 uur. Streven is natuurlijk om Noordhollands kampioen te worden en een NK plek te verdienen.

Robbert speelde in de A-groep. Met maar weinig deelnemers werd besloten tot 5 speelronden over 2 dagen, dit gold ook voor de B-groep waarin Seréyo uitkwam.
De C-groep van Joey had net geen 20 deelnemers, waardoor er mooi gekozen kon worden voor de wat langere speelduur, het nieuwe Fischer tempo, dus 6 ronden van 1 uur met 10 sec bijtelling per zet, hetzelfde tempo als de A en B.

Robbert zou 5 zware ronden tegemoet gaan, logisch gezien zijn rating en die van de tegenstanders. Hij haalde wel een remise tegen Barry Broek. Op de 2e speeldag moest hij echter noodgedwongen na de 1e ronde ziek naar huis.

Seréyo was in de B groep als 2e geplaatst, achter z’n vriend Dave Looijer van Santpoort (1953) dus zou in principe behoorlijk kans op een van de 2 NK plekken moeten hebben. Outsider die nog een rol zou kunnen spelen was Sjoerd Haver (1835).

De eerste dag stond de 2e ronde meteen Dave-Seréyo op het programma, de partij ging gelijk op, totdat Dave een blunder maakte door een ruil van stukken niet met zijn dame te doen maar met de loper. Seréyo claimde aanraken is zetten. De WL besloot echter tot ongewijzigd doorspelen, een toch wat discutabele beslissing. Wellicht toch door alle commotie speelde Seréyo in het verdere verloop van de partij niet zijn beste spel waardoor Dave het mooi kon afmaken.
In de ronde daarna meteen tegen Sjoerd. Deze partij werd met een mooie dame-insluiting gewonnen door Seréyo.

Dus op de 2e speeldag nog alle kans op een 2e plek. Echter in de slotronde speelde hij volgens eigen woorden “gewoon echt heel prut en slecht en ik zag gewoon niks” tegen ZSC Sande clubgenoot Raymond Mastenbroek, qua speelsterkte ongeveer net zo sterk als Joey. Raymond speelde een sterke, geconcentreerde partij en Seréyo zette met nog 2 min op de klok een onreglementaire zet, waarbij Raymond de 2 minuten extra tijd kreeg waarna Seréyo meteen opgaf en zich kon gaan opmaken voor barrage-partijen, omdat zowel Seréyo als Sjoerd en Raymond nu gelijk waren geeindigd.

Daarna dus nog vele barrages gespeeld, zowel rapidtempo als snelschaaktempo. In het laatste, beslissende snelschaakpotje verloor hij van Sjoerd Haver, die zo de NK plek kreeg.

Joey in groep C was als 5e geplaatst en uiteindelijk ook gedeeld 5e geëindigd met 2 verliespartijen tegen Tyro Bekedam en Edwin Mesman, de latere nrs 1 en 2 en een remise tegen Vlad Omato, de latere nr 3. Volgend jaar is Joey nog steeds C dus kan hij het weer proberen.

Na een lange, vermoeiende dag pas tegen 20 uur thuis, en daar zagen ze ook Ajax nog eens punten verspelen, dus dit weekend wordt maar snel vergeten:-) Voor de jongens is het jammer geen NK te kunnen spelen, dit jaar voor het eerst gehouden in Sneek, maar een keer een “normale” meivakantie is geen al te zware straf...

1 thought on “Pjk nhsb levert geen nk plek op

  1. Heel bijzonder, die afgewezen claim van Sereyo. Was de scheids niet overtuigd van het aanraken van de tegenstander? (Het is altijd lastig als de tegenstander “nee ik heb niks gedaan hoor, echt niet” zegt.) Anders is de sanctie simpel: 2 min in minderen en een zet met het aangeraakte stuk doen.

Reacties zijn gesloten.