11/9 Interne competitie hoopvol gestart

Eindelijk was het zover. Na een warme, voor velen schaakloze zomer konden onze leden testen hoe het er voor stond met de vorm. Overwegingen of men mee kan strijden voor een hoge klassering, bevestiging krijgen of de plaats in de eindstand vorig seizoen geen toeval was of gewoon elke dinsdag vrijuit spelen.

Clubkampioen Roy Kerkhoven (links) heeft het in zijn eersterondepartij niet gemakkelijk tegen Arend Stapel.

We zullen gauw genoeg zien of alle verwachtingen en voorspellingen reëel uit zullen komen. In ieder geval heel prettig de vele nieuwkomers en oud-leden te verwelkomen, wat bij Co in goede handen was.

Als opwarmertje voor dit schaakjaar werd vorige week een zeer boeiende documentaire vertoond op de Vlaamse zender Canvas over de gedragingen van topschakers Korchnoi en Karpov in hun strijd van 32 partijen om het wereldkampioenschap eind jaren 70. Een slechter voorbeeld kun je je niet voorstellen. Wellicht nog te zien via 'Uitzending gemist' voor de schaakliefhebbers.

De grote opkomst zorgde voor een goed gevulde zaal bij aanvang rond 20.15 uur.

Grote verrassingen waren er op voorhand niet te verwachten, maar in de loop van de avond kwamen enkelen onder wie Roy Kerkhoven, Gijs Leene en ondergetekende aardig in de problemen. Mijn tegenstander Gerrit Roos overtrof zichzelf, had de winst voor het grijpen, maar ik mocht mijn handen dichtknijpen dat hij in beider tijdnoodfase misgreep en plots in een verloren toreneindspel terecht kwam.

Opvallend was de strijd tussen twee aanvallers pur sang, Erwin Brouwer en good old Arnold van der Wolff, waarbij de laatste voor hij er erg in had in dertien zetten de vlag moest strijken.

 

Roy moest hard werken en gebruikte zoals gewoonlijk veel tijd om niet in het nadeel te komen tegen een uiterst solide spelende Arend Stapel. De remise was geheel verdiend.

 

Robbert van Dijkhuizen was zeer ontevreden over zijn partij, omdat hij maar niet door de taaie verdediging van Bas van den Berg kon komen Ook hier niet meer dan een half punt.

 

Het zitvlees van coming man Gijs Leene is al vaker getest, want ook hij speelt lange partijen. Tegenstander David Groen wilde niet wijken, dus ook remise. Op deze openingsavond ook goede overwinningen van Ton Wessels, Bert Spil, Sjoerd Kelder, Peter van Waert en kampioenskandidaat Nick Manshanden.

Niet onvermeld mag worden de verdienstelijke remise van voorzitter/duizendpoot Co Buysman tegen Ton van Dijk.

Een ieder die een leuke partij heeft gespeeld, kan die na afloop inleveren bij mij en na plaatsing op de website is dan voor iedereen na te spelen.

2 thoughts on “11/9 Interne competitie hoopvol gestart

  1. Dit is een zeer verdienstelijk verslagje Peter. Als dit de opmaat is naar wat we regelmatig mogen verwachten verheug ik me zeer op volgende edities.

Reacties zijn gesloten.