Vrienden tegenover elkaar

De laatste knockout-ronde van het Nederlands kampioenschap heeft een opvallende mini-tweekamp: die tussen Nico Zwirs en Roeland Pruijssers. Ze zijn teamgenoten bij meesterklasser AMEVO/Apeldoorn, goede vrienden en deden in 2017 en 2019 als duo mee aan JP's Kroegloperstoernooi in Hoorn. Vandaag zaten ze niet naast, maar tegenover elkaar. De grootmeester zegevierde.

Lees verder

Hing Ting Lai verslaat grootmeester op NK

In de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap doen drie spelers mee die samen zeven keer Hoorns kampioen zijn geworden. Regerend titelhouder Hing Ting Lai deed het vandaag in het eerste deel het beste door grootmeester Ruud Janssen te verslaan. Liam Vrolijk bleef in een spectaculaire partij op remise steken tegen Roeland Pruijssers en Dimitri Reinderman (in 1986, 1987 en 1988 winnaar van het Open Hoorns) incasseerde een nul tegen Ilias van der Lende.

Lees verder

Rabo ClubSupport actie

Onze vereniging doet ook in 2021 weer mee aan de Rabo ClubSupport actie van de Rabobank.

Wat is dat?
Een actie waarbij leden van de Rabobank West-Friesland kunnen stemmen op clubs & verenigingen die zich hebben aangemeld voor de actie en die een maatschappelijk verantwoord bestedingsdoel hebben opgegeven. Wij hebben als bestedingsdoel opgegeven:

Net als veel verenigingen heeft ook Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn te maken gehad met ledenverlies a.g.v. het lange tijd niet gezamenlijk kunnen beoefenen van onze hobby. Aan de andere kant hebben we gezien dat tijdens de pandemie het online schaken een enorme vlucht heeft genomen, ook vanwege de populariteit van de Netflix serie The Queen's Gambit. Ons bestedingsdoel is derhalve om de ex-leden én nieuwe leden aan te kunnen trekken, middels promotie en speciale acvititeiten.

Hoe werkt het?
Vanaf 4 oktober kun je stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Caïssa-Eenhoorn (en eventueel nog maximaal twee favorieten) en stemmen maar! Rabobank ontvangt je stem graag voor 25 oktober. Lees verder

Grote Clubactie van start

logo_gcaCaïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Een leuke manier om geld in te zamelen voor de club. Dit kan door het kopen van een lot dat 3 euro per stuk kost. Van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club. Met het lot maak je uiteraard ook nog eens kans op mooie prijzen!

Loten kun je kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond). Daarnaast kun je ook online loten kopen. Klik hier om naar de online pagina te gaan, en vul jouw gegevens in. Je kunt ook de QR-code gebruiken om op de pagina te komen.

 

Deen is de oplossing

Het gebeurt niet vaak dat het intrigerende geluid van de gong bij een supermarkt te horen is. Het winkelend publiek op het Hoornse Aagje Dekenplein kijkt deze zaterdag dan ook regelmatig naar de richting, waar de klank vandaan komt. En het ziet twee jongeren schaken.

Een klant van Deen stopt sponsormunten in het sponsormuntenglas van Caïssa-Eenhoorn. Voorzitter Robbert van Dijkhuizen kijkt tevreden toe, Robin Duson en Kevin de Rooij letten vooral op elkaars zetten.

Lees verder