Derde team prima van start in Kudelstaart

Om na ruim 5 jaar weer als teamcaptain op te treden vergt niet zoveel aanpassingen mijnerzijds, maar is meer een soort deja-vu. Dit seizoen hoop ik met de hulp van de spelers een goed geheel te kunnen vormen om mee te doen voor de ereplaatsen.

Onze 1ste wedstrijd was al meteen een eind weg nl. tegen Aalsmeer met als domicilie het dorpshuis in Kudelstaart. Met de afzeggingen van Ton Wessels en Piet Aardenburg (vakantie) kon ik gelukkig met Ton van Dijk en algemeen reserve Bas Dudink (helemaal uit Meppel gekomen) toch een sterk team presenteren. Bij aankomst bleek er in de aangrenzende ruimte een sjoeltoernooi gehouden te worden, wat aan het lawaai van de schijven duidelijk was te horen. Al snel bleek dat de krachtverschillen aan diverse borden minder groot waren dan gedacht. Vooral Robbert had het erg moeilijk met wit aan bord 5 en was blij dat hij na 17 zetten remise mocht aannemen.

Ook Bas moest aan bord 2 erg opletten om na een een onverwachts loperoffer op f7 niet een gevaarlijke aanval op zijn dak te krijgen. Teruggave van het stuk bracht hem in een voordelige positie, maar met het verlies van een pion of e3 zag het er opeens minder rooskleurig uit. De boeiende partij kostte beide mannen zoveel hoofdbrekens dat er in het eindspel bijna nog verlies dreigde, maar gelukkig kon Bas ontsnappen met remise toen zijn tegenstander in vliegende tijdnood even niet op zijn hoede was.

Fred, Bert (altijd degelijk en betrouwbaar) en Ton speelden hun openingen rustig en op routine. Al snel werd duidelijk dat alle drie goede winstkansen hadden en rond half 11 konden er achter elkaar 3 winstpartijen worden genoteerd.

Curieus om te vermelden was het feit dat mede door de chaotische opstelling van de tafels niemand in de gaten heeft gehad dat Caïssa/E aan vijf borden zwart heeft gehad.Daar kwam ik bij thuiskomst pas achter ,maar ook heel slordig van de aangestelde onervaren wedstrijdleider, die bij de tijdnoodfases bij diverse borden niet was te bekennen. Gelukkig heeft dit geen invloed gehad op de uitslag, maar toch!!!!

De vrij snelle remise die Roy aan bord 3 mocht noteren was meer geluk dan wijsheid, omdat zijn tegenstander in betere stand een remiseaanbod aannam. Met een stand van 4-1 in ons voordeel zag het er zeer goed uit, temeer daar debutante Robin Duson aan bord 8 met zwart zeker remise zou maken. Toen haar tegenstander torens ruilde bleek het pionneneindspel op tempo gewonnen en kon zij het team met dit beslissende punt aan de overwinning helpen.

De laatste partij aan bord 1 verliep heel spectaculair. Nick (lichtelijk verkouden) was geheel niet onder de indruk van de kracht van ervaren tegenstander Hensbergen en liet achter de witte stukken zien goed op de hoogte te zijn van de voorgeschotelde Aljechin. Rond zet 20  begon de partij te kantelen en kreeg Nick het moeilijker wat resulteerde in essentieel pionverlies. De techniek zou genoeg moeten zijn om het punt in de wacht te slepen, maar in de tijdnood wist hij bijna foutloos toch met paard en pion de 4 pionnen van zijn tegenstander te neutraliseren en de verdiende remise werd genoteerd.

Al met al een mooie 6-2 overwinning. Nogmaals bedankt voor deze prima prestatie. Onze volgende wedstrijd is op dinsdag 1 november tegen Krommenie 2 thuis.

Aalsmeer – Caïssa-Eenhoorn 3 2-6:

1. Willem Hensbergen 2046 Nick Manshanden 1863 ½ ½
2. Jan Brugge 1848 Bas Dudink 1983 ½ ½
3. Piet Geertsema 1807 Roy Kerkhoven 1872 ½ ½
4. Huup Joosten 1824 Fred Avis 1887 0 1
5. Peter Verschueren 1778 Robbert van Dijkhuizen 1763 ½ ½
6. Mladen Cicek 1710 Bert Spil 1824 0 1
7. Ferry Weverling 1744 Ton van Dijk 1726 0 1
8. Martin van der Laan 1633 Robin Duson 1600 0 1

 

 

 

3 thoughts on “Derde team prima van start in Kudelstaart

  1. Mooi verslag zo met die partijen ! En nu maar hopen, dat onze komende tegenstanders die niet naspelen… Wellicht is het een idee om voortaan met diagrammen uit partijen te werken ?

    • Daar heb je volkomen gelijk in. Ik had Co gevraagd om 3 partijen bij te voegen, maar bij het volgende verslag zal ik partijfragmenten in diagramvorm vermelden. Bedankt voor de tip!!!!

Reacties zijn gesloten.