Seréyo en Joey geslaagd voor KNSB schaaktrainer 1 cursus

(verslag geschreven door Seréyo en Joey)

Wij hebben een cursus gevolgd om officieel KNSB schaaktrainer te worden. Je hebt hier verschillende niveaus van en wij hebben schaaktrainer 1 gedaan. Het was 5 avonden van 19-22 uur les, het werd gegeven bij onze 'andere' club ZSC Saende in Zaandam, maar was voor iedereen. Er waren ook deelnemers uit Alkmaar bijvoorbeeld. Naast de 5 donderdagavonden kreeg je ook nog 3 uur huiswerkopdrachten per keer. Het was leuk en leerzaam om te volgen.

De lessen werden gegeven door Pascal Losekoot vanuit de KNSB en er werden verschillende onderwerpen behandeld. Hoe je orde moet houden, hoe je een les kan opbouwen. We moesten ook opdrachten inleveren die beoordeeld werden, bijvoorbeeld over bordvisie, het gebruik van de stappenmethode en omgaan met kinderen. Als afsluiting van de cursus moesten we een 'echte' les geven.

Dit hebben we gisteravond gedaan. Omdat het jeugdseizoen al afgelopen was, konden we het niet gewoon op de club doen. Maar Ben Takken had voor ons de ruimte in Honky Tonk geregeld en Gilles een stuk of 7 kinderen in stap 1 niveau, die het leuk vonden om nog een keer terug te komen voor deze speciale les.

We hadden de zaal in U-vorm opstelling ingedeeld, met een demo bord, en een aparte tafel voor de examinator. Joey ging als eerste zijn les geven. Hij behandelde het onderwerp aanval en slaan. Daarna ging Seréyo zijn les doen, over mat. Na afloop kregen we een evaluatie van Pascal en kregen we te horen dat we geslaagd zijn! Voor Joey was het helemaal bijzonder omdat je eigenlijk 15 jaar moest zijn met rating van ca 1500 om mee te mogen doen,dus hij is de jongste KNSB schaaktrainer ooit:-)

We hebben nu dus het officiële schaaktrainer-1 diploma dus als iemand bijles wilt hebben...je kunt ons inhuren:-)

1 thought on “Seréyo en Joey geslaagd voor KNSB schaaktrainer 1 cursus

Reacties zijn gesloten.