SCHAAKACTIVITEITEN CAÏSSA-EENHOORN, update 5 op 22 april

Gaat onze jeugd schaken op het voetbalveld van De Blokkers?

Voor Caïssa-Eenhoorn heeft de persconferentie van dinsdag 21 april geen verandering gebracht in de bestaande situatie: De Kreek blijft gesloten, de competitie ligt stil. Onze jeugd doet aan binnensport die uitgesloten is van de versoepeling voor de buiten sportende jeugd. Vandaar de ietwat ironische titel van dit bericht.

Lees verder

Peter Holscher: drie seizoenen meesterklassespeler

Een interview als verjaardagskado. Na afloop van de twintigste clubronde werd er voor Peter Holscher gezongen en verraste gastvrouw Desi hem met kroket en ‘vuurwerk’. Wat (bijna) niemand weet is dat de routinier van Caïssa-Eenhoorn veertig seizoenen geleden zijn debuut maakte in de competitie van de hoofdklasse, de huidige meesterklasse. Hij heeft drie seizoenen op ’s lands hoogste bondsniveau geschaakt en 26 partijen – bij een maximum van 27 – gespeeld.

Peter Holscher (rechts): zo'n veertig jaar jonger.

Lees verder

Lenteveteranentoernooi vanaf 26 februari

Op 26 februari begint het NHSB Lente-veteranentoernooi weer. In zeven ronden Zwitsers wordt in vier groepen gestreden om de veteranentitel van de NHSB. Let op: we beginnen een week eerder dan anders, we starten een half uur eerder dan anders (13:00) en we spelen ergens anders (namelijk in de Huesmolen). Bijna alles is dus anders, maar de gezelligheid van het toernooi blijft als altijd.

Lees hier alles over dit toernooi.

Hoorenaissance

In de zomer van 2012 zijn de Hoornse schaakverenigingen Caïssa en De Eenhoorn samengegaan. Kort voor de fusie vroegen beide besturen aan de leden een naam voor de ‘nieuwe’ club te bedenken. De mooiste vondst kwam van Frank Tieken: Hoorenaissance. Bij de stemming haalde zijn inzending het niet; het werd een anagram: Caïssa-Eenhoorn. Frank is gisteren op 48-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen, veroorzaakt door een brand in zorgcentrum Betsy Perk waar hij woonde.

Frank Tieken in zijn element: achter het schaakbord. In de barruimte van De Kreek speelt hij vriendschappelijk tegen het grote talent Nick Manshanden.

Lees verder

Frank Tieken overleden

Ons gewaardeerd clubgenoot Frank Tieken is gisteren, woensdag 15 januari, overleden.

Komende maandag 20 januari zal er gelegenheid zijn om afscheid te nemen van Frank. Zie de rouwadvertentie hieronder voor meer informatie. Een uitgebreider In Memoriam verschijnt binnenkomt op onze website.

Het bestuur van Caïssa-Eenhoorn wenst de familie en nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.