Tiende NK voor Arlette van Weersel

Arlette van Weersel begint komende maandag aan haar tiende NK. Onze clubgenote is als zesde geplaatst voor het kampioenschap dat een sterke NHSB-band meedraagt.

Naast Caïssa-Eenhoorn wordt ook De Waagtoren in het veld van acht vrouwen vertegenwoordigd. Maaike Keetman maakt haar debuut. Een NHSB-historie heeft voorts de in Hengelo wonende Mariska de Mie. Afkomstig uit de Zaanstreek veroverde ze halverwege de jaren negentig enkele nationale jeugdschaaktitels. In de NHSB-jeugdkampioenschappen was Gemma Marx (moeder van Caïssa-Eenhoorns jeugdspeelster Daimy) een geducht concurrente voor het talent uit Koog aan de Zaan.

Een aardig detail is dat de drie vrouwen eind september vorig jaar deelnamen aan het Chrysantentoernooi in Heerhugowaard en alledrie evenveel punten (2½) verzamelden. Een voorteken voor volgende week?

Bovenaan op de plaatsingslijst van het NK staat Zhaoqin Peng. De veelvoudig titelhoudster woont in Hoofddorp, hoewel zij niet voor de gelijknamige NHSB-vereniging uitkomt maar voor de afgetreden landskampioen En Passant.

Het vrouwen-NK is van 26 juni tot en met 2 juli in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De deelneemsters zijn:
Zhaoqin Peng (Hoofddorp, 2386, GM)
Tea Lanchava (Amersfoort, 2295, IM)
Mariska de Mie (Hengelo, 2270, WFM)
Anne Haast (Tilburg, 2266, WGM)
Anna-Maja Kazarian (Den Haag, 2242, FM)
Arlette van Weersel (Alkmaar, 2203, WIM)
Lisa Hortensius (Amsterdam, 2155)
Maaike Keetman (Heerhugowaard, 2144)