Examenavond jeugd Kersenboogerd

Na de altijd spannende stappenexamenavond voor de jeugd in de Kersenboogerd zit het jeugdseizoen er voor hen op. Uiteindelijk mocht examinator Arie Karreman 19 schakers feliciteren met het behalen van het diploma!

Een mooi jaar schaken zit er zo weer op. Nadat de competities afliepen; Wouter Booij is de nieuwe jeugdclubkampioen!; konden de trainers samen met de schakers werken richting het stappenexamen dat op 22 mei werd afgenomen door examinator namens de KNSB Arie Karreman van KTV.

V.l.n.r. Mathieu Bouwman (8), Stijn van de Werf (6), Lucas Heremeler (10!) en Manoah Guldemond (6,5). Casper Corbiere (8) ontbreekt op de foto

V.l.n.r. Mathieu Bouwman (8), Stijn van de Werf (6), Lucas Heremeler (10!) en Manoah Guldemond (6,5). Casper Corbiere (8) ontbreekt op de foto. Daarachter trainer Robbert

Stap 1 werd jarenlang geweldig begeleidt door Ton van Dijk. Na het afscheid nam Robbert van Dijkhuizen het dit jaar van hem over. We begonnen met een laag aantal eerste stappers, maar na de kerst trok het toch wat aan. De 5 deelnemers hebben het allemaal gehaald. Lucas zelfs met een 10!

 

 

V.l.n.r. Remco Buijs (6), Lex Mentjox (8,5), Dan Nguyen (8) en Daan Huberts (7) met daarachter trainer Gerard

V.l.n.r. Remco Buijs (6), Lex Mentjox (8,5), Dan Nguyen (8) en Daan Huberts (7) met daarachter trainer Gerard

 

Trainer Gerard Groot nam na een ietwat rommelige start van het seizoen de orders waar in de groep van stap 2. De nuttige lessen ter voorbereiding op het examen worpen zijn vruchten af waardoor alle 4 geslaagd zijn!

 

 

V.l.n.r. Max Bosma (6), Thomas van der Knaap (8), Stella Duson (6), Merijn Hooijmans (6), Lucas Dekker (6), Colin Laan (6,5) en Aranka Verweij (8). Daarachter trainer Robbert.

V.l.n.r. Max Bosma (6), Thomas van der Knaap (8), Stella Duson (6), Merijn Hooijmans (6), Lucas Dekker (6), Colin Laan (6,5) en Aranka Verweij (8) met daarachter trainer Robbert.

De groep stap 3 was de grootste groep dit jaar. Dat het examen stap 3 lastig is bleek ook op examenavond waardoor niet iedereen het haalde. Vooral het verschil tussen stap 2 en 3 is namelijk vrij groot en er komen behoorlijk wat nieuwe onderwerpen bij. Uiteindelijk mocht trainer Robbert de welverdiende diploma's uitreiken aan 6 deelnemers. Daarnaast ook een stap 3+ diploma voor Merijn Hooijmans van Schaakmat.

De leuke stap 4 groep: v.l.n.r. David Verweij (6), Veerle Sprietsma (6), Mai Sprietsma en Jur van Leijen. Daarachter trainer Rob.

De leuke stap 4 groep: v.l.n.r. David Verweij (6), Veerle Sprietsma (6), Mai Sprietsma en Jur van Leijen. Daarachter trainer Rob.

Onder leiding van Rob Bouwman werd in een kleine groep gewerkt aan stap 4. Uiteindelijk lukte het helaas niet iedereen om de pittige hobbel te nemen. David Verweij vierde op de examenavond zijn verjaardag en het werd dubbel feest, want naast zijn zus Aranka (stap 3) haalde hij het stap 4 examen. Ook Veerle Sprietsma haalde het knap.

Robin werd in het zonnetje gezet en dat was verdiend ook: een 8,5. Een trotse Gerard daarnaast!

Robin werd in het zonnetje gezet en dat was verdiend ook: een 8,5. Een trotse trainer Gerard daarnaast!

 

 

Naast dat Gerard stap 2 trainde bereidde hij stap 5 ook voor op het examen. Robin Duson wist het examen op knappe wijze te halen. Met maar 2,5 fout een uitzonderlijke goede prestatie wat een 8,5 betekende.

Na een jaar stap 6 samen met trainer Ton van Dijk heeft Klaas Jan Koedijk het examen van stap 6 gemaakt. Een heel moeilijk examen wat extern wordt beoordeelt. Tot nu toe heeft alleen oud-lid Bart Voorn een aantal jaar terug zich bij een select groepje gevoegd van geslaagden stap 6 in Nederland. Voor Klaas Jan was het dit jaar meer een oefening, want hij beoordeelde zelf al dat het niet genoeg zou zijn. Misschien volgend jaar?

Alle geslaagden, proficiat!

Volgende week vrijdag is de examenavond voor de jeugd in de Huesmolen. Dat betekent ook meteen de allerlaatste keer dat Caïssa-Eenhoorn gebruik zal maken van het wijkcentrum. In het nieuwe seizoen wat op vrijdag 4 september start gaat er alleen nog jeugd worden getraind in de Kersenboogerd.

Fijne zomer!