Caïssa-Eenhoorn 2: 682 kilometer voor de boeg

De definitieve indelingen van de landelijke competitie zijn bekend. Voor de eerste twee bondsteams van Caïssa-Eenhoorn zijn de voorlopige indelingen niet veranderd, waardoor met name Caïssa-Eenhoorn 2 veel kilometers zal maken. Een kleine zevenhonderd.

Caïssa-Eenhoorn 2 zit in de oostelijke derde klasse B en de vijf uitwedstrijden voeren naar Groningen (Staunton, 165 kilometer), Winterswijk (WSG, 202 kilometer), Nijverdal (ENO, 131 kilometer), Hoogeveen (144 kilometer) en Amsterdam (Caïssa 3, 40 kilometer). Het hangt er natuurlijk van af hoe de ratinglijst van 1 augustus eruit zal zien, maar de grote winnaar is Bas Dudink. Onze clubgenoot heeft met zijn verhuizing naar de provincie Drenthe een vooruitziende blik gehad, want zijn woonplaats IJhorst ligt redelijk centraal tussen Groningen, Winterswijk, Nijverdal en Hoogeveen. Dat hij het op de fiets kan redden is te sterk uitgedrukt, maar voor het donker thuis zijn moet wel lukken.

Het eerste team heeft weer een plaats in de eerste klasse A gekregen en reist naar Arnhem (ASV, 136 kilometer), Groningen (Groninger Combinatie, 165 kilometer), Haarlem (HWP, 57 kilometer), Leeuwarden (Philidor 1847, 101 kilometer) en Wijk aan Zee (De Wijker Toren, 52 kilometer). De afstanden heb ik van Google Maps overgenomen en dat brengt het totaal aan autokilometers voor onze eersteklasser op 511 en voor Caïssa-Eenhoorn 2 op 682.

Nieuwe tegenstanders voor het tiental zijn de Arnhemse ploegen ASV en De Toren Arnhem-VSV, beiden afgelopen seizoen middenmoters in 1B. Succesvolste bondsspeler van laatstgenoemde is IM-speler Etienne Goudriaan. Jawel, hij heeft het schaken geleerd bij Caïssa. Bij een bordgemiddelde van 2,3 kwam hij tot vijf winstpartijen (op een rij), drie remises en verloor alleen in de slotronde. Op zaterdag 2 april komt De Toren Arnhem-VSV naar De Kreek en het zal natuurlijk prachtig zijn om dan een oud-clubgenoot te begroeten.

Ook Wageningen – met wellicht weer Jan Timman – komt naar Zwaag, op 13 februari. Er zijn uitwedstrijden tegen de promovendi HWP (Haarlem) en De Wijker Toren (Beverwijk, maar landelijk spelend in Wijk aan Zee) die beide veel bekende opponenten hebben.

Voor Caïssa-Eenhoorn 2 wordt de bondscompetitie min of meer een sprong in het diepe, met veel onbekende tegenstanders. De ploeg van teamleider Joseph Molenaar is dan wel lang onderweg, dat geldt ook voor de teams die naar Zwaag komen. De eerste is het Groningse Staunton, de oude vereniging van onze vorig jaar overleden clubgenoot Jan Haijer. SG Max Euwe 3 vertrekt vanuit Enschede, DSG Pallas vanuit Deventer en De Toren Arnhem-VSV 2 reist samen met het eerste naar De Kreek.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
Eerste ronde (26 september): Caïssa-Eenhoorn – Zukertort Amstelveen en Caïssa-Eenhoorn 2 – Almere.
Tweede ronde (10 oktober): ASV – Caïssa-Eenhoorn en Staunton – Caïssa-Eenhoorn 2.
Derde ronde (7 november): Groninger Combinatie – Caïssa-Eenhoorn en WSG – Caïssa-Eenhoorn 2.
Vierde ronde (12 december): Caïssa-Eenhoorn – SG Max Euwe en Caïssa-Eenhoorn 2 – SG Max Euwe 3.
Vijfde ronde (9 januari): HWP – Caïssa-Eenhoorn en ENO – Caïssa-Eenhoorn 2.
Zesde ronde (13 februari): Caïssa-Eenhoorn – Wageningen en Caïssa-Eenhoorn 2 – DSG Pallas.
Zevende ronde (19 maart): Philidor 1847 – Caïssa-Eenhoorn en Hoogeveen – Caïssa-Eenhoorn 2.
Achtste ronde (2 april): Caïssa-Eenhoorn – De Toren Arnhem-VSV en Caïssa-Eenhoorn 2 – De Toren Arnhem-VSV 2.
Negende ronde (23 april): De Wijker Toren – Caïssa-Eenhoorn en Caïssa 3 – Caïssa-Eenhoorn 2.

 

 

1 thought on “Caïssa-Eenhoorn 2: 682 kilometer voor de boeg

Reacties zijn gesloten.