Rob Bouwman: ambassadeur voor het Hoornse jeugdschaken

Op vrijdag 4 maart 2011 heeft Caïssa 5 een uitwedstrijd tegen Vredeburg 2. De afgelopen donderdag overleden Rob Bouwman is eerstebordspeler, maar wil zijn taak als jeugdleider niet verzuimen en zegt af. Het kost teamleider Gerrit van der Hoff veel moeite om een invaller te vinden en uiteindelijk gaat de 15-jarige Robbert van Dijkhuizen mee naar Limmen. Daar zit een zekere symboliek in. Rob heeft – net als Robbert later – zich ontelbare uren ingezet voor de jeugd van onze vereniging.

Rob Bouwman (links) wordt als groepswinnaar op het NHSB-lenteveteranenkampioenschap van 2011 gefeliciteerd door nummer 2, Peter de Vries (ZSC-Saende).

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn doet mee aan de Grote Clubactie

Caïssa-Eenhoorn doet ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. Een leuke manier om geld op te halen voor de jeugd. Dit kan door het kopen van een lot dat 3 euro per stuk kost. Van die 3 euro gaat maar liefst 2,40 euro naar de club. Met het lot maak je uiteraard ook nog eens kans op mooie prijzen!

Loten kun je kopen kan door in te tekenen in de verkoopboekjes (op dinsdagavond / vrijdagavond) maar kunnen ook gemakkelijk online worden gekocht. Een lot, of meerdere loten kunnen online worden gekocht op onze verkooppagina. Je kunt ook de QR-code gebruiken om op de pagina te komen.

Simultaan tegen GM Dimitri Reinderman en Rapid achtkamp met IM Eline Roebers op 23 september

Het jubileumjaar 2023 is voor Caïssa-Eenhoorn nog niet afgelopen en daarom zijn we verheugd een volgend evenement aan te kondigen!
Op zaterdag 23 september zal GM Dimitri Reindermanin onze vaste speellocatie De Kreek in Hoorn simultaan geven. Voor deze simultaan zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar!

IM Eline Roebers zal met spelers uit ons eerste en tweede team een Rapid achtkamp spelen. Lees verder

Hoornse historie en schaakhistorie komen met wandeling samen

Het valt niet mee om op een echte zon-dag een schaakwandeling van ruim twee uur te maken. De thermometer wijst 29 graden aan en de aanwezigheid van veel mensen in de binnenstad, vooral bij podia van de Hoornse Stadsfeesten, zorgt voor nog meer warmte. Een kleine groep loopt mee met Hieke Stapel en Co Buysman die in het kader van het 100-jarig bestaan van Caïssa-Eenhoorn een bekende route volgen.

Co Buysman (links) en Hieke Stapel (rechts) bij Huis Verloren. In de zaal achter de wandelaars Bert Spil en Arend Stapel is Caïssa op 15 januari 1923 opgericht.

Lees verder

Geen prijs, wel de grote winnaar

Hij won geen prijs, maar toch was Ger Roos gisteravond de grote winnaar op de slotavond van het Hoornse schaakseizoen. De secretaris van Caïssa-Eenhoorn noteerde tien clubgenoten om mee te helpen bij de organisatie van het Oscar Romero Open Hoorns, het weekendtoernooi dat op 1, 2 en 3 september wordt gehouden.

Het begin van Caïssa-Eenhoorns bingopubquiz. Rinus van de Krol heeft een makkelijke vraag geprojecteerd.

Lees verder

Het oorlogsschaakseizoen 1942-1943

Schaken in de Tweede Wereldoorlog. Het Noordhollands Dagblad van vandaag besteedt daar paginagroot aandacht aan. In een barre periode proberen de inwoners van Hoorn van hun vrije tijd nog iets te maken. Ze gaan naar de film en het theater, ze zingen, ze sporten. Er zijn wielerwedstrijden, voetbalelftallen zoeken de velden op, in de winter gaan de schaatsen uit het vet. En er wordt geschaakt.

De gedenksteen met de namen van de Hoornse oorlogsslachtoffers. Rechts onderaan die van Caïssa-speler Dirk Wiggelaar, links (derde van boven) die van clubgenoot Harm Aiking.

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn: 100 jaar in vogelvlucht

De geboortedag van Caïssa-Eenhoorn is 15 januari 1923. Na een dag met wat zon en een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt gaan ’s avonds ruim tien schaakliefhebbers naar Het Gezellenhuis, in de Hoornse binnenstad, om een schaakvereniging op te richten. Zullen ze toen hebben gedacht dat hun club zijn eeuwfeest zal gaan vieren? Vandaag is het zover. Caïssa-Eenhoorn: 100 jaar in vogelvlucht. Lees verder