Twee slakken

De derde clubavond van 2023 stond in het teken van het 100-jarig bestaan van Caïssa-Eenhoorn. Op de dinsdag die het dichtst bij de oprichtingsdatum (15 januari) zat smaakte de tompoucentraktatie prima en verwelkomden we enkele oud-leden. Frans Kragten, goed voor 28 ‘dienstjaren’ bij onze vereniging, deed zich te goed aan het eendhoornschaak en was gezien zijn twee winstpartijen in drie ronden nog weinig van zijn behendigheid kwijtgeraakt.

Frans Kragten zet de eendhoorn in in een spannende stelling tegen Robbert van Dijkhuizen. Had hij dat een kwart eeuw geleden tegen Jan Haijer ook maar kunnen doen!

Lees verder

TPR van 2970 voor Daan Zult

Daan Zult heeft het Tata Steel-toernooi hervat zoals hij in 2020 het topevenement is geëindigd. In de hoogste groep van de dagvierkampen won de routinier van Caïssa-Eenhoorn al zijn partijen en kwam uit op een TPR van 2970. Drie jaar geleden presteerde hij hetzelfde en dat leverde hen een toernooiprestatierating van 2934 op.

Lees verder

Kreek wak wou (11)

‘Krek wak wou’ is een Westfriese uitdrukking die ‘precies wat ik wilde’ betekent. Eén letter erbij en we zitten in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn: in De Kreek. Deze wekelijkse rubriek gaat over de dinsdagse clubavond, precies wat ik elke week wil.

Jack & Jones & Jelle (de Jong) op weg naar de vijfde winstpartij van dit seizoen.

Lees verder

Caïssa-Eenhoorn 1 wint, teams 2 en 3 verliezen

De eerste thuiswedstrijd in de Kreek sinds ruim 1,5 jaar is goed verlopen voor Caïssa-Eenhoorn 1. In een spannende wedstrijd werd Groninger Combinatie 2 met miniem verchil verslagen: 5,5-4,5. Twee wedstrijden gespeeld en 4 punten!

Het tweede en derde team moesten helaas net als in de eerste ronde het onderspit delven tegen het op papier sterkere Caïssa 3 en Kennemer Combinatie 3.

Uitgebreider verslag volgt.

Laurierboom-Gambiet - Caïssa-Eenhoorn 2

Verslag:Sjoerd Kelder

Op de zonnige zaterdag van 18 september mocht het 2e uitkomen tegen het team van Laurierboom gambiet. De ontvangende club had vanwege de covid maatregelen een ruime locatie geregeld in hartje Amsterdam vlak bij het scheepvaartmuseum.  Omdat Robin (succesvol!) inviel bij het eerste had teamleider Fred Peter van Waert zo ver gekregen dat hij wilde invallen. Het team was dus niet ernstig verzwakt begon vol goede moed aan de eerste bondswedstrijd sinds tijden.

Lees verder

Nieuwsbrief 7

Alle leden hebben de laatste Nieuwsbrief in hun mailbox ontvangen. Omdat er ook een aantal schakers (hopelijk tijdelijk!) hun lidmaatschap hebben opgezegd is het wellicht een goed idee om de Nieuwsbrief ook op de website te zetten. Belangstellenden kunnen deze hier onder downloaden en als PDF-bestand lezen. Ze mogen natuurlijk ook inzenden voor de schaakopgaven in de Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief Caïssa-Eenhoorn 7

Stemming zonder wanklank...

Enige tijd geleden hebben we onze leden met een account bij de Rabobank gevraagd om op Caïssa-Eenhoorn te stemmen in het kader van de Rabo ClubSupport. In vorige jaren werden de cheques tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt, maar dat zat er dit jaar niet in. Dit jaar ontvingen we de cheque in een fraaie goudkleurige envelop. Lees verder