Eerste wint bij VAS

Zo speel scoor je een heel seizoen lang geen enkel punt en kom je overal mee weg en zo scoor je puntje naar puntje en moet je voor straf het teamverslag gaan schrijven. Alhoewel ik niet alle partijen even goed gevolgd heb, zal ik toch vanuit Reykjavik een kleine sfeer impressie geven van de wedstrijd tegen VAS.

Om in de stemming te komen raad ik aan om het volgende liedje op de achtergrond mee te laten draaien. http://www.youtube.com/watch?v=N-qCgpUTQbY

Nu op naar de wedstrijd:
Op papier waren we als team wel een stuk sterker, maar dat betekende niet dat we de match moesten onderschatten. Met kleine wijziging in de opstelling voor het verrassingseffect moest deze wedstrijd toch gewonnen worden wilden we nog uitzicht blijven houden op SISSA.

Omdat ik in de eerste helft te druk bezig was met mijn eigen partij, zal ik daar mee beginnen. Mijn partij begon enigszins stroef. Op de vraag aan mijn tegenstander hoe hij heette, schreef de oude man “OUD” op zijn notatieformulier. “Ach meneer”, zei ik, dat geeft toch helemaal niets, u bent zo jong als dat u zich wilt voelen”. Waarnaar mijn tegenstander herhaalde: “Nee, meisje ik ben echt oud”. “naja meneer, het is in ieder geval mooi dat u ondanks dat gewoon nog kan schaken”.   Enigszins beledigd zei mijn tegenstander  al la Bond: “eh, sorry hoor maar mijn naam is Oud, Niek Oud”. Prettige partij. En mijn partij begon. De partij zelf was op een punt na niet echt interessant. Vanuit de Grunfeld deed ik normale zetten. Even had mijn tegenstander nog wel een redelijke stelling kunnen behalen met Lg5 in plaats van Le3, maar daarna was het vrij recht toe, recht aan. Hierdoor had ik tijd om naar de andere borden te kijken.

Ron stond enigszins gedrukt, maar nog wel houdbaar leek me. Uiteindelijk kwam hij toch meer in de verdrukking (geloof ik), en verloor hij de partij. Peter zal ik een mooie stelling hebben. In de opening deed zwart al wat dingen fout, waarna de winst alleen een kwestie van tijd leek te zijn. Peter zette zijn stukken op de juiste plaats en won uiteindelijk soepeltjes zijn partij. Ook Arne had een interessante partij tegen Lex Jongsma. Ikzelf vertrouwde de stelling van Arne tijdens de partij niet helemaal, wegens enge diagonalen en lopers, maar in de analyse lied Arne zien dat eigenlijk alles wel onder controle bleek. Enkele zetten voor het einde bood zijn tegenstander nog remise aan, maar  Arne sloeg dit netjes af en tikte het puntje binnen.

De partij van Martijn heb ik eigenlijk niet meegekregen. Maar van horen zeggen heb ik gehoord dat het een goede partij was. (Martijn correct me if I’m wrong).

Ook de partij van Henk-Jan heb ik niet helemaal gevolgd. Bij de opmerkingen moet wel dat Henk Jan wegens het te laat verschijnen aan het bord de volgende keer  het hele team op taart moet trakteren en het volgende verslag moet schrijven!! (Eigenlijk moest je van de teamcaptain in dit verslag op de pijnbank, maar ik wist niet veel over het potje te schrijven, dus je hebt geluk!! J)

Daan had weer een ouderwetse Daan partij, met een mooie truc op het einde. Vol trots liet hij in de Oerknal zijn potje zien, met daarbij als een kind vol trots wachtend op het moment dat hij de truc dan ook echt mocht uitvoeren. Helaas gooide Gilbert in de analyse er ineens een volledig bizarre tegen truc tegenaan. De conclusie of het einde nu gewonnen was of remise hebben we uiteindelijk niet kunnen trekken. Misschien dat Rybka meer uitkomst kan bieden, maar tot op heden heb ik het potje nog niet in mijn mail mogen ontvangen. Dus kan ik hier geen uitsluitsel over geven. Wel weet ik dat een huis kopen minimaal 100 punten oplevert. Dus ik verwacht de volgende keer weer een overwinning.

Met een mooie 5 uit 5 waren de verwachtingen voor de nieuwe kopman van de Eenhoorn ook voor deze match hoog gespannen. Met een mooi kwaliteitsoffer op f6 leken de punten richting de eenhoorn te gaan, echter bleek er uiteindelijk niet meer in te zitten dan eeuwig schaak.

De team overwinning was weer binnen en met nog maar 1 matchpoint achter SISSA moeten we in de onderlinge match aan de bak om nog uitzicht te hebben op promotie. Ik zeg jooooooohhhhhhh EENHOORN!!

Verslag van Arlette van Weersel

3 thoughts on “Eerste wint bij VAS

Reacties zijn gesloten.