Sem Kox en Dez Mirrer jeugdkampioenen Huesmolen

Hoewel er nog twee vrijdagen te gaan zijn, nam de jeugdgroep van De Huesmolen op 9 mei op feestelijke wijze afscheid van het seizoen 2013-2014. De prijzen werd door Gilles Provoost uitgereikt, daarna speelden de jongens en meisjes een simultaanwedstrijd tegen Co Buysman.

Na een rustig begin in september en oktober werd de groep beetje bij beetje groter. Vooral bij de jongsten nam de belangstelling voor het schaken toe.

Co Buysman gaf aan vier kinderen les in Stap 2. Thomas en Susan de Kimpe waren afgelopen vrijdag afwezig; zij hadden in de clubcompetitie de tweede en derde prijs gewonnen. Als kersvers clubkampioen kreeg Sem Kox een mooie beker van Gilles. Voor Keyontre Rechards was er een aanmoedigingsprijs.

De Stap 1-groep kreeg les van Gilles Provoost. Op de eerste plaats in de clubcompetitie eindigde Dez Mirrer, tweede werd Alex Plug en derde Max Ligthart. Voor de overige deelnemers waren er aanmoedigingsprijzen, terwijl iedereen een herinneringsvaantje kreeg.

Met snoep in frisdrank bij de hand namen twaalf jongens en meisjes het daarna op tegen Co. Het ging vooral om het plezier; het resultaat was niet van belang. Ze hielden het allemaal behoorlijk lang vol en vooral Suze Mirrer, zus van Dez, deed het heel goed.

Op 23 mei doen de Stappen 1 en 2 examen. De vrijdag ervoor wordt op ontspannen wijze naar de slotdag toegewerkt.

Het nieuwe jeugdseizoen begint op de eerste vrijdag in september. De verhuizing van Caïssa-Eenhoorn naar het multifunctionele centrum De Kreek geldt alleen voor de senioren. De vrijdagse jeugdavonden blijven in de wijkcentra Huesmolen en Kersenboogerd.