Beker: loting tweede ronde

Dinsdagavond 7 november (eigenlijk was het al lang woensdag de achtste) vond in de welbekende lotinglocatie "de bar" de loting voor de tweede ronde plaats. Aangezien Gijs dinsdag jarig was (waarbij hij Co trakteerde op een punt) mocht hij een deel van de loting doen. Ook Martijn, Sernin en Robbert hielden zich bezig met het trekken van kaartjes uit de collectezak.

Er waren 28 overgebleven spelers en in de tweede ronde willen we het aantal altijd terug brengen naar een macht van 2: 16 in dit geval dus. Er zijn dus 12 partijen nodig en 4 spelers mogen gratis verder naar de achtste finales. De jarige job besloot dat de organisatie van de beker en schrijver dezes de eerste wildcard mocht hebben. De jarige was zelf al zonder te schaken door de eerste ronde heengekomen, dus dat stinkt aan alle kanten. Andere wildcards gingen naar Cees Overboom, Ton van Dijk en Frits Bouwman.

Daarnaast zal er gelukkig ook nog geschaakt worden in de tweede ronde. Het lijkt er op dat er (op papier) vrij veel gelijkwaardige tegenstanders tegenover elkaar zullen zitten. Tot de top affiches behoren Robbert van Dijkhuizen-Peter Holscher, Gijs Leene-Peter Poncin en Erik Romkes-Sjoerd Kelder. De complete lijst:

1 Bas van den Berg - Sernin van de Krol
2 Ruud Loots - Marc Baank
3 Erik Romkes - Sjoerd Kelder
4 Tom Snoeij Kiewit - Gerrit Roos
5 Roy Kerkhoven - Jan Kuin
6 Robbert van Dijkhuizen - Peter Holscher
7 Gijs Leene - Peter Poncin
8 Bert Spil - Cees Wessels
9* Fred Avis - Smink/Stapel
10* Paul Snoeij Kiewit - Ton Wessels
11 Piet Duson - Martijn de Wit
12* Manshanden/Vd Wolff - Co Buysman
Johan Paul Hendriks - Vrij Cees Overboom - Vrij
Ton van Dijk - Vrij Frits Bouwman - Vrij

Smink/Stapel-Avis is omgedraaid. Als Jan doorgaat op kleursaldo in de beker; als Arend doorgaat omdat Arend al wit in de interne had tegen Fred. Wessels-Snoeij Kievit is omgedraaid vanwege het kleursaldo in de beker. Als Manshanden wint van Vd Wolff dan krijgt Buysman wit; gaat Van der Wolff door dan blijft de loting staan.