Veteranenschaaktoernooi 2021 afgelast.

Nu de verspreiding van het Corona virus maar niet afneemt, de lockdown is verlengd, de berichten uit het buitenland te somber blijven en de vaccinatiegraad de komende maanden te laag zal zijn heeft het bestuur van het Veteranenschaaktoernooi besloten de 2021 editie af te gelasten. We willen onder geen beding dat ons mooie toernooi zou bijdragen aan een verdere verspreiding, of aan besmetting van onze deelnemers en vrijwilligers.

Zie ook hier.

Online schaakontwikkelingen in 2020

Al een leven lang heb ik last van chronische zelfreflectie en een voortschrijdend inzicht. Zo is uit mijn zelfreflectie gebleken dat ik graag een positieve invloed ben op mijn omgeving. Uit mijn voortschrijdend inzicht is gebleken dat, bij gebrek aan mogelijkheden om tegen jullie te kunnen schaken, dit mogelijk eindelijk is gelukt. Nu ben ik niet iemand die zich door een geval van onverwacht succes uit het veld laat slaan, dus besloot ik tot het schrijven van dit verslag om toch enigszins aanwezig te zijn.

Er valt veel te zeggen, want laten we wel wezen; wat in 2019 nog klein begon is in 2020 uitgegroeid tot een echte epidemie. Daarmee doel ik niet slechts op het corona-virus maar ook de enorme BOOM die het schaken online heeft doorgemaakt.

Lees verder

Wim Andriessen bezorgt Alkmaar een wereldtopper

Als het om het maken van een schaakmagazine gaat, huist de wereldtop in Alkmaar. Jarenlang heeft New in Chess een rating van tegen de 3000. De in 2017 overleden Wim Andriessen begon in 1968 met Schaakbulletin dat in 1984 transformeerde naar New in Chess. Over de oprichter is een biografie, van de hand van Marten Coerts, verschenen: ‘Meester in het schaken, grootmeester in het uitgeven.’

Lees verder