Bloemen voor Robin

Op de voorlaatste clubavond van het seizoen heeft Caïssa-Eenhoorn jeugdspeelster Robin Duson in het zonnetje gezet. Robin werd afgelopen weekeinde gedeeld tweede op het NK voor D-meisjes.

DSC_2525Ze had eerst tien kilometer gelopen voor ze voor het begin van de zevende ronde van het Open Hoorns de verrassing in ontvangst kon nemen. Robin wandelt deze week de avondvierdaagse in Hoorn. In de speelzaal van de schakende senioren overhandigde voorzitter Fred Avis haar een bos bloemen – met een vlaggetje met de Nederlandse driekleur – en een boekenbon.

Vorig jaar was Robin gedeeld achtste geworden, nu gedeeld tweede in een veld met 28 deelneemsters. Op het NK in Rijswijk speelde ze op Hemelvaartsdag, vrijdag en zaterdag steeds drie partijen die ook nog eens tamelijk lang duurden; zo’n anderhalf uur per keer. Robin won bovendien de schoonheidsprijs van het NK voor meisjes.

Zeventien jaar geleden eindigde voor het laatst een West-Friese jeugdspeelster in de top drie van een NK. Gemma Marx werd in 1997 in Leiden in de A-categorie gedeeld tweede. Arlette van Weersel, nu deel uitmakend van Caïssa-Eenhoorns sterkste bondsteam, behaalde rond de millenniumwisseling diverse topklasseringen, maar zij woonde toen in Noord-Brabant. Arlette veroverde in 1999 de titel bij de B-meisjes en werd in de A-groep tweede in 2001, 2003 en 2004.

Seréyo Bekkink, wel wonend in Hoorn, eindigde in 2009 in Rijswijk bij de D-jeugd op de tweede plaats.