Opnieuw succes voor Kevin tijdens GP Purmerend

Op Hemelvaartsdag werd voor de 37e keer het Medi-Ma jeugdschaaktoernooi georganiseerd door Schaakclub Purmerend. Het toernooi was de 9e GP van dit seizoen. Ook deze keer weer een knappe prestatie van Kevin de Rooij.

Dit 9e Grand Prix toernooi werd op 5 mei gespeeld. Er waren 78 deelnemers, verdeeld over 10 groepen.

Van onze vereniging waren er vier schakers: Martijn de Wit, hij speelde in groep 1; Joey Dirks in groep 3 en Lucas Dekker en Kevin de Rooij in groep 5.

Kevin deed het in deze groep bijzonder goed, na de derde ronde kwam hij op dreef en won daarna vier partijen. Zijn laatste partij eindigde in remise, waardoor hij schitterend tweede werd.

Lucas Dekker deed het ook prima, hij werd vierde in deze groep, geweldig!

Martijn had het in groep 1 moeilijk met de tijd, maar behaalde toch netjes twee punten en eindigde daarmee op de 7e plaats.

Joey Dirks deed het ook heel goed, met drie punten werd hij 7e.

We mogen stellen dat onze spelers het prima gedaan hebben.

We willen Schaakvereniging Purmerend bedanken voor dit geweldige toernooi. Naast het schaken was er ook de kleurwedstrijd en schaken tegen de Beer. De drie beste spelers van iedere groep kregen fraaie bekers, de anderen een mooie medaille.

Alle spelers kregen ook nog een mooi lampje dat op een pen leek.