Roy Kerkhoven clubkampioen

Caïssa-Eenhoorn heeft met applaus Roy Kerkhoven als nieuwe clubkampioen begroet. Gisteravond werd de interne competitie afgerond met de 33e ronde en voor aanvang van zijn partij tegen Johan Paul Hendriks was bekend dat Roy de eerste plaats niet kon verspelen.

Roy Kerkhoven (links) tijdens de rapidfinale tegen Nick Manshanden.

Hij heeft ruim vierhonderd punten voorsprong op Sjoerd Kelder (2856,3 om 2439,2) die dankzij zijn remise tegen Robbert van Dijkhuizen nog net over Fred Avis (2404,7) – verlies tegen Ger Roos – wipte. Na zes verenigingstitels op rij voor Ronald Ritsema waren veel clubgenoten in september benieuwd wie hem zou opvolgen. Ronald was gestopt en in de eerste maanden zag het er niet naar uit dat Roy het kampioenschap voor zich zou opeisen. Hij verloor in de tweede ronde van Erik Romkes en keerde pas na de elfde ronde terug in de top tien dankzij zijn bekerzege op Jan Kuin. Sjoerd Kelder had inmiddels het leidersstokje overgenomen van de verrassend gestarte Arnold van der Wolff (vier weken koploper) en handhaafde zich tot na de jaarwisseling op de eerste plaats.

Op 16 januari trok Roy, met wit, de topper tegen Sjoerd naar zich toe en werd voor het eerst dit seizoen ranglijstaanvoerder. Die positie heeft hij niet meer afgestaan. Vooral door een serie van twaalf winstpartijen op rij bouwde hij een grote voorsprong op. Na achtereenvolgens de vijftiende, zestiende, zesde, zestiende en achtste plaats bekroonde Roy zijn beste ‘interne’ met het clubkampioenschap. Op basis van die reeks lijkt dat een verrassing, maar dat is niet het natuurlijk niet. Bij de start van Caïssa-Eenhoorns competitie hadden vier deelnemers (Peter Holscher, Robin Duson, Peter van Waert en Nick Manshanden) een hogere rating, maar inmiddels is Roy met zijn 2028 in dat opzicht ook de beste.

3 thoughts on “Roy Kerkhoven clubkampioen

  1. Nog maar wat gegevens. B-kampioen werd Ger Roos die na een rampzalig begin zijn vorm hervond. Arend en Frans completeren de top drie.
    C-Kampioen is Sander Koning, voor Wout en Roel.
    D-Kampioen is Thomas van der Knaap die Marc Baank en Jan Kuin ruim onder zich hield.
    Thomas kan ook naar voren komen op de ALV voor de prijs van de ratingtoename. Hij was in een felle strijd gewikkeld met Arnold van der Wolff en Sjoerd Kelder, maar in de slotrondes wist hij een beslissend gat te slaan

Reacties zijn gesloten.