Aranka en Klaas Jan succesvol voor NHSB in Huttontoernooi

Dit jaarlijkse landelijke toernooi (Huttontoernooi) werd al weer voor de 56e  keer gehouden. Alle Nederlandse bonden spelen tegen elkaar met teams in de leeftijdsklasse tot 20 jaar.Elk jaar is er een andere bond die het toernooi organiseert, voor dit jaar was dat SGA. Er werd gespeeld op zaterdag 31 oktober, in het Ignatius Gymnasium in Amsterdam.

Er werden vijf partijen gespeeld van 15 minuten p.p.p.p. + 10 seconden.Dit gebeurt in viertallen: A, tot 20 jaar; B, tot 16 jaar; C, tot 14 jaar; D, tot 12 jaar en E tot 10 jaar. De NHSB was dit jaar heel succesvol want naast twee eerste plaatsen bij de C en D-categorie werd er ook nog een derde plaats bij de A-categorie gewonnen. Het team van de NHSB werd hiermee knap tweede, dit in tegenstelling van wat eerst bekend werd gemaakt: het kampioenschap.

Later bleek echter dat er fouten zijn gemaakt met de uitslagen, de NHSB bleek tweede te zijn! We zijn wel met de kampioensbeker en de wisselbeker naar huis gegaan. SGA zal nu moeten zorgen dat de bekers bij het kampioensteam terecht komen. De juiste uitslag is dus: RSB kampioen, NHSB tweede en derde SGA. Hoewel een en ander voor de NHSB een teleurstelling was, wil ik wel duidelijk stellen dat RSB een terechte kampioen is!

Twee jeugdspeler van onze vereniging hadden een groot aandeel in het succes van de NHSB. Dit waren Aranka Verweij in het E-team en Klaas Jan Koedijk in het C-team, dat eerste werd. De NHSB mocht prachtige bekers mee naar huis nemen. Aranka en Klaas Jan we zijn trots op jullie!

Gilles