kreek op de week #22

Uw vaste reporter was druk op Hoogovens, Tata zo u wilt, en ook assistent chroniqeur Dijkhuizen ontbrak, vandaar deze eenmalige gastbijdrage. Ondanks de afwezigheid van onze literaire parels was het een topavond zoals we gewend zijn bij Caissa, pardon Frank, bij Caissa-Eenhoorn.

Allereerst waren daar weer 10 cursisten die de lessen van Ronald doorstaan en, te zien aan de daar op volgende rapidpotjes, al behoorlijk progressie boeken. Daarnaast waren er weer een hoop beloftevolle jeugdspelers die allemaal van senioren verloren. Klaas-Jan van Ruud, Niels van Frank, Sjoerd van Fred en Nick van Holger. Over senioren gesproken, F. Bouwman haalde het eerste punt van de avond binnen, iets wat hij luid en duidelijk liet merken aan iedereen die het wilde weten, en iedereen die het niet wilde weten. Vroeger ongetwijfeld de norm.

Een ander (soort) spektakelstuk was de speculatieve aanvalspartij van Roy Kerkhoven tegen Bert Stil. Roy won na veel verwikkelingen en kansen over en weer. Toch bleef Bert gezellig hangen en tot diep in de nacht geweldige analyse zetten produceren. Minpuntje was wel dat Roy met ..Pxf3, gxf3, Lxf7! Gevolgd door Dxf3+ een miniatuurwinst miste, een thema waar trouwens al vergeefs op werd gewezen door een handige kibitzer.

Ook Jan Schagen schijnt een snelle winst ( mat in 3 ) gemist te hebben toen hij het verkeerde schaakje gaf. Ondanks dat behaalde hij een mooie remise tegen Arend Stapel. Hoog aan de top revancheerde Tonnie Wessels zich voor zijn partij van vorige week en won een stuk op zo'n subtiele wijze dat zijn toch sterke tegenstander het 5 zetten lang niet eens door had. Ton deed extra goede zaken omdat Nick Manshanden, ook hoog op de ranglijst, kansloos ten onder ging. Nick was, atypisch voor een jeugdspeler, niet op de hoogte van de moderne theorie. In zijn voorbereiding had hij de partij Feller-Williams uit 2009 gemist en dat resulteerde in het spelen van een traditionele maar inmiddels dubieus geachte dame manouevre, iets wat overigens meteen werd aangegeven door een schrandere toeschouwer.

Peter Holscher, vooralsnog 1e, was niet aanwezig maar nr.2 Ronald zette zijn mooie reeks voort en blijft ook in zijn nek hijgen. Peter, Ronald en Roy staan inmiddels behoorlijk wat punten voor op een groepje achtervolgers met daarin Nick, Ton, Bert en Piet, en zij zullen de prijzen wel verdelen. Iemand die daar wellicht ook nog aan toekomt is Co Buysman. Na een matige start staat Co inmiddels met 3/5 in de middenmoot van tienkamp 6G in Wijk aan zee en heeft hij nog alle kansen op groepswinst. Co, succes!

2 thoughts on “kreek op de week #22

  1. Waarde hulp-assistent verslaggever derde klasse in opleiding, van wie niemand de ware identiteit kan raden achter uw pseudoniem dat overeenkomst vertoont met de naam van de club en van deze site.
    U heeft talent tot het hanteren van de pen, of in uw geval wellicht het toetsenbord, en laat ons zien dat het verzaken van de clubavond door de door U reeds genoemde vaste croniqueurs geenszins hoeft te leiden tot het niet documenteren van deze avond in ons digitale clubarchief.
    Mijn dank voor deze alleraardigste bijdrage en ik spreek de hoop uit in de toekomst vaker van uw opstellen te mogen genieten.

Reacties zijn gesloten.