De laatste schaakavond in De Huesmolen

Deze laatste schaakavond stond in het teken van de examens voor de jeugd in de Huesmolen. Het werd een spannende avond want er kunnen heel wat diploma`s in het Stappenplan worden gehaald. Dat bleek ook deze avond want er werd van Opstapje 1 naar Stap 5 examen gedaan.

Leuk was het dat er ook enkele schakers van De Kersenboogerd bij waren.

Aan het begin van de avond werd er nog een beker uitgereikt aan Fabian Nierop voor zijn tweede plaats die hij in de Promotiegroep had behaald.

Gelukkig dat Gerard Groot en Robbert van Dijkhuizen ook aanwezig waren om assistentie te verlenen bij deze examens, want alle diploma’s schrijven is altijd een hele klus!

Om zeven uur kon het startsein worden gegeven voor de start van het examen voor de veertien kandidaten.

Het ging heel goed want alle schakers behaalden schitterende resultaten.

Opstapje 1 en Opstapje 2 werd behaald door Tycho Heckman, dit is heel knap want hij is nog maar een paar weken lid van onze vereniging. Hij had voor beide examens een 9½.

Drie schakers deden examen voor Stap 1. Zij behaalden ook mooie cijfers: Xander Kaptein een 9½, Fabian Nierop een 9 en Lennart Plug een 9½. Schitterend gedaan jongens.

Zes schakers deden examen voor Stap 2, ook zij behaalden mooie cijfers.Dit waren: Luuk van Heerwaarden 9; Yannick de Jong 10; Max Ligthart 9; Dez Mirrir 10; Alex Plug 9½ ; Jeremy Zuurbier 9.

Dan hadden we ook nog Stap 2+. Dit examen werd door Sem Kox gedaan en we kunnen stellen heel goed want hij behaalde een 10.

Dan waren er ook nog twee voor Stap 3 die het heel goed deden. Alen Bosma behaalde een 9½ ; Joey Dirks een 10.

Er was één schaker die Stap 5 deed: Wouter Booij. Hij noteerde op de Engelse manier, maar dan ook heel goed want hij behaalde een 10.

Aan het eind kwamen veel ouders binnen om de diploma-uitreiking mee te maken.Robbert van Dijkhuizen kon iets over achten alle diploma’s uitreiken. Er werden heel wat foto’s gemaakt. Ik wil Gerard Groot en Robbert van Dijkhuizen bedanken voor de assistentie, geweldig!

Dit was de laatste schaakavond in De Huesmolen, we gaan in het nieuwe seizoen naar De Kersenboogerd, wij hopen dat jullie daar ook komen schaken. Bedankt voor jullie enthousiasme, het was weer een leuk seizoen.

Al is het nog niet zo ver, wij wensen jullie alvast een prettige vakantie en tot ziens in september (4 september)

Co en Gilles

 

P5290001