Stijgende lijn voor Caïssa-Eenhoorn D1

Het D team van Caïssa-Eenhoorn heeft op de tweede dag van de Jeugdclubcompetitie in Rosmalen twee matchpunten erbij gehaald. Ronde 4 verloren we, waarna er twee gelijke spelen volgden. Er zat meer in op deze dag maar dat is vaak zo. Wat wel zo is, is dat het weer een leuke dag was waarop wederom belangrijke lessen zijn geleerd!

De Eindhovense SV was in ronde 4 de tegenstander, op papier een te kloppen tegenstander. Ook ondanks het feit dat 1e bordspeler Kevin een vrije ronde had.

Het liep echter anders. Colin lukte het niet om een vuist te breken en ook Teun liet zich wegzetten.

Gelukkig deed David nog wat terug, maar dat ging ook niet van harte. Nadat hij eerder winst mistte was het eindspel met een kwaliteit minder aanvankelijk verloren, maar door een blunder van zijn tegenstander was het ineens mat in twee die David uiteraard zag!

Robin speelde een degelijke partij en won een pion. Even later liet ze echter een stuk instaan waarna het snel over en uit was. 3-1 nederlaag.

Ronde 5 kregen we te maken met Spijkenisse dat nog puntloos was. David speelde (weer) als een razende. Er ging veel te veel fout in de opening. Geruststellend was het dat, dat aan beide kanten het geval waardoor het resterende toreneindspel nog enigszins acceptabel was. Het spel werd toen wel wat beter maar nadat David het verkeerde plan koos werd het een 0.

Kevin speelde een lekkere pot en kon door een prima combinatie een stuk winnen. Het afronden moest nog wel even op zich wachten maar uiteindelijk speelde hij het rustig uit.

Teun kreeg het opnieuw zwaar te verduren. Hij kreeg een prima stelling met een kwaliteit meer. Het was weliswaar lastig om erdoorheen te komen maar met het juiste plan zou dat zeker hadden gekund. Teun schaakte echter planloos verder en was het pardoes uit nadat de toren verloren ging.

De hoop was opnieuw gevestigd op Robin.  Ze won wederom snel een pion maar haar tegenstander had wel tegenspel. Tot verbazing van ons  kreeg ze niet veel later zomaar een stuk cadeau (dat is altijd prettiger schaken). Ze ruilde daarna rustig af en het lukte haar nu wel om het af te maken na een lange zit. Super. 2-2 en een puntje erbij.

Ok, dan de laatste ronde. Omdat David er de volgende dag niet bij is speelde hij ook nu weer mee. Teun moest en zou winnen, al was het alleen al voor zichzelf. Robin offerde zich na haar mooie eerste Meesterklasse punt dan ook dapper op om het team mede te coachen.

Ronde 6 tegen Hoogland speelde Colin een degelijke pot maar na stukverlies lukte het hem niet meer dat te herstellen.

David had de woorden van zijn teamleider en vader ten harte genomen. Hij speelde een stuk rustiger en verdeelde veel beter zijn tijd. En ja hoor, het hielp. Goed aanvalsspel bekroonde hij uiteindelijke met een paardvorkje, dame winst en mat in twee. Denken loont!

Kevin had ondertussen een mooie open stelling gecreëerd waar veel in zat. Hij kon stukverlies helaas niet meer voorkomen, maar omdat de koning in het midden stond en het zwarte paard gepend stond waren er nog steeds mogelijkheden. Echter, na een verwisseling van zetten was het snel afgelopen. Goed en creatief gespeeld maar helaas wel een 0. Mooie les wederom.

Teun dan nog, hij had beloofd te winnen dus konden we wel van een 2-2 uitgaan. Zo makkelijk ging dat nog niet want door een vorkje ging er een stuk verloren. Het leuke bij Teun is wel dat hij altijd de druk op de tegenstander houdt, en het liefst va-banque speelt. Een paar keer is hij daardoor hard onderuit gegaan maar nu loonde het uiteindelijk wel. Aanvalslust bezorgde Teun de dame door een mooie mageneetcombinatie uit te voeren (zo komt de stappenmethode toch weer mooi tot zijn recht). Die voorsprong gaf Teun uiteraard niet meer weg. Na vier nullen het bevrijdende puntje voor hem: 2-2

Na twee speeldagen en zes ronden 3 matchpunten en 9 bordpunten. We bungelen nog steeds onderaan in het rechterrijtje maar er zit zeker verbetering in! Op de laatste speeldag (29 november) gaan we alles uit de kast halen om nog in ieder geval een keer de volle overwinning te halen.

 

2 thoughts on “Stijgende lijn voor Caïssa-Eenhoorn D1

  1. Beste Robbert<

    Prachtig verslag, alleen over mijn laatste partij. 'Kevin had ondertussen een mooie open stelling gecreëerd. Hij kon stukverlies helaas niet meer voorkomen.'
    Stukverlies? Het was een bewuste actie voor de druk die ik wilde creeren op het gepende paard.

    Groetjes Kevin.

    • Hoi Kevin,

      Bedankt voor de aanvulling. Ik had het inderdaad wel iets anders kunnen verwoorden. Het cruciale moment dat je het stuk (offerde) heb ik gezien, daarvoor heb ik me niet bemoeit met jouw partij. Vandaar dat ik de stelling niet geheel goed had beoordeeld op dat moment. Jammer van de zettenverwisseling maar het is in ieder geval leuk om te zien dat je van lekker offensief spel houdt:)

      Tot de 18e.
      Groeten, Robbert

Reacties zijn gesloten.