Mijn training met Pieter Hopman

(verslag geschreven door Joey)

Ik had bij mijn eerste invitatietoernooi van schaakclub Purmerend in mei van dit jaar naast een geldprijs ook een uur schaaktraining gewonnen met FM Rob Schoorl. Maar omdat die naar een andere club was gegaan, duurde het even om alles te regelen en kreeg ik nu de training van Pieter Hopman, de speler met de hoogste rating van Purmerend.

Afgelopen donderdagavond ging ik naar Purmerend toe. Van te voren moest je aangegeven waarover je les wilde hebben en het leek me wel leuk om nog iets over eindspelen te leren. Dus Pieter heeft verschillende eindspelen op het bord behandeld. We hebben bijvoorbeeld ‘bruggetje bouwen’ behandeld.

Ook heeft hij me nog een ‘geheim wapen’ geleerd, dus daar ga ik niets over vertellen natuurlijk:-)

Het was een leuke en leerzame training, dus schaakclub Purmerend en Pieter: Bedankt!

joeytraintmetpieter

joeytraintmetpieter2

joeytraintmetpieter3